Solunar

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 17 Apr 2007, 20:44

Am observat ca solunarul nu corespunde cu reusita unei partide de pescuit...asa cum a spus cineva mai sus, totul depinde de locul si ''momeala'' cu care dai... :wink: :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Apr 2007, 22:38

cel mai bun solunar pentru mine sunt : INCREDEREA si PREGATIREA!
iar noroc au numai cei curajosi!!! :idea:

mi se falfaie, ca a scazut apa 1m. sau 2, ca a cazut un meteorit in balta, sau ca imi curg mucii siroaie... azi universul tine cu mine!
pentru ca... nu-i asa? "noroc au numai cei curajosi" :idea:

binenteles daca matematica nu se ambitioneaza prea tare sa imi demonstreze ca gresesc... :D

am patit la un pescuit ca 2 pescari...echipati cu: sonar, motor electric, bait-casting... slug-uri...caroline, texase... continuati voi; am patit ca cei 2 sa-mi spuna ca azi canci, findca presiunea si solunarul nu erau bune in ziua aia.
ei imi povesteau si eu prindeam salai.

solunarul are legatura si cu zodia? sau poate cu pescarul?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 17 Apr 2007, 23:47

Solunar,ghicit in cafea,dat in bobi,etc,prostii care n-au nici o treaba cu pescuitul.
Daca vrei sa te relaxezi,sa simti mirosul apei,sa ai parte de aer curat,solunarele nu conteaza,conteaza iesirea,indiferent daca prinzi peste sau nu.
Cine vrea neaparat peste merge la magazin!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Apr 2007, 01:46

dragi tovarasi!
si preteni!
io, personal, cred in solunar.
Problema e ca, nu ma (mai) duc la pescuit in functie de solunar.
Efectiv ma duc cand am timp.

Acu, serios vorbind, imi aduc aminte cateva zile de pescuit(nu putine) cand am prins pesti cu eroare de cateva minute doar la solunara majora si minora. Poate se calculau altfel pe vremea aia :roll:

stroemihai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de stroemihai » 18 Apr 2007, 10:01

Merci mult de parerile voastre! Pina la urma m-am convins....timpul spune totul....mergi la pescuit cand ai timp(in caz ca ai servici)....daca mai esti si pregatit cu ce trebuie si stii si unde stau pestii atunci imposibil sa iasa prost! Ma duc la pescuit! URA!

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 19 Apr 2007, 16:28

stroemihai scrie:Merci mult de parerile voastre! Pina la urma m-am convins....timpul spune totul....mergi la pescuit cand ai timp(in caz ca ai servici)....daca mai esti si pregatit cu ce trebuie si stii si unde stau pestii atunci imposibil sa iasa prost! Ma duc la pescuit! URA!
Crezi tu ca e imposibil sa iasa prost ! :lol:
Obiectiv: 8,1 kg !

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 19 Apr 2007, 20:12

Cel mai bun solunar este intuitia si pregatirea unui pescar de rapitor!Ca sa prinzi rapitor trebuie sa gandesti ca un rapitor :D !Si eu credeam in porcaria asta cu solunarele,cumparam reviste si ma uitam mirat ca solunarele de la aceeasi luna difera de la o revista la alta si pana la urma am zis sa nu ma mai iau deloc dupa solunar!Doar atat spun ca cel mai bine am prins stiuca cand era luna plina,mi s-au parut cele mai bune zile chiar daca era urat sau frumos afara si serile cu zile caniculare au fost foarte bune in special stiucile mari atacau atunci!Solunarele sunt facute la misto ca si horoscopul!

stroemihai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de stroemihai » 20 Apr 2007, 06:48

Merci Cipic! Sper sa am parte de luna plina atunci cand voi ajunge acolo asa cum doresc la toti impatimitii de stiuca! Si daca tot vorbim de stiuca....cand ataca cel mai bine, dimineata, seara?....etc

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 20 Apr 2007, 08:10

stroemihai scrie:Merci Cipic! Sper sa am parte de luna plina atunci cand voi ajunge acolo asa cum doresc la toti impatimitii de stiuca! Si daca tot vorbim de stiuca....cand ataca cel mai bine, dimineata, seara?....etc
din ce am observat eu stiuca dimineata merge prost, cel putin in lunile de toamna-iarna. Sporeau numarul sticilor care atacau, fie linguri fie pestisorul, dupa masa ( incepand cu orele 13-14 ) iar spre seara ( 16-17- fiind iarna se intuneca devreme ) numarul sticilor care atacau atingea apogeul. :)
Obiectiv: 8,1 kg !

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 20 Apr 2007, 08:14

Jihad scrie:
Sir Caca scrie: Am urmarit Solunarul in 2004, cand am fost cam 5 zile pe saptamana la pescuit, chiar daca 2-3 ore dupamasa (este o balta cu stuk la 1km de locul meu de munca...

Domnule Sir Caca daca nu sunt prea indiscret imi puteti spune si mie unde se afla mai exact acea balta de stiukuluitze.Sunt si eu satmarean si tare as vrea sa ma duc sa vad...Ms Anticipat
In 2004 asa era balta de la Eteni, dar din cauze obiective a scazut dramatic populatia de peste, eu pescuiesc intre 2 si 5 plase anual de pe balta. Cu toate acestea in zonele cu multa vegetatie mai poti scoate in zile bune 3-4 bucati. Sunt o gramada de marlite care cu siguranta nu vor apuca maturitatea si mai sunt 2 bucati imense (pe care le-am vazut eu) dar nu au parut interesate de nici un fel de naluci.

Scrie răspuns