Solunar
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Solunar
Salut!
Din cauza unei partide de toamna trecuta am inceput sa cred in solunar....poate ca n-ar trebui....tocmai de aceea imi tot aman o iesire in Delta....am zis sa mai astept sa se faca si mai cald, sa se incalzeasca si apa....sa inceapa sa traga crapul....voi ce ziceti? Sa tin sau nu cont de Solunar?
Din cauza unei partide de toamna trecuta am inceput sa cred in solunar....poate ca n-ar trebui....tocmai de aceea imi tot aman o iesire in Delta....am zis sa mai astept sa se faca si mai cald, sa se incalzeasca si apa....sa inceapa sa traga crapul....voi ce ziceti? Sa tin sau nu cont de Solunar?
e bun si solunarul iti da incredere
,mai bine ar fi sa iti cumperi un barometru,e mai indicat,iti arata cu o zi doua inainte de obicei schimbarile de vreme,schimbari care le vor simtii si pestii tot inainte de procesul propriu zis,in timp vei invata sa"citesti" ce e si cum e cu relatia presiune,temperatura etc.
totusi cel mai bine daca vrei sa pleci la pecuit dute si daca solunarul sau presiunea nu sunt bune,ca nu se stie niciodata.

totusi cel mai bine daca vrei sa pleci la pecuit dute si daca solunarul sau presiunea nu sunt bune,ca nu se stie niciodata.

La solunar nu ma uit nici daca am prins, nici daca nu am prins. Sint alti factori care au o influenta mult mai mare asupra comportamentului pestilor, dar nici pe aia nu-i inteleg suficient....
Merg la pescuit ori de cate ori am posibilitatea, indiferent de intemperii.

Merg la pescuit ori de cate ori am posibilitatea, indiferent de intemperii.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
In opinia mea, solunarul este un element care se integreaza intr-o conjunctura de alti factori mai mult sau mai putin determinanti (presiune atmosferica, temperatura apei, vant, fronturi atmosferice, gradul de oxigenare, puritatea apei pe rauri etc), pe global ma indoiesc ca pozitia Lunii sa fie determinanta in raport cu toti restul factorilor.
Am urmarit Solunarul in 2004, cand am fost cam 5 zile pe saptamana la pescuit, chiar daca 2-3 ore dupamasa (este o balta cu stuk la 1km de locul meu de munca), am avut 2 saptamani in care pe inserat am prins de fiecare data cate 1 buc peste 2,5 kg (solunarul a fost in cele doua saptamani si foarte bun si foarte rau) si am avut si saptamana in care zi de zi am prins 4-5 buc de marlite care printr-o minune reuseau sa muste o naluca de 5cm (100-250 gr). Ce am observat este ca in momentele in care se lasa apa in balta sau ploua a mers mult mai bine, la fel si in zilele extrem de calde seara dupa asfintit cam cu 15 minute inainte sa fie intuneric de tot. In zilele capricioase ba cu nori, ba fara, cu variatii de temperatura si cu scimbari multe in directia vantului mi-a mers foarte prost. Cel mai bine am prins pe o ploaie care tinea de 2 zile si a mai durat inca vreo 2, am prins 14 buc care nu erau toate de poza dar erau 14 buc.
Am urmarit Solunarul in 2004, cand am fost cam 5 zile pe saptamana la pescuit, chiar daca 2-3 ore dupamasa (este o balta cu stuk la 1km de locul meu de munca), am avut 2 saptamani in care pe inserat am prins de fiecare data cate 1 buc peste 2,5 kg (solunarul a fost in cele doua saptamani si foarte bun si foarte rau) si am avut si saptamana in care zi de zi am prins 4-5 buc de marlite care printr-o minune reuseau sa muste o naluca de 5cm (100-250 gr). Ce am observat este ca in momentele in care se lasa apa in balta sau ploua a mers mult mai bine, la fel si in zilele extrem de calde seara dupa asfintit cam cu 15 minute inainte sa fie intuneric de tot. In zilele capricioase ba cu nori, ba fara, cu variatii de temperatura si cu scimbari multe in directia vantului mi-a mers foarte prost. Cel mai bine am prins pe o ploaie care tinea de 2 zile si a mai durat inca vreo 2, am prins 14 buc care nu erau toate de poza dar erau 14 buc.
-
- veteran
nici eu nu cred in solunarejonah scrie:pe zile urite si solunar prost am avut partide de neuitat !in zile frumoase cu solunar bun partide complet ratate (presiunea atmosferica stabila).concluzia :nu mai cred in solunare bune si vreme frumoasa important e sa fiu unde trebuie la momentul potrivit![]()

[quote="Sir Caca"] Am urmarit Solunarul in 2004, cand am fost cam 5 zile pe saptamana la pescuit, chiar daca 2-3 ore dupamasa (este o balta cu stuk la 1km de locul meu de munca...
Domnule Sir Caca daca nu sunt prea indiscret imi puteti spune si mie unde se afla mai exact acea balta de stiukuluitze.Sunt si eu satmarean si tare as vrea sa ma duc sa vad...Ms Anticipat
Domnule Sir Caca daca nu sunt prea indiscret imi puteti spune si mie unde se afla mai exact acea balta de stiukuluitze.Sunt si eu satmarean si tare as vrea sa ma duc sa vad...Ms Anticipat