momeli artificiale pt stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: momeli artificiale pt stiuca
Daca tot s-a inceput discutia si sa nu deschid un alt topic as fi curios sa stiu urmatoarele:
- cu ce incepeti de obicei o partida de toamna la stiuca? (table, voblere, gume ...)
- cat de frecvent schimbati nalucile si care ar fi ordinea? adica daca incepeti pe table, ce urmeaza? voblere, gume, spinner etc?
- cat insistati pe zona in care ati sesizat atacuri sau ati mai prins si alta data?
Mercu
- cu ce incepeti de obicei o partida de toamna la stiuca? (table, voblere, gume ...)
- cat de frecvent schimbati nalucile si care ar fi ordinea? adica daca incepeti pe table, ce urmeaza? voblere, gume, spinner etc?
- cat insistati pe zona in care ati sesizat atacuri sau ati mai prins si alta data?
Mercu
Relax Jankes 7cm lestat cu gramaje mari!!
- George1985
- veteran
Pe Dunarea mare tot timpul incerc cu gume prima data. In functie de apa incerc diferite culori, marimi sau modele.
Albul, verdele fluo, rosu...in diferite combinatii
Daca e un brat fara curent ma bag si la o rotativa sau oscilanta.
Albul, verdele fluo, rosu...in diferite combinatii

Daca e un brat fara curent ma bag si la o rotativa sau oscilanta.
Ce tehnici folositi pentru recuperarea gumelor?
Incepi cu ce doresti, stai cat doresti, nu exista reguli stricte. Poti sa dai 3 ore in acelasi loc si sa nu miste nimic, iar la a 1356-a aruncare sa prinzi dihania care statea acolo tot timpul.
Intotdeauna stiuca e seful, pescarul e doar un biet cersetor cu multe sperante. 

Flytying fratzilor!Adi G scrie:da... asta-i intr-adevar partea cea mai nasoala.... si pamatuf fix asa ca ala n-am gasit nici de-a dreaq.... ...George1985 scrie:nu-mi place ca trebuie sa lasi mereu sa se usuce "pamatuful" de la ancora, altfel rugineste destul de repede,ancora.

-
- utilizator nou
Salut, in perioada asta de toamna am prins stiuca la lingurite oscilante de 14-18gr.
- George1985
- veteran
Are un sistem detul de prost, nu permite schimbarea ancorelor fara sa tai din plasticul respectiv.
In plus vine si un manson de plastic care acopera ochetul ancorei si ochetul de pe tija principala a rotativei.
Ancora este in mare masura fixa.
In plus vine si un manson de plastic care acopera ochetul ancorei si ochetul de pe tija principala a rotativei.
Ancora este in mare masura fixa.
Taiat mansonul si pus altul din termocontractibil rosu, daca chiar crezi ca e nevoie. Rostul acelui mason este sa tina aliniata ancora cu tija rotativei; nu stiu daca e atat de important. Oricum, daca pui lana in aceeasi cantitate ca pe original, la recuperare ancora se va alinia pentru ca lana aia opune foarte multa rezistenta. Eu am pus odata o ancora "impodobita" la fel pe un vobler - nu mai misca absolut deloc. Daca treci pe ancore duble detasabile eu zic ca lungesti mult de tot viata artificialei asteia. Am gasit la Magazinul lu' peste din Iasi ancore duble Owner care par cadmiate (din alea pentru apa sarata) 

cu ce am prins eu, pe BASCOV, Arges (pana sa fie golit), am inceput cu twistere, a mers binisor, apoi cand a crescut vegetatia in apa am incercat cu un popper (o chinezarie) burta verde deschis si spatele verde inchis. Asta dupa parerea mea bate la fund orice marca de popper(de care am eu, Salmo, Rapala.....). Nu au fost capturi mari (maxim 2kg, ce era mai mare scapa, ancore mici) insa foarte multe, si pê apa tulbure.....si cand altii incercau cu tot felul de naluci, nu a fost iesire fara capturi.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de
facut!
facut!