Rod Building

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Rod Building

Mesaj de Franko » 29 Aug 2007, 17:04

Am un bat din bambus construit vechi si as dori sa-l restaurez.
Cine poate sa-mi dea informatii despre cum sa procedez il rog sa o faca.
M-ar interesa ce fel de lac sa folosesc , care ar fi cel mai recomandat, si de unde il pot procura?

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 29 Aug 2007, 17:16

mai bine il dai la un rod builder, care stie ce sa-i faca!
da-mi MP daca te intereseaza aceasta varianta.
daca esti la prima "tentativa", s-ar putea sa dai un pic de gresh...asta fara suparare.
eu nu divulg din principiu substantele si componentele pe care le folosesc, asa ca poate o va face altcineva.
:wink:
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 29 Aug 2007, 17:47

http://www.wagnerrods.com/building.html

http://www.wagnerrods.com/restoration.html

http://www.canerod.com/Articles/Index.html - aici intra pe Rodmaking Guide- in josul paginii. E o cartulie de vreo 40 de pagini cu tot ce trebuie.

http://www.rodbuildingforum.com/

Uite-te aici. Astia divulga din principiu, nu se caca pe ei, doar sa ai tu chef sa inveti cate au astia sa-ti spuna. Mai ales pe forum.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 29 Aug 2007, 17:52

Stefan Tudose scrie:
Astia divulga din principiu, nu se caca pe ei, doar sa ai tu chef sa inveti cate au astia sa-ti spuna. Mai ales pe forum.
Concret!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 29 Aug 2007, 19:12

Sunt multi care nu divulga nimic din ce stiu, din locurile in care au prins,etc.Chestia cu locurile ar avea o scuza in Romania unde braconierii rad tot la un semn,dar problema este ca majoritatea acestor secretosi o fac din principiu,ceea ce e mult mai grav(in ceea ce ii priveste).Dar cum normalitatea nu are o definitie(asta ii placea asistentei mele de la psihiatrie sa ne intrebe mereu cand faceam afirmatii savante,noi studentii:Defineste normalitatea?) la noi probabil ca se confunda cu succesul prin orice mijloace,iar cei ce il practica devin maestri,exemple,oameni mari.Restul sunt ageamii,invatacei,vesnici aspiranti...

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 29 Aug 2007, 20:37

Sorin Dragoi stiu ca si- restaurat cateva din bambus !

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 29 Aug 2007, 20:52

Multumesc Stefan pentru link-uri. Cred ca mai multi o sa le foloseasca. Uni din curiozitate altii pentru ca vreu sa invete sa-si faca singuri un bat care poate fi ceeace isi doreste el.
Ma uitam zilele trecute pe saituri americane de pescuit si am constatat ca la ei cei care intradevar iubesc acest Hobby isi fac singuri betele de pescuit fie cele de spinning, de crap,sau de musca. Ce oare poate fi mai frumos decat sa pescuiesti cu propriul tau bat (ma refer construit de tine )sau sa dai la peste cu propria naluca.
Nu stiu cum sunt altii dar eu fac de aproximativ 20 de ani voblere si am spus la toti tehnica mea. La majoritatea pretenilor de pe balta ,dar si cei care i-am vazut pentru prima data si m-au intrebat.
Poate peste un an sau doi se vor gasi si la noi blancuri in magazin si atunci eu cred ca majoritatea pescarilor adevarati (nu vorbesc de cei de duminica) for incepe sa-si faca singuri bete.
Ce zice-ti de lacurile epoxidice (eu folosesc la voblere lipici epoxidic in dublu component pe care il diluez cu diluant si apoi il suflu peste vobler) oare prin metoda asta nu va crapa la incovoierea batului in drill?
Poate cineva priceput la chimie ar sti sa-mi spuna.Multumesc

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Aug 2007, 21:00

Am aflat si eu ca sunt ori un fals pescar spotiv ori un pecar de duminica. :lol:
Mie nu-mi place sa construiesc si gata. Imi place sa pescuiesc. Deci incerc cam tot ce-mi place pe piata. La fel, imi place sa conduc dar nu deschid capota masinii. Nu ma intereseaza ce e inauntru.
Mecanicul nu stie neaparat sa piloteze asa cum nici pilotul nu stie mecanica, decat mecanica vazuta de departe, din avion. :lol:

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 29 Aug 2007, 21:00

Mihai, si eu vreau sa-l restaurez pentru ca dupa cate am citit se spune ca sunt cele mai performante bete pentru pescuitul la musca.
Eu l-am cumparat de la piata de la o batrana, dar batul este umpic cam greu pentru ca manerul este din lemn nu din pluta si m-am gandit sa-l schimb cu unul de pluta pe care sa-l polizez eu . Am sa incerc sa pun o poza dra nu stiu cum sa-o postez pe acest forum , Poate imi explica cineva.

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 29 Aug 2007, 21:06

Tudor Nu te supara , daca tu ai tot ce-ti trebuie este foarte bine. Spune-ai ca iti palce sa conduci, dar cred ca ni este tot una sa conduci un Mercedes de serie sau un Mercedes McLaren (Tunat). Placerea este cu totul alta mai ales daca tunnezi tu masina. [/i]

Scrie răspuns