Ce fir preferati?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Re: Ce fir preferati?

Mesaj de SF » 18 Apr 2008, 00:35

coco4you scrie:Ce fir preferati pentru spinning dar mai ales ce culoare ?
Un fir bun , culoarea mi se filfiie hehe!! Ultima achizitie Daiwa Tournament Braid si mai nustiu ce , incep sa aiba nume din ce in ce mai lungi , ca si nobili titlurile hehe!! . Ii un fir multicolor 10m intr-un fel , 5 in altu si faze din astea , cu citiva cm alb la fiecare metru . Cind te uiti asa la tambur , in timp ce zboara naluca , vezi un fel de rainbow in viteza , depinde si cit arunci hehe!! Privitu asta la tambur are ceva psihodelic , deja am bagat vreo trei peruci , banuiesc ca din cauza asta .

Fir Intins!!!

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 18 Apr 2008, 05:17

SF, firul ala e super pt jiguri pe verticala ca sa shti exact la ce adancime eshti.
La spinning eu am revenit la monofilament! Obishnuiam sa pescuiesc cu textil 10lbs shi inaintash fluocarbon, dar pierdeam peshti intr-o veselie. Doua trei lumanari shi adio pastravoc. Cred ca era prea dur pt guritza lor. Asha ca am revenit la monofilament shi e aproape punct ochit punct lovit.
Pt plasticuri sau jiguit pe verticala in schimb nimic nu bate textilul , braid sau cum vretzi sa-i zicetzi. Frecarea cu apa e mica deci itzi permitzi greutatzi mai mici, control perfect la adancimi mari.
La Big Game din nou monofilament pt ca preia din shocuri shi nu le simtzi pe toate in ceafa.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Apr 2008, 06:56

salut hunting .
monofilament rosu pt deep ,pt ca red wave lenght dispare prima la adancime .e real oare ?daca nu ai radiatie rosie ,firul tau absoarbe toate lungimile de unda care ajung si nu reflecta nimic.asta inseamna fir negru pe adancime ,nu invizibil .ma insel ? think about it.
walleye

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 18 Apr 2008, 08:11

eu folosesc un mono fluo stroft, de 0.16, destul de moale la aruncare si sunt chiar multumit de el, nu caut trofee

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Apr 2008, 08:47

adrian frunza scrie:salut hunting .
monofilament rosu pt deep ,pt ca red wave lenght dispare prima la adancime .e real oare ?daca nu ai radiatie rosie ,firul tau absoarbe toate lungimile de unda care ajung si nu reflecta nimic.asta inseamna fir negru pe adancime ,nu invizibil .ma insel ? think about it.
Adriane frate, ne-ai spart, sa moara bibi (nu colegul de forum, doamne fereste, ci bibanul - de ciuda). Lectie de fizica nu alta. Eu pescuiesc cu Stren super braid (verde) si Power pro (galben). Cu spectrele de culori eu stiu ca in conditii de luminozitate scazuta rosul dispare printre ultimele. Daca e cineva fizician de fizician poate ne explica. Oricum stiuca si salaul nu prea s-au aratat deranjati de un textil de calitate mai ales unul subtire 0.12 sau 0.10 dar parca mai nou evit hi-visurile. Totusi e bine sa fie vizibil la jig. Mono si eu folosesc numai fluorcarbon. Invizibil in apa, foarte vizibil afara, mai ales in contact cu razele solare, face un violet-indigo beton foarte vizibil.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Apr 2008, 08:58

Am gasit un articol interesant demn de retinut http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... orum/null/ care ne va cam lamuri. E interesant oricum si bine de stiut.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Apr 2008, 11:25

Corect MeHigh , mai ales daca apare pe sonda ceva intre ape , cel putin ai certitudinea ca o trimiti la adincimea corecta . Din pacate nu am vreme sa merg cit as vrea la DJ .

Fir Intins!!!

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 18 Apr 2008, 11:34

coco4you

io stiu ca ti-e ciuda, dar... abtine-te. Glumeam mai oltene. Sau nu mai stii de gluma? Atunci nu mai intra pe forumuri de spining sa ceri ajutor, ci intra pe-alea cu plute si viermisori... La revedere!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Apr 2008, 12:55

coco4you: ai al doilea avertisment pentru limbaj.

la urmatorul iei o pauza, sunt cu ochii pe tine.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coco4you » 20 Apr 2008, 20:18

Michael scrie:coco4you: ai al doilea avertisment pentru limbaj.

la urmatorul iei o pauza, sunt cu ochii pe tine.

Michaele mai lasa-l drak de avertisment ca nu suntem pe front.......am mai zis eu ceva? Totusi, nu inteleg......Hunting_xxx incepe primul, tot el incepe cu p..a si sa-si bage si sa dreaga......si tu imi dai mie avertismente, CE DRACU AM FACUT OMULE? am deschis un topic pe care intra unul si-mi ureaza BAFTA SUCCES si NOROC la spinning, apoi incepe sa-si bage p...a si etc. Ma eu credeam ca-s oameni calumea pe aici dar vad ca nu-s si pe deasupra apare unul care e moderator sau ce o fi si zice sa nu ma iau de ala care injura la mine intr-o veselie ca "la urmatorul iei o pauza, sunt cu ochii pe tine"..... :D :D :D baga-ti mah avertismentul in partea dorsala si lasama dracu in pace....am intrat si eu aici crezand ca e u un site mai serios si dau de toti disperatii HUUUUUUU!!! :explode:

Scrie răspuns