Shimano Twin Power 2500 Made in Japan

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 18 Mar 2008, 14:02

sa spunem ca factura va avea 500$ (produs + transport).
Acciza 25% din 500 adica 125$.
TVA 19% adica (500+125)*19% = 625*19% = 743,75%
de unde: produsul costa 400 ... taxele 343,75. Pai nu-ti vine sa fugi in Canada?

Mai e o solutie ... exista magazine care aduca produse JDM in Europa. Acolo taxele vor fi ZERO! Dar in Europa preturile nu sunt tocmai mici, transportul e si el destul si nu toate magazinele livreaza in Romania.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Mar 2008, 15:24

astia sunt nesimtiti rau de tot !!!
adica tre sa facem un magazin in comunitate in tara cu accizele si tva CELE MAI MICI si dupa aia vant in rom .
nu ei sunt vinovati ,prosti suntem noi ca-i suportam!
walleye

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 18 Mar 2008, 15:31

Scuze ... am consultat Tariful Vamal si am ajuns la urmatoarea constatere: taxele vamale pentru produsele din categoria pescuit sunt de 3,7%.
Ceea ce este super ... dar: IT TO GOOD TO BE LIGHT ... mai caut ... mai revin.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

stefan28
junior
junior

Mesaj de stefan28 » 18 Noi 2008, 17:51

StefanDinu scrie:Uite un exemplu: Shimano de Euorpa si un Shimano de Japonia

Observi diferenta? Ce zici de numarul de rulmenti?
Buna seara.

O opinie.
La pretul final pe care il platesti pentru un Shimano Japan mai bine iei o Stella de pe piata de la noi.
Parerea mea. Cine are bani si nu are ce face cu ei nu-l deranjeaza diferenta.Eu nu consider ca se merita.

Sa-i multumim partidului iubit ca ne-a calit, ca ne-a calit.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 18 Noi 2008, 18:24

Stai aşa ca nu mai e aşa scump ... eu personal am cumpărat o mulineta Japan. Am vorbit cu proprietarul care a fost de acord sa scrie pe factura mai puţin astfel încât taxele sa fie 0.
Preţ mulineta + transport + taxe (=0 :wink: ) =>preţ mai mult decât convenabil la o calitate mai buna decât o mulineta EU sau USA. Sa iti spun ca e mai ieftina decât in RO ?!?! :lol: :lol: :lol:

stefan28
junior
junior

Mesaj de stefan28 » 18 Noi 2008, 18:46

StefanDinu scrie:Stai aşa ca nu mai e aşa scump ... eu personal am cumpărat o mulineta Japan. Am vorbit cu proprietarul care a fost de acord sa scrie pe factura mai puţin astfel încât taxele sa fie 0.
Preţ mulineta + transport + taxe (=0 :wink: ) =>preţ mai mult decât convenabil la o calitate mai buna decât o mulineta EU sau USA. Sa iti spun ca e mai ieftina decât in RO ?!?! :lol: :lol: :lol:
Bravos. Nu am experienta ta veterane. Nu am zeci de ani de pescuit in spate cum au multi. Si nu am nici acces la piata din Bucuresti usor. Daca traiesti acolo e altfel.auzi de la unul de la altul, altfel te descurci. M abucur ca ai reusit sa te scoti mai ieftin. Dar e mai buna un Twinpower Japan decat o Stella de la noi? Asta daca tot e sa discutam. Si cu ce ar fi mai buna, daca e mai buna?

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 18 Noi 2008, 18:48

nu am pescuit cu nici o Stella de pe piata RO ...

stefan28
junior
junior

Mesaj de stefan28 » 18 Noi 2008, 18:51

StefanDinu scrie:nu am pescuit cu nici o Stella de pe piata RO ...
Atunci cu ce e mai buna Twin-ul Japan decat una europeana?

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 18 Noi 2008, 19:01

Am una Japan (1000s), una USA (2500), una EU (1000) ... prima diferenţă: număr de rulmenţi. Apoi: greutatea, uşurinţa cu care se învârte întregul ansamblu, echilibru, uşurinţa de aclansare a pick-up-ului după lansare, finisaje.
Mulinetele Japan au însă o problema ... au singur tambur. Vrei doi cumperi ... 100$ bucata.

stefan28
junior
junior

Mesaj de stefan28 » 18 Noi 2008, 19:09

Cat de fiabile sunt in timp...ma refer Twin-ul european fata de cel Japan? Din SUA de unde ai luat? un site anume?
Sa dai 100 pe un tambur de rezerva nu mi se pare ok totusi. ar fi trebuit sa le livreze cu 2 ca nu le cadea rangul.

Scrie răspuns