Shimano Twin Power 2500 Made in Japan
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- StefanDinu
- veteran
sa spunem ca factura va avea 500$ (produs + transport).
Acciza 25% din 500 adica 125$.
TVA 19% adica (500+125)*19% = 625*19% = 743,75%
de unde: produsul costa 400 ... taxele 343,75. Pai nu-ti vine sa fugi in Canada?
Mai e o solutie ... exista magazine care aduca produse JDM in Europa. Acolo taxele vor fi ZERO! Dar in Europa preturile nu sunt tocmai mici, transportul e si el destul si nu toate magazinele livreaza in Romania.
Acciza 25% din 500 adica 125$.
TVA 19% adica (500+125)*19% = 625*19% = 743,75%
de unde: produsul costa 400 ... taxele 343,75. Pai nu-ti vine sa fugi in Canada?
Mai e o solutie ... exista magazine care aduca produse JDM in Europa. Acolo taxele vor fi ZERO! Dar in Europa preturile nu sunt tocmai mici, transportul e si el destul si nu toate magazinele livreaza in Romania.
-
- veteran
- StefanDinu
- veteran
Buna seara.StefanDinu scrie:Uite un exemplu: Shimano de Euorpa si un Shimano de Japonia
Observi diferenta? Ce zici de numarul de rulmenti?
O opinie.
La pretul final pe care il platesti pentru un Shimano Japan mai bine iei o Stella de pe piata de la noi.
Parerea mea. Cine are bani si nu are ce face cu ei nu-l deranjeaza diferenta.Eu nu consider ca se merita.
Sa-i multumim partidului iubit ca ne-a calit, ca ne-a calit.
- StefanDinu
- veteran
Stai aşa ca nu mai e aşa scump ... eu personal am cumpărat o mulineta Japan. Am vorbit cu proprietarul care a fost de acord sa scrie pe factura mai puţin astfel încât taxele sa fie 0.
Preţ mulineta + transport + taxe (=0
) =>preţ mai mult decât convenabil la o calitate mai buna decât o mulineta EU sau USA. Sa iti spun ca e mai ieftina decât in RO ?!?!

Preţ mulineta + transport + taxe (=0

Bravos. Nu am experienta ta veterane. Nu am zeci de ani de pescuit in spate cum au multi. Si nu am nici acces la piata din Bucuresti usor. Daca traiesti acolo e altfel.auzi de la unul de la altul, altfel te descurci. M abucur ca ai reusit sa te scoti mai ieftin. Dar e mai buna un Twinpower Japan decat o Stella de la noi? Asta daca tot e sa discutam. Si cu ce ar fi mai buna, daca e mai buna?StefanDinu scrie:Stai aşa ca nu mai e aşa scump ... eu personal am cumpărat o mulineta Japan. Am vorbit cu proprietarul care a fost de acord sa scrie pe factura mai puţin astfel încât taxele sa fie 0.
Preţ mulineta + transport + taxe (=0) =>preţ mai mult decât convenabil la o calitate mai buna decât o mulineta EU sau USA. Sa iti spun ca e mai ieftina decât in RO ?!?!
![]()
![]()
- StefanDinu
- veteran
- StefanDinu
- veteran
Am una Japan (1000s), una USA (2500), una EU (1000) ... prima diferenţă: număr de rulmenţi. Apoi: greutatea, uşurinţa cu care se învârte întregul ansamblu, echilibru, uşurinţa de aclansare a pick-up-ului după lansare, finisaje.
Mulinetele Japan au însă o problema ... au singur tambur. Vrei doi cumperi ... 100$ bucata.
Mulinetele Japan au însă o problema ... au singur tambur. Vrei doi cumperi ... 100$ bucata.