pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
suli
- senior

O parte din naluci ce folosesc...

..
si

Astea nu trebuie sa iti lipseasca...putin din toate.
-
watts
- utilizator nou

azi am fost la o partida...din pacate nu a vrut sa puna gura pe nimic...mi-am rascolit trusa de 3 ori si tot degeaba...macar am prins o zi insorita si dezamagirea a fost pe jumatate uitat...
-
Adi G
- veteran

tavistan scrie:Adi G scrie:George1985 scrie:nu-mi place ca trebuie sa lasi mereu sa se usuce "pamatuful" de la ancora, altfel rugineste destul de repede,ancora.
da... asta-i intr-adevar partea cea mai nasoala.... si pamatuf fix asa ca ala n-am gasit nici de-a dreaq.... ...
Flytying fratzilor!

Nu stiu ce sistem de prindere are la ancora; daca ancora e bagata direct intr-un ochet rasucit din sarma, o tai, pui o ancora dubla cu brate detasabile (eventual cu un numar mai mare) si legi un smoc zdravan de lana rosie (sau o lana sintetica mai aspra, flocaita bine). N-are ce sa fie mare filosofie.
mdea.... flaitaingu ca flaitaingu.... taiatu ancorei si alte alea nu-i problema, problema ii materialu! la mine cel putzin.... deci pur si simplu nu am gasit!!! si cu asta basta! cred ca e ceva "lana" artificiala.... am incercat multe chestii... cu rezultate de kkt... da am mai zis, fix asa ca "lana" aia sau ce-o fi ea, n-am gasit....

-
tavistan
- veteran

Termina bre, ca n-are nici o importanta e care-i! Lana-lana, rosie (se gaseste pe la magazine gen Dekorativ, nu stiu cum is prin doiciland) sau mohair, tot un dreaq! Nu cred ca tuseste clontoasa! Doar daca-mi arata cineva ca cu aia originala prinde de rupe si cu aia home-dressed nu ia nik! Tare cred ca merge si fara floaca; tabla rotativa e suficienta!
-
D_ali
- veteran

Bine mah

, deci tot chescuitu' ciucii se 'nvarte in jurul unei funde roshii si-a unei rotative.
A dreaq ciuca!

-
George1985
- veteran

-
tavistan scrie:Termina bre, ca n-are nici o importanta e care-i! Lana-lana, rosie (se gaseste pe la magazine gen Dekorativ, nu stiu cum is prin doiciland) sau mohair, tot un dreaq! Nu cred ca tuseste clontoasa! Doar daca-mi arata cineva ca cu aia originala prinde de rupe si cu aia home-dressed nu ia nik! Tare cred ca merge si fara floaca; tabla rotativa e suficienta!
Rotativa este eficienta si fara smocul acela, prinde peste,dar smocul acela ii ofera o oarecare portanta ceea ce o si echilibreaza mai bine. Nu sunt ei prosti de le concep in felul acesta

-
tavistan
- veteran

Pai aia zic... orice smoc des de lana face acelasi lucru; lucru care e util dar nu indispensabil. Eu zic doar ca nu merita zvarlita naluca doar pentru ca a ruginit ancora (ancora care - dupa umila mea parere - e si aleasa ca sa tina mai putin decat ne-am dori

). Atza, floace, tub termocontractibil, eventual un bobinator de 5 lei si o ancora dubla. Pe post de menghina pentru treaba asta recomand falcile unei surubelnite electrice. Cu metoda asta pot fi impopotzonate ancorele si pentru alte linguri, asa, ca alternativa cand se simte nevoia de un hot spot

-
Adi G
- veteran

D_ali scrie:Bine mah

, deci tot chescuitu' ciucii se 'nvarte in jurul unei funde roshii si-a unei rotative.
A dreaq ciuca!

binentzeles ca nu numa'! da vad ca lumea s-a dat cam prea tare la boblere si gume.... si cam uita de "banalele" rotative... da' uite ca-s foarte bune si alea.... cateodata chiar cele mai bune! de-atata doara....

io am vrut numa' sa amintesc oleaca de iele, nu tot ce-i "vechi" ii neaparat rau....

-
D_ali
- veteran

Glumeam, evident!
...e bine c-ai amintit.
Adi G scrie:.... cateodata chiar cele mai bune!
...acelasi lucru se poate spune si despre alte naluci.
in fond, toate-s vechi si noi is toate

, si lingura si bobleru'...

si mustele

-
Ghenadie
- veteran

Taci bre, ca nu stii sa dai la floace