pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
noname
- veteran

-
Am observat ca este perioada chiar inainte de prohibitie cand avatul e foarte activ; corespunde cu momentul in care urca scobarul pentru reproducere. Asta se intampla pe raul Siret.
Dap de acord cu tine, si in prohibitie mai are perioada prin mai (nu l-am pescuit atunci) dar am vazut cum se hraneau cu carabusi... si in vara pe la inceputul lui iunie

apoi pana in tomna merge mai toata perioada dar destul de slabut (pe Siret) cre ca pe alte rauri se comporta asemanator
-
bibanus
- junior

Dupa cum arata vremea afara cred ca mai am de asteptat pana sa dau iama in avati ...
@Andrei
Astept, cu nerabdare, scula magica...
-
JONES
- veteran

-
DOCTORU scrie:Adresez o intrebare celor avato-dependenti : care sunt sculele cu care pescuiti strict la avat ? de. ex. lanseta ?( marca, lungime, caracteristici..etc.. ), caci despre mulineta si fire am tot povestit pe aici. Intreb asta in ideea de a vedea cu ce mai pescuiesc si altii. Eu de exemplu folosesc o lanseta Sert Flexiboat (modelul anterior era Flexisense) de 2, 70m, 152 gr., si care are 3 virfuri schimbabile-- ultra sensi, sensi, strong---, cu care ma descurc destul de bine, de la voblere de 4gr.-10gr.
catre concitadinul meu , eu folosesc un michell excelence (2,4 metri) , carbon composite,modelul cu maner scurt, actiune 10-40 grame, actiune mediu, este cam rigid trebuie sa recunosc. are in jur de 200 de grame. , lanseaza destul de bine dar la greutati mici sub 4 grame are probleme, cand fac volta de aruncare prea mare are prostul obicei sa vibreze cea ce mai enerveza la culme
-
JONES
- veteran

-
gemba111 scrie:Eu cei mai multi avati i-am prins primavara timpuriu, si nu la woblere sau rotative ci la twister.
Anul trecut toamna mai ca nu am prins avat .
mai detaliaza ca sunt interesat, eu sincer am dat in draci cu twister sidefiu de 5 cm si chiar mai mic , si cu twister storm patter apropiat cu bibanul , dar nimica. Am mai auzit si de la alti ca pe mures ar merge dar sincer eu nu am vazut sa pescuiasca cu asa ceva la avat.
primavara timpuriu asta ce inseamna ca temperatura sau plasare in timp
recordul meu personal l-am avut in 1 noiembrie
-
Andrei
- veteran

-
Primavara timpuriu pan acu a fost inainte de prohibitie cu una doua saptamani sau ceva de genu, si in prohibitie. Nu sariti la mine. Da eu chiar nu pot sa nu pescuiesc in prohibitie(dac nu pescuiesc la stiuca strict catch and release), pt ca numa ce ies din iarna, pescuies o saptamana si intram direct in prohibitie. S-a mai discutat de pescuitul avatului in prohibitie, la fel cum s-a discutat si depsre reproducerea s-a , care mai mult ca sigur ca nu are loc in prohibitie.
Incearca recuperari caty mai rapide cu "twisterele" alea. La shaduri "normale" am prins ff rar avat bine. Am avut candva pe vremuri niste shaduri minune pt avat, da s-au dus. Am mai avut ceva culoarea aia transparent cu gliter cu negru pe spate ce mergeau bine la avat, da nu mia gasesc nici dinalea(nu sassy shad....). Si la fel la ce am mai prins bine au fo niste shaduri numai cu glitter argintiu si nu rareori la gruburi cat mai translucide. Si mai nou la slidere. Astea printre plastice...
-
cristian_stancu
- utilizator nou

Salut,
Ce pot sa-ti spun despre avat este ca ataca la max. 1 m adancime, nu are greturi in ceea ce priveste apa(limpede/tulbure) si iubeste sa stea in curent. In delta l-am gasit numai pe canalele de trecere sau acolo unde apa curgea cu viteza si forma vartejuri. Toti pe care i-am prins au fost la lingurita rotativa( meps nr.4 aramie cand era soare si tot nr.4 dar argintie cand era inorat) pe canalele de trecere iar in curent la oscilanta ( piscot culoare albastruie). Recordul personal este de 4.5 kg
-
Aquaro Angler
- veteran

Andrei, la slidere pentru avat care ar fi greutatea optima a jig-ului?
-
Andrei
- veteran

-
Iti dai tu seama in functie de marimea sliderului...
-
Jonin
- veteran

-
bibanus scrie:
Eu stiam ca asta asteapta femeile!

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
bibanus
- junior

Jonin scrie:bibanus scrie:
Eu stiam ca asta asteapta femeile!

In cazul de fata era vorba de o scula prinzatoare de avati, femeile nu cred ca ar astepta ceva la dimensiunea asta...

si mai are si ancore