Mulineta spinning !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
justme
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de justme » 22 Mai 2008, 20:57

Mai sa stiti ca mulineta nu este deloc mare, e chiar micuta, tamburul este mai "butucanos" sa spun asa, daaaar.....chiar daca e 2-10g lanseta eu chiar sun f. multumit de ea (avand in vedere ca dau mai ales cu voblere de 3-4g), si mai ales de mulineta, si apropo.....cu " biciul" meu am adus la mal un somn de vreo 12kg.......Repet mulineta este chiar mica, cand aveti ocazia la un magazin va puteti da seama ca am dreptate, si merge de minune pe "biciul meu" :lol:

A,uitasem, v-am zis ca am vazut in descrierea mulinetei ca : 1+1rulment cu role care echivaleaza cu 8 BB , zic ei, voi ce credeti....oricum merge f, f, bine fata de o mulineta cu 2 rulmenti !!!

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 22 Mai 2008, 23:35

justme scrie: A,uitasem, v-am zis ca am vazut in descrierea mulinetei ca : 1+1rulment cu role care echivaleaza cu 8 BB , zic ei, voi ce credeti....oricum merge f, f, bine fata de o mulineta cu 2 rulmenti !!!
din calculele tale rezulta 1 rulment = 4 ball bearings :)

facand abstractie de sarcasmul meu, si eu sunt de acord ca iti statea mai bine cu un ryobi ecusima . poate ca sunt subiectiv si indragostit incurabil de mulineta asta ... daca vroiai shimano poate te orientai catre un nexave sau macar catana ...2000

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 23 Mai 2008, 04:21

Cei doi rulmenti din Shimano valoreaza mai mult decit 8 rulmenti dintr-un " ciainiz garbigi ". Poate asta-i ideea.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Mai 2008, 04:34

ce e mai trist in mulinete nu prea cedeaza rulmentii, de regula angrenajele incep sa "macine" atunci cand incep sa aiba uzura/jocuri/tolerante.
ar fi de vis daca s-ar gasi de cumparat la preturi decente toate gear-urile din fiecare tip de mulineta...dar producatorii ar da faliment. :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

justme
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de justme » 23 Mai 2008, 07:49

Bogdan_Alex scrie:
din calculele tale rezulta 1 rulment = 4 ball bearings :)
Nu, 1 rulment cu role = echivalentul a 8 BB ! Asa zic e descrierea pe un site si vroiam sa stiu daca e vrajeala sau au dreptate. Atat :!:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 23 Mai 2008, 13:25

Jedi scrie:Cei doi rulmenti din Shimano valoreaza mai mult decit 8 rulmenti dintr-un " ciainiz garbigi ". Poate asta-i ideea.
perfect adevarat. insa parca intre un shimano cu 2 rulmenti si o okuma sau ryobi cu 4-6 (care sunt cam la acelasi pret) parca le prefer p-astea. Nu spun ca Shimano nu sunt bune dar ca si in cazul daiwa, mi se pare ca platesti si un ban in plus pt ce scrie pe ele.
justme scrie: Nu, 1 rulment cu role = echivalentul a 8 BB ! Asa zic e descrierea pe un site si vroiam sa stiu daca e vrajeala sau au dreptate. Atat :!:
ai raspunsul mai sus....
acel rulment cu role este one-way si este pe tambur ( pt antirevers infinit )
dupa cum a spus si Jedi, daca o compari cu ce se vinde in piata e net superioara, acum ramane sa pui in balans si ce ofera celelalte firme care nu sunt "ciainiz garbigi"

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 24 Mai 2008, 20:09

Am o mica intrebare. Am vazut mai demult o mulineta de spinning care in momentul cand lasai din mana manivela se oprea automat si rotorul. Cum se numeste sistemul acela si la ce foloseste?

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 24 Mai 2008, 20:22

instant antirevers
e mai confortabila o mulineta care il are, da ale mele nu au si ma descurc :twisted:

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 26 Mai 2008, 01:32

infinite antirevers=instant antirevers?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mai 2008, 09:50

"instant antirevers" e corect
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns