Mulinete!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
Mulinete!
Salut frati de pescuit ! O mica problema ,am o simpla mulineta Shimano Stradic 2500 si nu mai vrea sa faca servici .din partea mea i-am acordat toata atentia dar ea saracuta merge mai greu si tot ce am putut face a fost sa o ung cu un ulei meserias dar tot nu-mi place cum merge ,intrebarea este stie cineva unde pot sa o duc la doctor? Multam anticipat!
-
- senior
Degeaba pui ulei daca nu o desfaci piesa cu piesa si le speli(preferabil cu white spirt).Verifica si daca ai ceva jocuri,care,bineinteles ca trebuie eliminate.Sa ai grija cu eliminarea jocurilor,sa fie facute calibrat,sa nu calce stramb dintii de pe pinion cu cei de pe coroana.Daca rezolvi toate astea si nu ai dinti distrusi din cauza functionarii grele si dezechilibrate ar trebui sa te tina destul timp,cel putin un an.Facand-ui revizia anuala,pe timp de iarna,ii prelungesti viata cat doresti. 

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
Sfaturi tehnice excelente,gramatica lasa de doritCucu Ionel scrie:Degeaba pui ulei daca nu o desfaci piesa cu piesa si le speli(preferabil cu white spirt).Verifica si daca ai ceva jocuri,care,bineinteles ca trebuie eliminate.Sa ai grija cu eliminarea jocurilor,sa fie facute calibrat,sa nu calce stramb dintii de pe pinion cu cei de pe coroana.Daca rezolvi toate astea si nu ai dinti distrusi din cauza functionarii grele si dezechilibrate ar trebui sa te tina destul timp,cel putin un an.Facand-ui revizia anuala,pe timp de iarna,ii prelungesti viata cat doresti.

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Ehh sa fim optimisti , strici 1 strici 2 si ai invatatmeas scrie:Sfaturi tehnice excelente,gramatica lasa de doritCucu Ionel scrie:Degeaba pui ulei daca nu o desfaci piesa cu piesa si le speli(preferabil cu white spirt).Verifica si daca ai ceva jocuri,care,bineinteles ca trebuie eliminate.Sa ai grija cu eliminarea jocurilor,sa fie facute calibrat,sa nu calce stramb dintii de pe pinion cu cei de pe coroana.Daca rezolvi toate astea si nu ai dinti distrusi din cauza functionarii grele si dezechilibrate ar trebui sa te tina destul timp,cel putin un an.Facand-ui revizia anuala,pe timp de iarna,ii prelungesti viata cat doresti.![]()
![]()
![]()

-
- senior
Candva am intrebat si eu....
...poate te ajuta asta
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=20
Sunt discutii interesante ,care, mie mi-au folosit
Fir intins ! tuturor.
...poate te ajuta asta
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=20
Sunt discutii interesante ,care, mie mi-au folosit
Fir intins ! tuturor.

-
- utilizator nou
Intretinere mulineta !
Multumesc pentru toate sfaturile si comentariile. Sincer am desfacut-o pana la un anumit punct ,unde nu am mai stiut si am folosit un spray cu ulei sintetic lubrifiant foarte aderent si cu rezistenta la presiuni mari ,este comercializat de Wurth si se foloseste in domeniul auto.Credeam ca poate cunoasteti un doctor pentru mulinete ,eu nu prea am incredere in priceperea mea mai ales ca sunt piese de finete.Undeva in Bucuresti stie cineva un meserias in reparat mulinete?
Re: Mulinete!
Mai sa fie...Se pare ca Stradicurile astea chiar au o problema....Am si eu un Stradic Aero 2000, made in Japan...si merge greu, adica se invarte, dar simt o anumita rezistenta in rotatia mulinetei. Am desfacut-o, am uns-o, dar nu am observat nici o ameliorare a simptomelor. O folosesc si asa, dar dupa o zi de pescuit ma cam doare incheietura mainii. La un moment dat ma gandeam ca, coroana apasa prea tare pe dintii axului ce roteste clopotul si de aici aceea rezistenta...naiba stie...Ultima varianta de rezolvare la care m-am gandit eu este sa o desfac bucatele, sa o spal in petrol, apoi sa o montez la loc gresata doar cu ulei de mecanisme fine si sa dau cateva ture de manivela sa vad ce se intampla. Daca merge la fel, adica greu, atunci tind sa cred ca ar fi un defect de fabricatie. Ce zice-ti?chirita florian scrie:Salut frati de pescuit ! O mica problema ,am o simpla mulineta Shimano Stradic 2500 si nu mai vrea sa faca servici .din partea mea i-am acordat toata atentia dar ea saracuta merge mai greu si tot ce am putut face a fost sa o ung cu un ulei meserias dar tot nu-mi place cum merge ,intrebarea este stie cineva unde pot sa o duc la doctor? Multam anticipat!