kuintautti scrie:[
auzi cica inele montate in spiral ...

cu ce scop ? ce ... ? nu mai folosesc virteje ?
este ultima gaselnita aplicata la betele de casting. cica blancurile in timpul pescuitului (atat cand arunci cat si cand tragi de peste) ar suferi niste torsiuni, motiv pt care daca pozitionezi inelele asa lucrurile se schimba radical.
o fi, n-o fi, eu zic sa incerci si sa ne spui si noua! pana una alta, ce ti se puse pata pe adelin ca nu ne este clar. sunteti prieteni vechi bag seama?

sa revenim la topic, nu pot lasa sa fie trecut cu vederea atacul la adresa personalitatii sfintei germina. here I go
AndreiZ scrie: TR-FR-ul are o putere de aruncare intre 1/2 si 4 oz., adica 14 - 113 grame, fir mono 16-30 lbs., si fir textil 40 - 80 lbs. - valori inscriptionate pe talon.
andrei, tu ai pus vreodata 114g pe batul asta?
am tot montat niste blancuri loomis de la 1-6oz extrafast de 8'6" si din doua bucati pentru mine si prieteni. un fel de pari cu care poti sa salvezi oameni de la inec. nu cantaresc mult mai mult decat minunea de evergreen si costa cat face o mandrina jap daca o cumperi separat, cu tot cu garantie in banii astia.
treaba este ca desi sunt date in acel rating, mor de cum pui mai mult de 50g pe ele. noi stiam dinainte ce pot face, ni le-am facut ca sa dam in copaci cu fire groase si treaba asta o fac bine. nu este o exceptie, am vazut enspe bete care nu se pupau exact cu ce se spunea ca sunt.
ce vreau sa spun cu acest exemplu? ca rating-urile sunt valori orientative. chiar si la lansetele de musca, inclusiv alea de la rodbuilderji vero care baga fitze de fitze si-ti pot face chiar si blancul pe comanda, tot nu poti obtine perfectiunea intruchipata.
zic de musca pt simplul motiv ca greutatea de aruncare este standardizata cu tolerante de plus minus 6 grains. si totusi nici acolo nu tine. cristian ene sustine ca prietenul lui tom morgan a reusit acest lucru, insa eu ma indoiesc profund, pt ca altfel nu imi explic de ce tot mereu schimba modelele si mai adauga cate un inel. he he he
bene, una peste alta, un blanc care chiar sa arunce o plaja de greutati de la 14 la peste o suta de grame incarcandu-se realmente nu se poate construi. tu probabil cu lanseta asta dai la salau. daca e cum spui tu, ai da cu ea la somn la clonc?
ca deh, doar e numa' buna de ata de 40-80lbs care-i arhisuficient sa scoti buricul baltii. desi - in mod paradoxal - pt mono nu duce mai mult cde 16-30lbs.

glumesc, este clar ca nu la cat duce s-au gandit ci la diametrele firelor si cam ce poate trece prin inele.
de ce toata abureala de mai sus. pentru ca tu vii si argumentezi cu cifre si date precise pe un domeniu care are mai multa legatura cu feelingul decat cu matematica si ingineria aplicata. pe langa ca inca nu am inteles ce vrei sa spui exact, in afara de-ati exprima intentia de-a tine aparerea lui dragos. si am citit de 4 ori mesajul tau.
@ all evergreen people,
nu suntem tampiti, realizam perfect ce inseamna placerea de a pescui cu o scula de calitate, dupa cum si diferentele de gust si stil care impun unuia sa dea la salau cu o varga flexibila si altuia cu un par. sa zicem, este doar un exemplu.
reiterez intrebarea lui razvan care a taiat pisica in doua elegant.
razvan m. scrie: O intrebare, asa ca de la limitat la cunoscator. Pentru ce aplicatie ai cumparat lanseta asta care e de swimbait, insa potrivit unora mai priceputi ca noi, are varful cam moale pentru un astfel de pescuit ? Ca ma gandesc ca atunci cand dai 6-700 de Euro pe o lanseta trebuie sa stii exact la ce iti va folosi.