Mulinete!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 14 Dec 2007, 15:46

Inca ceva!
Nu mai am de vreo cativa ani nici timp si nici nervi sa mai dichisesc mulinetele. Din ce am vazut eu la mine, daca le desfac sa le ung s-a terminat cu ele de fiecare data. Asa ca le vand dupa 2-3 ani, si am in permanenta scule noi, curate, lucitoare si unse. La bete, insa, nu renunt si nu cred ca voi renunta vreodata. Atata doar, ca, la un moment dat, va trebui sa schimb inelele.

chirita florian
utilizator nou
utilizator nou

Mulineta !

Mesaj de chirita florian » 18 Dec 2007, 22:42

Sincer ,raman uimit de cate mesaje am primit raspuns .!Jos palaria ! Sunteti plini de bune intentii toti ! Va multumesc pentru sfaturile bune sau mai putin bune primite . Nu am mai intrat pe forum cam de 2 saptamani deoarece am vazut ca in primele zile nu am primit nici un raspuns si am crezut ca vorbesc cu telejurnalul! :) :) Asa ca mi-am luat o surubelnita fina si am trecut la masacrarea ei[mulinetei] ,am facut-o bucatele ,i-am facut curatenie in toate ungherele am uns-o cu acelasi ulei de la Wurth ,rezistent la apa si frecari grele ,am montat la loc piesa cu piesa si acum ........astept rezultatele la apa!Sincer parca merge mai bine ,nu se mai opinteste la un anumit nr de ture ,dar in comparatie cu alte mulinete parca merge putin fortata sau am eu impresia ! O sa caut si acel atelier di pasajul Muncii doar sa o duc asa sa o vada un meserias .In functie de ce imi spune meseriasul daca are sau nu are defect va tin la curent. Inca odata multam mult pentru sfaturi si comentarii si va doresc Sarbatori Fericite!

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 18 Dec 2007, 23:12

E bine sa cerni toate informatiile ca sa vezi informatiile viabile.Cand am cerut sfaturi despre o barca pneumatica am primit atatea mesaje de m-am zapacit de tot. Eu am desfacut o mulineta in urma sfaturilor de pe forum si mi-au ramas piese.Cel mai bine e sa apelezi la un amic care se pricepe.Daca vrei iti recomand un meserias care imi lucreaza mie super bine si ieftin,dar pe MP ca sa nuse interpreteze ca reclama.
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Dec 2007, 15:20

horia flucus scrie: Eu am desfacut o mulineta in urma sfaturilor de pe forum si mi-au ramas piese.
Is sfaturi si sfaturi , ca nici nu sti pe care sa le alegi .
In mod normal se ofera garantie pe scule , eu am garantie de la un an la doi ani , ori mai mult de doi ani nu dau cu o scula , nici bat nici mulineta , le vinzi la second daca poti . Mi-am distrus galetu la o scula , pentru ca am abuzat de ea , primu lucru m-au intrebat daca am umblat la ea , chiar s-au uitat daca sint zgiriieturi pe capu ala de surub care stringe ansamblu de piese de-i zice galet . Daca umbli la ea pot apare probleme , acuma putin ulei poti sa-i bagi . Insa unde se vinde c<u garantie plus service costa ceva mai mult scula si nu ai probleme . Nu stiu cum functioneaza chestia asta in tara , insa pe aici nu stiu pe nimeni sa umble singur prin mulinete , exceptie tipii de la magazine . Nu sintem mecanici , sintem pescari , sau , cei care doresc pot zice ca unii is chiar asa de momie incit nu-s in stare sa-si repare mulineta .

Chirita , pin la urma nu ai spus ce nu mergea la Stradicu ala . Am unu , primit cadou , rezulta ca s-o blocat de citeva ori pe un pescuit foarte moale , la cefalopode , recuperezi foarte incet ( enervant de incet ) , pur si simplu se bloca si nu puteam invirti , miscam pick-up-u cu mina si mergea din nou , mi s-o intimplat de citeva ori . Pe pescuit normal nu am avut probleme , daca am vazut ca merge si pe atunci nu se auzeau sunete , nu l-am dus la doctor , acuma are zgomot , freaca ceva prin el , ceva metalic , da ii la vinzare deja hahaha!!!

In caz de urgenta ,as desface si eu una , insa pescuiesc cu scule noi si mai am inca hirtiile alea cu schema , deci ma pot orienta , dar daca nu-s nevoit , nu vad de ce m-as lega la cap daca nu ma doare . Acuma , daca vrei sa pescuiesti neaparat cu ceva scula antica , aia nu ma prinde , la fel daca nu ti-ai bagat niciodata minutele intr-o mulineta , nu ai schema si nici nu ai talent la astfel de operatii mai bine o lesi pe mina unuia care se ocupa cu asa ceva , chiar daca asa nu ai mai fi meseriasu care se pricepe la toate da nu intelege in fond nimic bine .

Fir Intins!!!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 30 Dec 2007, 22:46

Spray de angrenare de la WURTH..Excelent.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 30 Dec 2007, 23:06

am cumparat un dam quick glx 830 60ron reducere(se misca bine si nu am avut pana acum probleme) si nu am gasit nici o descriere despre ea pe net,dar in schimb am gasit una de vanzare la vreo 2euro pe ebay si scria ca e "stationarrolle" adica ptr stationar sa fie?????
ps:am doua viva luate din targ de la rusi de vreo 6ani trei rulmentzi si inca nu mau lasat si am tras de ele

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Dec 2007, 14:38

ma gandesc sa-mi cumpar o mulineta L sau UL pentru o lanseta de 2.10 pe care scrie medium dar e spre light,pentru un pescuit de finete(in special pentru clean/pastrav).

ma intereseaza ca mulineta sa fie cat mai usoara,practica,durabila si sa nu fie mai mult de 30 euro sau pe aproape,chiar si SH :D
ceva recomandari?
ma gandesc la o DAIWA SS TOURNAMENT 700 daca as gasi pe undeva,am inteles ca nu se mai produc de ceva vreme.
http://cgi.ebay.com/Daiwa-SS-2600-Whisk ... 0186680300
multumesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2007, 15:02

mulineta sa fie cat mai usoara,practica,durabila si sa nu fie mai mult de 30 euro sau pe aproape
:lol:
Okuma Avenger, sa presupunem
daiwa ss tournament 700 este pe stoc la cabelas. daca mai adaugi tamburu de rezerva si transportul in Ro, tocmai ti-ai triplat cei 30 de euro :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Dec 2007, 15:06

am un avenger 20 si e cam grea/butucanoasa,as lua un SS chiar si SH,am inteles ca-s "pe viata"
astept pareri de la cei care au asa ceva. vreau o mulineta f usoara,pentru a se echilibra cu batul care e f usor si sa pot lansa lejer cu o mana.
deocamdata fac un research.:D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2007, 15:10

Mai e Shimano Symetre 750FI, dar iti depaseste bugetu.
Din cate stiu exista okuma avenger 15.

Scrie răspuns