Recomandare Lanseta si Mulineta pt Avat pe Dunare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Re: Recomandare Lanseta si Mulineta pt Avat pe Dunare

Mesaj de ppscslv123 » 25 Noi 2014, 12:57

Asta cu sacosarii este expirata si oricum nu sta-n picioare (nu-i argumentata). Cat peste poti sa prinzi pe Dunare la spinning? Nu prinzi nici macar 1% din ce scoate un braconier la o iesire zilnica, asa ca... te rog, nu arunca cu piatra spre sacosari ca asa ai auzit (ca multi altii), ca sacosarii ar fi de vina pentru extinctiile in masa (de fapt produse de braconieri cu setci, "curent", etc)...

BTW, nu cred ca numeri 100, poate nici 30 de membri pe forumul asta, ce sa-si permita spinning profesional: barca (profesionala, nu camera de la roata de tractor), sonar (si ala profesional), vreo 5-10 lansete pro echipate si dotate cu munitie (naluci) premium. Cine ajunge la nivelul/luxul asta pt a-si face "damblaua" inteleg ca practica catch and release in 90% din cazuri, ca... in restul de 10% isi infige si pescarul dintii in ceva salau, somn, stiuca, etc, ca suntem oameni cu pofte, nu functionam cu baterii.

Catch and Release-ul practicat de 99% dintre pescarii cu putere financiara romaneasca este valabil pt YouTube, si aproximativ la fel de bine pus in practica precum fac vanatorii catch and release cu iepurii, mistretii sau gastele salbatice impuscat(i/e)...

Asa ca hai sa coboram cu picioarele pe pamant romanesc si sa vedem ce facem cu braconierii si Frontiera, nu cu sacosarii...

Hai sanatate! :bere:
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 29 Noi 2014, 04:44

Mi-au ajuns sculele comandate, iar dupa ce am pus mulineta pe bat, monofilamentul si naluca am dat o fuga pe malul Dunarii sa vad cum se comporta.

Deci, mulineta Daiwa Sweepfire 3000 este cu mult superioara peste vechea mea mulineta (o bomba de Goldstar), iar acum se simt diferentele: tamburul nu joaca/oscileaza, firul nu se mai incurca in jurul tamburului, in curent nu mai simt acea rezistenta puternica asupra voblerelor (acum parca trec naluca prin apa statatoare), firul se aseaza pe tambur aproape perfect spira langa spira si strans, corpul mulinetei este f robust (e adevarat ca nu ca la cele profesionale - de parca as fi pus mana pe vreuna :mrgreen: ).

Lanseta este o Baracuda Vampire cu actiune de 20-50g si 2,7m (singura Baracuda de 3m a fost scapata pe jos de un angajat al magazinului iar patronul mi-a recomanat o alta lanseta, sugerandu-mi-o pe cea de 2.7m) - deci: fata de cea de 2.10m este o diferenta f mare, cand am aruncat prima data am ramas uimit ce departe lansez si cu ce usurinta, insa f imprecis pt ca nu sunt inca obisnuit cu marimea asta mare si manerul lung; uneori mai imi zboara firul de sub deget prea devreme si lansez la 5-7m, deci, e de lucru, ma simt uneori de parca as tine pt prima data o lanseta in mana... Ce imi mai place: inelele nu-s de sarma otelita ca la vechea lanseta Okuma Safina de 2.10, iar varful se fixeaza f bine si nu cred ca exista riscul sa-mi zboare de pe lanseta (cum mi se intampla uneori la Safina). Acum astept dimineata sa vad cum se simte un peste in noul echipament si sper sa am noroc sa dau in ceva avat peste 2kg...

La urmatorul upgrade cred ca o sa ridic bugetul la vreo 500-700 ron, sa vad cum se simt niste scule din gama profesionala de inceput...

Merci inca o data pt ajutorul acordat... :respekt:

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Muresan Paul » 29 Noi 2014, 11:18

ppscslv123 scrie:Wow... Deja am aflat o gramada de info ce sa le pun in practica. Merci mult!

Pana la urma cred ca zilele astea o sa-mi comand:
- Lanseta Baracuda Vampire 3,00m/20-50g;
- Mulineta Daiwa Sweepfire E A de 3000.
Renunta la mulineta Daiwa Sweepfire...am avut si eu una de 1000, pescuit usor la clean, si dupa o vara m-a lasat. Galetul s-a macinat de la fir mono de 0,14 si a inceput sa aiba joc...gandeste-te ca are doar 1 rulment! Mai bine mai pune 50-60 de lei si ia-ti un Spro Performa 620. Desi ca multa lume de aici ti-as recomanda Ryobi Zauber 3000 (si eu o sa achizitionez una in primavara), dar stiu cum e cu bugetul asa ca prima varianta e mult mai buna decat Daiwa Sweepfire 3000. Multa sanatate si fire intinse!
http://xxx.ro/mulineta_spro_ ... b/6984.htm

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 29 Noi 2014, 11:29

E luata deja si oricum, e cu mult peste nevoile unui incepator ca mine (deja ma simt depasit in multe privinte - si fata de mulineta si fata de bat - comparativ cu ce aveam acum dau de doua ori si ceva mai departe - pacat ca am intrat in iarna si nu prea mai sare pestele). Ma intereseaza ca mulineta sa ma tina macar 6-9 luni, apoi pun eu ochii pe ceva mai bun (mulineta + bat).

Merci de info, acum stiu la ce probleme sa ma astept de la Daiwa... :respekt:

Scrie răspuns