Rod Building

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Avatar utilizator
Andrei
veteran
veteran
Mesaje: 1077
Membru din: 02 Mai 2004, 18:19
Localitate: Arad/Timisoara
Contact:

Mesaj de Andrei » 03 Sep 2007, 08:29

Zic sa scoti si imbinarile metalice si sa le cureti....alea da...intradevar vin LIPITE cu epoxi, pentru ca e cel mai bun pentru asa ceva. E frumos batul....ce ai de gand sa faci cu el? Sa-l pui in vitrina sau sa-l mai folosesti?

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Rasini si lacuri

Mesaj de cristian.ene » 03 Sep 2007, 12:04

Andrei, Eugen

ma indoiam de calitatile rasinilor epoxidice deoarece nu se pot depune in straturi subtiri. Chestia cu self leveling nu aveam cum sa o experimentez in sens negativ. M-ama gandit si eu ca trebuie sa existe un lac si poate fi mai potrivit.

Andrei daca ai folosit rasinile U-40 Dura Gloss LS sunt interesat de calitatile lor legate de vascozitate deoarece nu mai folosesc rasinile standard (Hi-built) de finish de la Flex Coat care mi se par prea vascoase si trec spre o stare solida prea repede.
Formula Light de la Flex Coat e superioara datorita fluiditatii mai mari si finisajelor superioare in conditiile unei activitati relaxate de finisare.

Cei de la U-40 au doaua tipuri de rasinii U-40 Dura Gloss LS si U-40 Hi-built LS Finish.
Ma gandesc(in mod teorietic) ca U-40 Dura Gloss LS ar trebui sa fie compatibil ca fluiditate cu formula Light de la Felx Coat.

Cum urmeaza ca cineva sa-mi aduca din USA rasini(Cabela`s are restrictii in afara USA la stfel de produse) un raspuns pentru cei care au folosit e binevenit.

Avatar utilizator
Andrei
veteran
veteran
Mesaje: 1077
Membru din: 02 Mai 2004, 18:19
Localitate: Arad/Timisoara
Contact:

Mesaj de Andrei » 03 Sep 2007, 16:18

Rasinile in general fac acest lucru. Mai ales unde sunt mukii ascutite. Nu conteaza ca e vascoasa sau mai putin vascoasa. Pe lansetele normale nu are ce sa se intample. Altii practica...un strat de lac si unul de rasina sau mai multe de lac si unul de rasina, ultimul fiind de rasina epoxidica. Din acelasi motiv, pentru a umple golurile ce se fac din pricina rasinii(e vorba tot despre betele de bambus).
Ca sa aiba aderenta maxima se lasa sa se intareasca/usuce complet si se da cu un smirglu fin, inaintea aplicarii fiacarui strat.

Franko
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 18
Membru din: 27 Aug 2007, 21:02
Localitate: Oradea

Mesaj de Franko » 03 Sep 2007, 21:35

Andrei, sa-ti spun drept , prima impesie cand l-am cumparat a fost sa-l pun in panoplie. In drum spre casa ,de la piata, m-am gandit ca daca l-as reconditiona poate ar fi un excelent bat de musca, asta ca am citit ca betele din bambus construit au o elasticitate progresiva cev intre fibra de sticla , carbon si bor. Asa ca am zis sa cer parerea celor care poate au mai facut asa ceva si daca nu sunt secretosi (vezi unii care cred da sunt rod bilderi prin faptul ca pun citeva inele pe blancuri cumparate de pe net sau aduse de-afara, scriu mumele pe ele si "Hand made in Romania" ,si cu asta basta), poate reusesc sa fac ceva ce sa-mi faca placere sa pescuiesc cu el. Oricum nu vreau sa-l stric mai rau dec este, Pentru ca batul original cred ca a suferit unele modificari.
L-am masurat, are 265 mm intins . Am reusit sa scot mandrina si manerele care erau dim lemn facut la strung (se vede si pe poza).Cand o sa am timp o sa -l fotografiez la stadiul asta si ii postez poza.
Dar, Voi ce zice-ti , cum as putea sa scot mufelae , doar un se misca sa zici ca o poti forta sa iasa celelalte sunt destul de stranse.
Inca ceva , Cum scap de jocul dintre mufe ?
Astept pareri.


