Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
hh
dc o sa prizi zile mai calduroase chiar si acum in martie il localizezi usor, prima parte a lunii nush ce sa-ti recomand, dar in a doua parte rotative mari cu vibratii puternice...
In apa.....mai la fund, dar sa sti un lucru, in pescuit e foarte important sa prinzi atunci cand se prinde, nu cand ai vrea tu sa prinzi sau cad iti vine cheful, asta deca vrei sa ai rezultate. Si mie imi vine in decembrie cheful sa dau in somni, dar nu are rost sa-mi iau batul si sa ies dupa el ca rade tot malul de mine.bibanus scrie:Salutare tuturor, au trecut ceva zile de la ultima postare pe acest topic, apele sunt acum crescute, ne apropiem de primavara, avatul oare nu incepe sa fie mai activ?, daca l-ati cauta acuma pe unde a-ti incerca...![]()
Nu zic ca te mai intalnesti cu conjuncturi in care omori avatul si iarna,(eu am vazut si asa ceva) dar tre' sa fi la locul potrivit, sa casti ochii si sa nu iti doresti in acel moment sa dai la scobar....sau la mihaltz....

lk
a venit iarna...
....

Primavara cum se linistesc putin apele cum incepe activitatea. De obicei merge bine de tot pe perioade scurte. In special dimineatza si mai spre seara. Dac e apa mai tulburica, da nu foarte atunci merge cam toata ziua.
Dar depinde de raul in care pescuiesti cand incepe sa mance pe bune. De exemplu aici in zona arad-bihor incep sa mance intai pe canalele pe care este apoi pe crisuri si ceva mai tarziu pe mures. Nu poti spuna ca incepe la o data anuma. Ca e in functie de vreme si de cum apuca sa se incalzeasca si apa. Dac se linistesc de data asta apele cred ca incepe deja sa mearga. Dac nu la shaduri, atunci la voblere cu vibratie cu frecventza mare mulinate incet si liniar...
Dar depinde de raul in care pescuiesti cand incepe sa mance pe bune. De exemplu aici in zona arad-bihor incep sa mance intai pe canalele pe care este apoi pe crisuri si ceva mai tarziu pe mures. Nu poti spuna ca incepe la o data anuma. Ca e in functie de vreme si de cum apuca sa se incalzeasca si apa. Dac se linistesc de data asta apele cred ca incepe deja sa mearga. Dac nu la shaduri, atunci la voblere cu vibratie cu frecventza mare mulinate incet si liniar...
Intrebarea e cat de timpuriu, in ce ape si care a fost evolutia twisteruluibibanus scrie:gemba111 scrie:Eu cei mai multi avati i-am prins primavara timpuriu, si nu la woblere sau rotative ci la twister.
Anul trecut toamna mai ca nu am prins avat .

imediat ce conditiile meteo permite.
In orice caz dupa topirea ghetii,chiar daca apa e un pic tulbure.
In cea ce priveste evolutia twisterului, nu am o regula stricta incerc orice
Am observat ca este perioada chiar inainte de prohibitie cand avatul e foarte activ; corespunde cu momentul in care urca scobarul pentru reproducere. Asta se intampla pe raul Siret.
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura