Mulineta spinning !
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kuin tauti
- veteran
-
- veteran
salut, cred ca tzi-a intrat lubrifiant la rulmentun infinite antireversElectron scrie:Eu am o mulineta Daiwa Procaster care are instant antirevers, dar rotorul nu se opreste in momentul in care las manivela din mana, el continua sa se invarta din inertie. Deci care e rolul antireversului pana la urma??

be smart be silent be deadly.....
-
- veteran
justme
Nu tot ce zboara se mananca! Chestia cu 1 BB echiv. 8 BB pute! De la distanta. Vorbeste cu orice inginer mecanic si o sa rada de tine. Nu exista asa ceva. E o kestie pur comerciala. Iti dau un exempluclar: Pe un Mercede ML, ca sa iti puna fabrica carlig de tractare, te costa 1660EUR in plus. Pe cand la un VW Touareg E INCLUS IN PRET!. Ideea este ca platesti firma, si aici ma refer clar la Shimano. Aceeasi bucata de fier il costa si pe VW si pe cei de la Mercedes. Dar, firma se plateste.
In alta ordine de idei, ia trimite un mp la Jean Scurtu, si o sa te convinga el despre ce si cum cu mulinetele. Omul a "mancat dmineata pe paine" zeci de mulinete de-a lungul anilor. Si o sa ramai uimit cand o sa vezi cu ce pescuieste in Golful Mexic... Cu o chestie cu [doar] 3 rulmenti, pe wormshaft, carcasa de carbon si mecanism din aluminiu ce se fol. la constructia navelor. Si fara instannt antirevers!! Chestia aia se cheama Daiwa SS Tournament... Prietenii stiu de ce!

Nu tot ce zboara se mananca! Chestia cu 1 BB echiv. 8 BB pute! De la distanta. Vorbeste cu orice inginer mecanic si o sa rada de tine. Nu exista asa ceva. E o kestie pur comerciala. Iti dau un exempluclar: Pe un Mercede ML, ca sa iti puna fabrica carlig de tractare, te costa 1660EUR in plus. Pe cand la un VW Touareg E INCLUS IN PRET!. Ideea este ca platesti firma, si aici ma refer clar la Shimano. Aceeasi bucata de fier il costa si pe VW si pe cei de la Mercedes. Dar, firma se plateste.
In alta ordine de idei, ia trimite un mp la Jean Scurtu, si o sa te convinga el despre ce si cum cu mulinetele. Omul a "mancat dmineata pe paine" zeci de mulinete de-a lungul anilor. Si o sa ramai uimit cand o sa vezi cu ce pescuieste in Golful Mexic... Cu o chestie cu [doar] 3 rulmenti, pe wormshaft, carcasa de carbon si mecanism din aluminiu ce se fol. la constructia navelor. Si fara instannt antirevers!! Chestia aia se cheama Daiwa SS Tournament... Prietenii stiu de ce!

Mie mi-o cedat galetu odata intr-un Stradic , de doua ori intr-un Capricorn type J ( am pus pe undeva o poza cu un asteroid care mi-o ramas din primu rulment ) si de doua ori intr-un TP . Popping intensivMichael scrie:ce e mai trist in mulinete nu prea cedeaza rulmentii, de regula angrenajele incep sa "macine" atunci cand incep sa aiba uzura/jocuri/tolerante.

Jocuri au din start , daca mai iau si pe parcurs ii ...normal

Nu cred ca mi-as da seama daca s-ar distruge un rulment inauntru .
Fir Intins!!!
salut, cred ca tzi-a intrat lubrifiant la rulmentun infinite antireversempthy_cluster scrie:Electron scrie:Eu am o mulineta Daiwa Procaster care are instant antirevers, dar rotorul nu se opreste in momentul in care las manivela din mana, el continua sa se invarta din inertie. Deci care e rolul antireversului pana la urma??

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
AM SCRIS CA: 1 RULMENT CU ROLE echivaleaza cu 8BB, asa zic ei. Si nu cum ai inteles tu "1BB echiv. 8BB"TopGear scrie:justme
Nu tot ce zboara se mananca! Chestia cu 1 BB echiv. 8 BB pute! De la distanta. Vorbeste cu orice inginer mecanic si o sa rada de tine. Nu exista asa ceva. E o kestie pur comerciala.

O las balta cu chestia asta pentru ca mi-am tocit degetele sa srciu si rescriu chestia asta si vad ca degeaba,nu se gaseste nimeni sa inteleaga ideea si sa zica"da mah asa e sau nu.....................
Chestia cu inginerul mecanic si "chestia pur comerciala" credema ca le stiam si eu...

Un rulment cu role nu echivaleaza cu 8 rulmenti cu bile poate doar in visele celor de la shimano.Ei se refera la faptul ca mulineta are in rotor un rulment pe role foarte mare cu niste arcuri pe margine care asigura antireturul instant si elimina jocurile din rotor.O mulineta Daiwa cu doi rulmenti pe bile si unul pe role in rotor (capricorn,samurai 7i,laguna) merge mult mai fluid ca un shimano cu un rulment pe bile si unul pe role in rotor, daca asta vrei sa stii.
1RB=8BB e ca si cum ai face comparatia 1 logan=8 vaci...
nu au nici o echivalare, fiecare e cu treaba lui, nu-si tin locul unul altuia.
nu au nici o echivalare, fiecare e cu treaba lui, nu-si tin locul unul altuia.
Michael va recomanda Regulamentul forumului