poate sa fie de la ceva mizerie intrata la rulmentul ce-ti face instant antireversul,sau piesa ce culiseaza pe wormshaft sa nu alunece liber pe canalul de ghidare.....mai poate sa fie rotorul strans prea tare.....cel mai bine incearca sa o desfaci bucata cu bucata si speli toate piesele si sa le gresezi din nou.horiavd scrie:Am si eu un Stradic Aero 2000, made in Japan...si merge greu, adica se invarte, dar simt o anumita rezistenta in rotatia mulinetei. Am desfacut-o, am uns-o, dar nu am observat nici o ameliorare a simptomelor. Ce zice-ti?
Mulinete!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Mulinete!
Merci de sfaturi. Baiu este ca nu are instant antirevers (la rulmentul asta ajungi desfacand piulittza de pe axul central, adica cea de sub tambur, nu?????Despre asta-i vorba?). Daca baiu este la piesa ce culiseaz pe wormshaft, atunci e bai rauCristi E scrie:poate sa fie de la ceva mizerie intrata la rulmentul ce-ti face instant antireversul,sau piesa ce culiseaza pe wormshaft sa nu alunece liber pe canalul de ghidare.....mai poate sa fie rotorul strans prea tare.....cel mai bine incearca sa o desfaci bucata cu bucata si speli toate piesele si sa le gresezi din nou.horiavd scrie:Am si eu un Stradic Aero 2000, made in Japan...si merge greu, adica se invarte, dar simt o anumita rezistenta in rotatia mulinetei. Am desfacut-o, am uns-o, dar nu am observat nici o ameliorare a simptomelor. Ce zice-ti?

Re: Intretinere mulineta !
Oamenii de p-aici sunt plini deintentii bune, si ei chiar vor sa te ajute la modul cel mai sincer.chirita florian scrie:Undeva in Bucuresti stie cineva un meserias in reparat mulinete?
Dar! Ai fost foarte clar in ce ai spus, si nu exista echivoc, eu am inteles perfect. Foarte bine procedezi! Nu e o rusine sa nu stii, mai rusinos este sa te dai mare ca le stii pe toate, si, in fapt, habar sa nu ai.
Asa ca! Nu te baga in ea, abtine-te, ca asa mi-am bulit si eu o multime de lucruri, inclusiv mulinete!
Vezi ca exista service autorizat pt shmn la pasaj la Muncii, tot ce trebuie sa faci este sa te duci direct la nea ala si sa tratezi direct cu el. Asta, in situatia in care e nevoie de vreo piesa de schimb.
Poti incerca si la service la arw.
Poti sa mergi si la magazinul de momeli din Ghencea (langa Cimitirul Militar) - ma refer la magazinul din mijloc - al lui Cristi - ca el vanzand mulinete importate de toti astia mari, ii stie bine si pe toti cei din service. Asta, pt ca orice produs defect in garantie i se returneaza lui, si tot de la el se si ia inapoi reparat.
In tot cazul, fereste-te de vreun amic curajos, priceput si indemanatic!
-
- junior
Mulineta functioneaza greu cand recuperezi cu fir sau cand invarti pur si simplu manivela
ai observat daca aseaza firul pe tambur la fel ca la inceput sau nu
mulineta fuctioneaza greu constant sau are anumite zone cand merge mai usor
ai pescuit cu ea in locuri unde exista nisip
Intreb toate astea ptr.ca in functie de raspunsuri as putea sa-ti spun ce are.

Intreb toate astea ptr.ca in functie de raspunsuri as putea sa-ti spun ce are.
da...rulmentul ce face antireversul se afla sub rotor,mai exact desfaci piulita de pe axul central pt a putea sa scoti rotorul.horiavd scrie: (la rulmentul asta ajungi desfacand piulittza de pe axul central, adica cea de sub tambur, nu?????Despre asta-i vorba?). Daca baiu este la piesa ce culiseaz pe wormshaft, atunci e bai rau. O sa vad si o sa revin cu amanunte.
e posibil sa fie de la wormshaft si ghidajele ce tin de el...se poate sa fi lovit tamburul accidental iar miscarea sa se fi transmis spre wormshaft,atunci e nasol daca sa strambat,dereglat piesa ce culiseaza pe worm.
in rest posibil sa trebuiasca numai curatata si unsa din nou

desfa-o si greseaz-o . Shimano nu recomanda uleiuri in interiorul mulinetei de tip WD-40.
Eu intr-*o Daiwa Regal am gasit la prima deschidere mai mult decat m-am astept adica tot fel de chestii care nu trebuiau sa fie acolo adica span si pilitura de aluminium (cu s-au rodat angrenajele).
Succese
Eu intr-*o Daiwa Regal am gasit la prima deschidere mai mult decat m-am astept adica tot fel de chestii care nu trebuiau sa fie acolo adica span si pilitura de aluminium (cu s-au rodat angrenajele).
Succese
the angler is catching xxx, not by the lure
-
- veteran
Ma intereseaza si pe mine uleiu' ,dar de unde-l faci rost?dan popa scrie:Ca veni vorba de intretinere, la mulinete eu folosesc un ulei cu care se curata armele de vanatoare......e super .
Puteti incerca si voi sa vedeti cum este......ca idee.![]()

Stradicul de care se vorbeste are un orificiu prin care se introduce uleiul care vine cu mulineta.Pe gaura aia se pune si uleiul de care vorbesti?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
-
- veteran
Vezi ca exista service autorizat pt shmn la pasaj la Muncii, tot ce trebuie sa faci este sa te duci direct la nea ala si sa tratezi direct cu el. Asta, in situatia in care e nevoie de vreo piesa de schimb.
...Apropos de service-ul de la Muncii...Repara orice model de mulineta?
Eu am doua DAM-uri SEL 320 si 330 de vreo 12 ani care au functionat bine pana cand mi-am bagat eu degetele in ele acum vreo 2 saptamani...din lipsa de ocupatie
Si mi-au mai ramas ceva piese
De obicei le duceam la Delureanu in Obor dar le-a mutat tarabele si nu-i mai gasesc.
Modelele astea doua aparent sunt vechituri dar sunt nemtesti de la mama lor iar intretinute inca fac treaba buna,si au si o valoare sentimentala mare.Stiti vreun service profi in Bucuresti cu preturi decente?
...Apropos de service-ul de la Muncii...Repara orice model de mulineta?
Eu am doua DAM-uri SEL 320 si 330 de vreo 12 ani care au functionat bine pana cand mi-am bagat eu degetele in ele acum vreo 2 saptamani...din lipsa de ocupatie

Si mi-au mai ramas ceva piese

De obicei le duceam la Delureanu in Obor dar le-a mutat tarabele si nu-i mai gasesc.
Modelele astea doua aparent sunt vechituri dar sunt nemtesti de la mama lor iar intretinute inca fac treaba buna,si au si o valoare sentimentala mare.Stiti vreun service profi in Bucuresti cu preturi decente?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
Incearca ce ti-am spus acolo...horia flucus scrie:Stiti vreun service profi in Bucuresti cu preturi decente?
nu stiu daca repara si D.A.M. Treaba e ca tu doar ai bulibasit ordinea pieselor, asa ca pot fi reparate in orice service. S-ar pune problema sa fie service dedicat numai in masura in care unele piese trebuie inlocuite.
cat despre preturi decente, te intelegi si tu cu ei la mica ciupeala
cat Dumnezeu ar putea sa-ti ceara pe doua mulinete, ca, de la cateva sute de mii in sus iti iei altele noi?