Ce fir preferati?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
coco4others de-acu' si-a luat concediu.
topicul se va derula in continuare la subiect si civilizat.
tnx
topicul se va derula in continuare la subiect si civilizat.
tnx
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Stren Original imi place pt baitcasting fiindca e moale chiar si la 10 lb,iar Silver Thread Excalibur pt spinning mi s-a parut ok.Se deruleaza bine de pe tambur,nu are elasticitate mare si mai demult in ceva teste il laudau ca are rezistenta la abraziune mult peste celelalte fire supuse.Poate in AP am citit.Si i-am crezut. Despre firele mai nou aparute: Maxima Chameleon Red l-am luat pentru culoare ( sa fiu exotic hehehe) la 10 lb avea vreo 0,28 mm , si am constatat ca e sirma nu alta.L-am facut cadou. Iar cu P-Line Evolution am dat azi si mi s-a parut bun.La 8 lb are doar 0,23 mm.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Nu de mult am descoperit un nou fir textil. Care de la 10lb in sus e mai subtire decat PP si e si mult mai tare. PP de 15lb e mic copil pe langa P-Line spectrex de 14lb. Pe cand PP mi se rupe cam des, cu P-Line-ul reusesc sa dezdoi Gamakatsu de 4/0(modelul cu heavy wire), mustadurile de 4/0 cele bronz care au aparut mai recent daca sunt agatate rezonabil se fac ca acul...Cu PP de 15 lb, care e si mai gros pe deasupra, nici prin cap nu-mi trecea sa scot acele carlige....era doar un mit.
Am incercat si cele de 8,5;10 si 13lb....aceeasi poveste....niste fire foarte tari. Nush cum rezista in timp inca, dar pentru inceput inca nu mi se scamoseaza....si atata timp cat sunt mult mai rezistente la rupere le prefer pe astea decat altceva.
Am incercat si cele de 8,5;10 si 13lb....aceeasi poveste....niste fire foarte tari. Nush cum rezista in timp inca, dar pentru inceput inca nu mi se scamoseaza....si atata timp cat sunt mult mai rezistente la rupere le prefer pe astea decat altceva.
dar cum e firul? rotunjor? oval? panglica?Andrei scrie:Nu de mult am descoperit un nou fir textil. Care de la 10lb in sus e mai subtire decat PP si e si mult mai tare. PP de 15lb e mic copil pe langa P-Line spectrex de 14lb. Pe cand PP mi se rupe cam des, cu P-Line-ul reusesc sa dezdoi Gamakatsu de 4/0(modelul cu heavy wire), mustadurile de 4/0 cele bronz care au aparut mai recent daca sunt agatate rezonabil se fac ca acul...Cu PP de 15 lb, care e si mai gros pe deasupra, nici prin cap nu-mi trecea sa scot acele carlige....era doar un mit.
spre exemplu pp-ul de 10lb pare rotund, iar cel de 5lb deja e cam panglica; eu pp folosesc si sunt chiar f multumit...dar nimeni nu ar refuza mai multa rezistenta la aceeasi grosime.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- storm fish
- veteran