Sunt nou pe aici si cam tot la fel de nou in spinning (vreo 5 luni experienta).
Cand m-am hotarat sa ma apuc de spinning exclusiv pe Dunare (nici nu stiam sa pun firul pe tambur sau sa tin batul corect in mana), mi-am luat niste scule mai ieftine ca total nestiutor (doua lansete: un Profiline de la Cormoran de 1.80, 5-15g plus o Safina Okuma de 2.10, 10-35g si doua mulinete Goldstar cu tambur de 2000, respectiv de 2500). Am tras pe ele (de regula o iesire zilnica sau chiar doua pe dimineata sau/si seara) aruncand in zona malurilor dupa salau, pana in toamna, cand a inceput sezonul avatului, iar bucatile de la 1kg in sus de regula sar in curenti puternici si la ceva distanta (50-150m sau chiar mai bine).
Problema este ca lanseta mea de 2.10m nu arunca prea departe (cu tambur incarcat full, fir de 0.25 plus oscilante nichelate si lunguiete de 18-21g), si cam rar iau avati (un localnic cu bat mai lung ce arunca mai departe m-a omorat

Asa ca... m-am hotarat sa fac o noua investitie intr-un bat mai lung si o mulineta noua (chinezaria mea deja face figuri). Deci, mi-a intrat in cap ca Shimano si Daiwa ar avea scule bune, si mi s-a cam pus pata pe Daiwa, deci, iata cam pe ce am pus ochii si nu sunt decis ce lanseta, eventual si mulineta, sa aleg

LANSETA (nu pun link-uri ca sa nu zica unii ca fac reclama unor magazine)
- Lanseta Daiwa SWEEPFIRE JIGGER 3,00M/ actiune 40-100 gr din 2 bucati;
- Lanseta Daiwa SWEEPFIRE JIGGER 3,00M/ actiune 20-60 gr din 2 bucati;
- LANSETA TELESCOPICA DAIWA MEGAFORCE 3,30M/40.90 G;
- LANSETA TELESCOPICA DAIWA MEGAFORCE 3,00M/40.90 G;
- LANSETA TELESCOPICA DAIWA MEGAFORCE 3,90M/5.40 G;
- Lanseta Shimano Alivio BX Heavy 2.70m 20-50g din 2 Buc;
MULINETA:
- Mulineta Daiwa SWEEPFIRE.E 2500A/1R/190X025 MM/5,1:1;
- Mulineta Daiwa Crossfire A 2500 FD (D.10110.250);
- Mulineta Shimano Hyperloop 2500 FB;
- Mulineta Shimano Alivio 2500 RC.
Inca o dilema puternica: catre ce tip de lanseta sa inclin: lanseta telescopica sau din doua bucati?
Sincere multumiri din partea unui incepator!!!