Rod Building

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Aug 2007, 21:28

Nu m-am suparat. Ce vreau sa spun e ca nu ma consider mai putin pescar decat unul care-si construieste singur betele. Asta e treaba lui si inteleg faptul ca-i place.
Asa cum in bucatarie sau literatura sunt cei care fac si cei care utilizeaza, de aceea exista si critici. :lol:
Bine inteles ca orice bucatar zice ca el e cel mai tare, nu-i asa ? De aceea sunt si cei care gusta si-si dau si ei cu parerea. Eu fac parte din astia. :D

Scuzati, a fost doar o mica paranteza si nu voi mai interveni aici. 8)

Tudor

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 29 Aug 2007, 21:51

Din contra te rog sa intervii ori de cate ori doresti dar macar cu ceva pertinent fi de bin efie de rau . Din mai multe pareri se poate trage o concluzie buna .
Ps. Nu vreau inca sa construiesc un bat de la cap la coada ci doar sa-i dau un alt look la cel pe care tocmai in acest scop l-am achizitionat

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 30 Aug 2007, 16:04

eu fac betyze de cam 15 ani, bune, rele, au tot fost laudate, de catre astia care chiar "DAU LA PESTE".
de aia nu spun nimic.
am cautat din greu, nimeni nu mi-a zis nimic, doar ce am mai "furat" cu urechea, si am gasit combinatii de componente, si multe altele, si mi se pare normal ca pt asa ceva sa SE PLATEASCA> nimic nu mai e moka astazi.
deci, pt cei ce au impresia ca "gresesc" sau "ca as fi pescar de duminicva" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , as zice sa caute si ei 15 ani, si p-orma mai vorbim.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 30 Aug 2007, 17:19

Sunt deacord cu tine Terry ar macar unele aspecte le poti desvalui, nu am zis sa spui tot. Stii si la momelile de pescuit degeaba iti spun ca pun pesmet, porumb, virmusi, pamant, etc, daca nu-ti spun i in ce cantitate nu ai facut nimic. Multumesc pentru intelegere.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 30 Aug 2007, 18:17

franko,

mai poti citi ce este scris pe batul ala al tau din bambus? de curiozitate...

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 30 Aug 2007, 18:43

Scrie doar 367 pe primul tronson la maner, 67 pe spit si in rest nu se vede nimic pentru ca este dus lacul. Asta ar fi si motivul pentru care ma intereseaza ce fel de lac sa folosesc la lacuirea lui. Inelele par sa fie cele originale nu sunt julite in interior au marginea neteda si sunt cu doua picioruse. Trebiue sa precizez ca nu pare a fi un bat de musca ci mai degraba un bat de spinning pentru ca de la baza si pana la mandrina este aproximativ 25 cm. Sper sa pot maine sa postez o poza, daca o sa aflu cum.

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 30 Aug 2007, 18:44

Precizare este scris de mana.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Aug 2007, 20:11

Franko scrie:Scrie doar 367 pe primul tronson la maner, 67 pe spit si in rest nu se vede nimic pentru ca este dus lacul. Asta ar fi si motivul pentru care ma intereseaza ce fel de lac sa folosesc la lacuirea lui. Inelele par sa fie cele originale nu sunt julite in interior au marginea neteda si sunt cu doua picioruse. Trebiue sa precizez ca nu pare a fi un bat de musca ci mai degraba un bat de spinning pentru ca de la baza si pana la mandrina este aproximativ 25 cm. Sper sa pot maine sa postez o poza, daca o sa aflu cum.
poti incerca cu lac de barci dar eu nu sunt adeptul lui si e putin galbejit, mai ramane rasina epoxidica bicomponenta dar nu gasesti in romania ceva pe gustul tau, daca ai pe cineva afara cumpara un " Devcon 2 ton " e o rasina cu timp de uscare mai indelungat, aprox 30 min care o folosesc ca strat protector la voblere ( recomandata de americani ) :wink:

Franko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Franko » 30 Aug 2007, 21:18

Pikeman Multumesc pentru pontul cu Devcon 2 ton , am sa incerc sa vad daca nu gasesc in Ungaria si sa-l testez mai intai pe voblere. Si eu fac voblere dar lacurile care le-am incercat la inceput dupa o vreme crapau asa ca am trecut la lac bicomponent gen Palux si apoi am ajuns asa cum am spus mai sus la lipici epoxidic bicomponent (in siringa) transparent diluat cu diluant si suflat cu suflatorul (gen doua tevi la 90 de grade). Tine foarte bine nu intra apa nu crapa la socuri nici la dintii de stiuca. INCOVENIENT foarte scump.si lucrezi unpic mai greu cu el.

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 30 Aug 2007, 22:01

pe matisaje dai numai cu lac epoxidic flex coat.nici un fel de experimente crede-ma.pe batz nu stiu ce lac sa dai.pe discovery la "how it made" am vazut cum se face in batz de bambus si il lacuiau cu un lac pe care il turnau pur si simpul in lungul lui.nu stiu ce lac e ala.te mai pot ajuta de luni incolo cu un sfat ca acum plec la 3 lacuri.poate te pot ajuta si cu un miner de pluta dar nu promit.

Scrie răspuns