pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
DjBeju
- utilizator constant

Motivele pot fi mai multe.Am sa enumar doua care imi vin acum in cap.
Unu ar fi ca e posibil sa fi cautat o gaura in gheatza sa ia o gura de aer

Alt motiv ar fi faptul ca daca a fost soare pestisorii cauta apa mica unde razele soarelui incalzesc putin apa, iar clenii si bibanii nu pot lipsi dintr-o asemenea conjunctura. Daca ar mai fi si alte motive ii las pe cei mai experimentati sa te lamureasca.
Fir intins!
C&R, please!
-
lush
- utilizator nou

Va salut pe toti cei care sunteti impatimiti ai pescuitului la clean pentru ca si eu sunt "bolnav" dupa el.Avand in vedere ca in iarna asta nu am putut pescui la clean din cauza ghetii care s-a depus pe Siret (pentru ca acolo ma duc cel mai des) m-am apucat de confectionat voblere din lemn de BALSA.Va rog daca stiti cum pot sa le lestez sa-mi spuneti si mie sau eventual sa-mi trimiteti ceva materiale documentare.MULTUMESC anticipat.
-
Dreamer
- Moderator

-
Salut lush si bine ai venit pe forum!
Nu esti singurul care isi face propriile voblere..mai suntem cativa pe forum. Balsa e destul de usor de prelucrat. Ca sa le lestezi si sa fie echilibrate adauga lestul cat mai spre burta voblerului, centru de greutate sa fie cat mai jos si pe cat posibil dintr-o singura bucata, undeva cam pe la jumatatea corpului..sau treimea anterioara.
Nu stiu cat am fost de explicit. Daca vrei sa discutam mai pe larg lasa-mi un id de YM sau mai bine vino joi la Dali pe Strada Garii la ora 18; mai multe detalii gasesti la topicul Pentru ieseni ...si nu numai.
-
lerua
- junior

Cauta pe forum si ai sa gasesti radiografii ale mai multor tipuri de voblere/facute de un italian , adica radiografiile/ .In plus ai sa gasesti variante de lestare pentru voblere dintr/o bucata sau facute din jumatati
Fir intins , adica cuter ascutit

-
lush
- utilizator nou

Multumesc pentru radiografii. Sper sa ma descurc cu lestatul cu toate ca e mai greu la voblerele pe care le fac eu pt ca nu depasesc 3.5 cm. ma axez in special pe voblere pentru clean. Din aceasta cauza e mai greu dar am sa o scot eu la capat cumva.
-
JONES
- veteran

-
si eu ma ocup de voblere si poppere artizanale
cred ca cel mai simplu pentru tine ar fi sa il faci din doua bucati pe care sa le lipesti dupa ce lestezi si armezi voblerul.
armezi cu sarma inox de 0,75 mm in funda adica ochetul de prindere din fata de fapt e doar o intoarcere si merge spre ochiul de prindere a ancorei din burta voblerului. Pe sarma principala adica din fata-spate inserezi un plumb de greutatea dorita. Dupa ce faci toate astea lipsesti cele doua parti a voblerului cu urelit sau rasina epoxilica. Oricum dupa ce dai cu un chit puternic deasupra *acrilic , nu o sa mai vada nici o urma de imbinare. Dupa un stat de lac transparent nici nu se observa. Poti sa tai voblerul si longitudinal (de preferat) si transversal.
-
lush
- utilizator nou

As dori sa-mi spui ce chit folosesti si de unde il pot procura. De asemenea ce fel de rasina epoxidica. Eu folosesc acum poxipol si nu am probleme.Nu prea gasesc sarma otelita pentru armare.Acum folosesc corzi de chitara pentru armare dar as vrea sa fie sarma putin mai groasa si nu stiu de unde sa o iau.Daca ma puteti ajuta va multumesc!
-
lush
- utilizator nou

Am uitat sa va spun ca pana acum am construit doar voblere cu o singura ancora. De aceea ma cam chinui cu armatul si echilibratul mai ales la voblerele care vreau sa fie sinking. Lemnul de balsa are densitate foarte mica si trebuie sa pun mai mult plumb pentru a-l lesta. E cam greu la voblerele de 1,7-2 cm cu o singura ancora.

-
Andrei
- veteran

-
Sarma otelita cauta la cei ce aprovizioneaza dentistii de la voi din oras, ca sunt fff bune acele sarme de inox, cu toate ca n-o sa le folosesti ca aparat dentar
Si eu folosesc poxipol la imbinare. Pt lipiri si alte cele mi se pare mult mai bun ca bisonu. Bisonu il folosesc doar sa fac ochi si sa lipesc barbete(depinde daca imi aduc aminte unde l-am pus, daca nu-l gasesc in 5 min atunci folosesc tot poxipol pt lipit barbete )