Ps . Cred ca din dscutii se invata.

Avatar utilizator
Andrei
veteran
veteran
Mesaje: 1077
Membru din: 02 Mai 2004, 18:19
Localitate: Arad/Timisoara
Contact:

Mesaj de Andrei » 03 Sep 2007, 22:51

Sorin Dragoi, de pe pescarul.com a lucrat ceva timp cu bambus...cat timp nush sa-ti spun. Dar daca doar vrei sa-l pui in vitrina, reconditionat ca un bat de musca, atunci nu cred ca te mai intereseaza sa dai ferulele jos.
Nici cu ce solutie sa le cureti nu pot sa-ti spun, pentru ca in acel domeniu nu prea am experienta. Si sa faci un bat de bambus e o arta, sa reconditionezi unul e destul de dificil, ca sal faci sa arate cat se poate de frumos. Trebuie ceva rabdare.
Daca vrei sa folosesti batul, atunci ferulele, daca le dai jos, cred ca ai putea sa-ti faci tu altele din segmete de bat de stationar matisat frumos, sau sa vorbesti cu un strungar sa-ti faca la masura si din ceva aliaj mai usor.
Deci, daca vrei sa-l restaurezi cat se poate de bine...trebuie sa inveestesti ceva timp documentandu-te si ceva banuti.

Franko
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 18
Membru din: 27 Aug 2007, 21:02
Localitate: Oradea

Mesaj de Franko » 03 Sep 2007, 23:05

As frea sa pot si pescui cu el, deaceea ma documentez. La strungar m-am gandit si eu, dar mai astept pareri.
Cat despre Sorin i-am trimis un mail pe privat sambata si inca nu mi-a raspuns. Astept oricum raspunsul lui.

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 04 Sep 2007, 15:47

2.65 e lung si lung inseamna greu la bambus.

Franko
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 18
Membru din: 27 Aug 2007, 21:02
Localitate: Oradea

Mesaj de Franko » 04 Sep 2007, 17:28

Da, Eugen este destul de greu si mi-am mai pus probleba cum sa-l echilibrez pentru mana. M-am gandit sa pun mandrina jos de tot si sa ridic putin manerul ,si cu o mulineta de musca veche (grea) s-ar putea sa rezolv ceva, daca nu solutia ar fi la sala.
P.s. Nu l-am cantarit , daca ai alta idee de echilibrare te rog.

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 04 Sep 2007, 17:53

poti sa dai din cotor la o adica. dar mai bine il lasi de spin.

este mai mult decat posibil sa nu mearga decat cu snururi de clasa foarte mare si la pescuitul cu muste care se dau cu clase mari - adica streamere - nu ai ce face cu o varga lenta, iti trebuie tare sa poti salta musca si snurul din apa si de preferinta rapida sa nu stai sa o lalai cu snurul prin aer.

n-are sens sa pierzi timpul cu prea multe lanseuri false cand pestele-i in apa. mai poti sa o faci de doua maini dar atunci ar fi prea scurta.

pot sa-ti dau un tabel cu echivalenta in grains si sistem metric a claselor AFTM daca vrei. daca stii cam intre cat si cat arunci cu ea poti sa-ti dai seama cam ce clasa de snur ti-ar trebui pentru blanc.

ce mulineta de fly veche ai? o poza? :D

Avatar utilizator
Lucius
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 162
Membru din: 05 Aug 2008, 16:43
Localitate: Gheorgheni
Contact:

Mesaj de Lucius » 21 Ian 2009, 13:01

M-am hotarit sa-mi construiesc o lanseta de spinning (prima) Din toamna caut materiale, ma documentez, si am reusit sa gasesc raspunsuri la nedumeririle mele in materie de rodbuilding. Totusi ma bantuie o problema: Daca inchid ermetic un blanc (dintr-o bucata) in cazul expunerii la soare se creaza presiune in interiorul blancului aceasta presiune schimba proprietatile blancului? sau mai rau il poate deteriora???

Scrie răspuns