Recomandare Lanseta si Mulineta pt Avat pe Dunare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: Recomandare Lanseta si Mulineta pt Avat pe Dunare

Mesaj de adrian99 » 24 Noi 2014, 15:56

chestia cu apele(noastre)pline de peste.....departe de adevar
referitor la puiet-un maxim de 5%ajung sa depuna macar o sg data
majoritatea pestelui care ajunge prin juvelnice,plase,setci etc este subdimensionat :(
iar pe viitor o sa fie...si mai rau

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 24 Noi 2014, 16:12

Inteleg ca tu scrii din auzite. Cand vei merge la pescuit si ai sa vezi in apa scoici, broaste, pesti, serpi, etc morti, poate ai sa-ti dai seama ca puietul afectat de care vorbesti este "curentat" de braconieri, adica de cei care cotizeaza la Frontiera, filiale, etc.

ps: zici ca nea Gogu afecteaza envirometu' ca prinde 1-3 kg de carasel si/sau ceva platica, pe cand braconieru' distruge mii de vietuitoare in nici macar o ora...
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 24 Noi 2014, 21:21

nu scriu din auzite....
pescuiesc la spin de prin '96 cand apele aveau destul de mult peste incat sa te poti distra la fiecare partida
tu ai descoperit spinul de 5 luni,pescuiesti cu scule ieftine si vrei sa ne demonstrezi cat de usor se prinde rapitorul deoarece este atat de mult in apele patriei incat nu merita investitia in echipamente scumpe :D
adica noi care activam de ceva timp aici suntem niste neica nimeni si ai venit tu sa ne inveti lectia spinului... :roll:
esti bun(in orice domeniu)cand esti laudat!retine asta :wink:

daca tot spui ca pescuiesti pe Dunare poate ne dezvalui si zona(zonele)atat de bogate in rapitor pe care le tot lauzi
asa,poate ajungem si noi "amatori"sa mai prindem un peste
:D

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 24 Noi 2014, 22:36

Pps daca cauti scule ieftine si sa reziste macar un an cauta de la baracuda si Adrian sa stii ca si cel care ma invatat pe mine la pescuit tot la stadiul in care era atunci este si acum. Si ce daca pescuiesti din 96? Chiar tu nu ai un loc cu pesti cu atati ani la activ de pescar? Rusinica. Si daca ai scule scumpe este moftul tau, sa fii sanatos, dar din fatza calculatorului nu o sa aflii un alt loc bun prea curand, decat la statistici poti lucra. Nu ai mainile arse de frig astazi de la pescuit? Eu da. (Sa nu mi zici ca astazi ai fost la servici sau nu te a lasat nevasta si ca dupa servici ai facut piata sau ai stat cu copii, ca esti insurat din 98). Prima regula la pescuit este sa fiti acolo mai baieti, apoi cu ce si cum se rezolva. Aici pe forum trebuie sa ne spunem oful care il traim in partidele de pescuit nu sa facem barfa gen maica mare pe shantz. Baiatul asta Pps intreba si el ceva simplu si sarira corbii sa l ciuruie, sa l descoase, sa l faca ....Daca aveti asa multi bani nu puneti pe unu sa pescuiasca in locul vostru? Dar si aici apar alte probleme gen ce sonar sa folosesca, ce undita ii sta mai bine in mana, ce drac sa aibe in trusa, sa mearga in pasul strengarului la intorcere, etc.... Lunga cioba Adrienee. Du te la pescuit si la incepatori da le sfaturi de bine, Nu te mai da cu vaselina ca nu aflii nimic. Sa nu mi zici ca nu stiu gramatica dar ma doare mana de la aruncat cu bata in apa si de driluri. De azi Adriene si de ieri si de saptamana trecuta . Si acum la vorbitor cea mai buna rezerva cu nr. 96 pe tricou mare si inegalabilul statician piscicol Adriannnn. Sa nu te obosesti sa mi scrii ca nu mai citesc topicul asta.

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 24 Noi 2014, 23:13

Decat mulinetele insirate de tine mai bine mai pui ceva sa iei o clona dupa Zauber sau chiar o clasa mai jos,chiar si second ,dar ingrijita si garantat va tine mult mai mult si iti va aduce satisfactii. De la fimele de top nu se merita sa iei low cost,sunt bani aruncati pe fereastra.

Spor la ales!
Fir intins!

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 25 Noi 2014, 02:25

@vampir si @Sami Merci mult pt recomandari.

Deja am ales (momentan tot scule de incepator, dar un pic mai bune decat aveam eu), iar comanada e plasata (275,40 lei distractia). Iata ce mi-am comandat:

-- Lanseta carbon Baracuda Vampire 3002 112,00 lei
-- Mulineta Daiwa Sweepfire E 3000 FD 89,00 lei
-- Nylon Aqua Crocodile Fluo-Carp 600m - 0,25 12kg 25,00 lei
-- Voblere Baracuda Dragon 70mm 7,00 lei
-- Voblere Baracuda Popper 70mm 7,00 lei
-- Bertilure xxx Helic Nr.3, culoare Nickel, 17 grame 10,00 lei
-- Vobler Strike Pro Flap Jack EG-128C, culoarea A010 18,00 lei
-- 72011-060 Juvelnic Sac BN 80 cm

Mai trebuie sa-mi confectionez niste pilkere de la 20 pana la 50 grame (ca site-ul de pe care am comandat asta n-avea) si apoi trec la bubuit avatul pe Dunare :evil: ...

Multumesc mult baieti (in special @vampire , @Nightwish si @Goldelian ), am aflat multe informatii in acest thread, iar postarile m-au ajutat mult sa inteleg cam ce scule se potrivesc la experienta mea...

Fir intins tuturor! :respekt:
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 25 Noi 2014, 07:21

Pps nu uita si de cateva twistere de preferabil culoare alba, sau cat mai naturala, nu strica 2-3 twistere si mai tipatoare pt apa mai tulbure. Daca mai pui 25 de ron sa faci comanda de 300 ron rezolvi problema. Eventual le mai legi o ancora in spatele jigului si io infigi cat mai in coada la twister, gasesti tot pe aci cum arata montura. De f multe ori merge avatul si in twistere recuperate ca si voblerul . Jigul de la 10 grame in sus in functie de distanta la care vrei sa lansezi. Si usor ai sa incepi sa l lasi mai spre fundul apei pentru ca si avatul coboara dupa pestele prada, pana prinzi si gustul salaului apoi. Iar la anu astept sa te vad intreband de scule pentru salau. Astept poze cu viitoarele capturi. Dar ai grija sa nu fotografiezi si zona.:))

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 25 Noi 2014, 07:25

A. Uitasem. PPs vezi ca avatul este cel mai bun facut in folie pe gratar, numai ala in dimensiunile legale, stropit cu vin , zeama de lamaie si usturoi.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 25 Noi 2014, 07:37

vampir scrie:A. Uitasem. PPs vezi ca avatul este cel mai bun facut in folie pe gratar, numai ala in dimensiunile legale, stropit cu vin , zeama de lamaie si usturoi.
nu e bun ca are oase ...zise vulpea :D
Urasc atarnatorii!

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 25 Noi 2014, 09:58

Sacosarilor.... :D
ce va mai place cardasia

vreti o "tara ca afara"dar cu reguli romanesti

Scrie răspuns