Ajutor achizitie kit de pescuit

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Re: Ajutor

Mesaj de RazvanTraian » 20 Iul 2013, 05:19

florin1948 scrie:Entuziasmul tau de incepator, daca il subordonezi si asculti sfaturile "batranilor ", te va ajuta dar daca continui sa le "tii pe ale tale " si sa te iei dupa vanzatorii care trebuie sa-si vanda marfa ( potrivita sau nu pentru ce vrei tu , desi inca nu stii bine ce vrei ) mai mult vei pierde decat vei castiga ( invata ).
De 2 saptamani incerc sa ma documentez cat de mult pot. Sfaturile le-am ascultat, si le voi asculta intotdeauna (Invata din greselile altora, nu din ale tale). Problema este ca in materie de pescuit nu prea am prieteni si cei pe care ii am sunt amatori rau (dupa cate am studiat pe net in ultimele 2 saptamani pot spune ca stiu mai multe decat ei, asta din ce i-am vazut ca fac si din ce mi-au povestit), majoritatea dau la crap (mie personal mi se pare plictisitor). Ne avand prieteni pescari nici n-am cu cine ma duce la pescuit sa am de unde invata. Mi-ar face deosebita placere daca am merge odata impreuna pe o balta pe langa bucuresti.
florin1948 scrie: Chestia cu "o lanseta o pun la crap, intre timp dau la stiuca si mai pun o teava la ce-o fi "de regula e falimentara. Nu esti atent la nici una de fapt si mai mult te incurci in ele .
In principiu avand prietena care este si ea pasionata de pescuit, mergem impreuna iar ei ii place sa pescuiasca la crap. Din aceasta cauza vreau si lansete de crap si exista posibilitatea de a vrea sa ma odihnesc putin dupa o partida de rapitor.
florin1948 scrie: Pescuitul se invata in timp, se acumuleaza experienta, inveti din greseli , asculti pe cei mai priceputi decat tine iar pe balta, cand vezi pe unul ca prinde peste dupa peste, stai cu ochii pe el ca pe "butelie " si vezi ce face el diferit de tine si incerci sa-l imiti. Nu strica sa si intrebi, desi de regula sant putini cei care "dau din casa " si mai mult te duc cu vorba. De niste anisori buni ma tiu numai de rapitor, am invatat multe, mai am de invatat si mai multe , sa dea D-zeu sa mai traiesc destul sa "halesc "pensia si sa mai pot merge pe garla . Dat fiind faptul ca santem amandoi Bucuresteni, ma ofer sa-ti impartasesc din experienta mea , daca crezi ca te poate ajuta . Oricum, sfatul meu , ca si al celor care ti-au mai raspuns, cumpara-ti scule mai putine si de calitate si rezultatele o sa apara mai repede decat te astepti.
Nu contest faptul ca pescuitul se invata in timp. Orice ai invata, te perfectionezi in timp prin practica. Sunt putin grabit in a-mi lua scule pentru ca nu vreau sa ajung in delta nepregatit. Sunt inca nehotarat, nu stiu ce sa-mi iau, iar vreo propunere concreta n-a venit nimeni. Probabil ca entuziasmul meu pare prostesc si poate ca daca vorbeam de ceva lansete facute la comanta sau de 1000+ ron bucata erau mai multi in aceasta discutie. Avand in vedere ca eu sunt incepator, nu stiu daca tin bine lanseta in mana... de ce ar trebui sa dau o avere pe lanseta? Sa nu mai vorbim ca toti pescarii pe care ii cunosc mi-au zis ca lanseta nu conteaza. Eu pe cine sa mai cred. Sunt foarte confuz. Dupa cum spuneam si mai sus mi-ar face deosebita placere daca am putea iesi cat de curand pe balta.
Va multumesc pentru sfaturi si astep raspunsul dumneavoastra la propunerea mea.

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RazvanTraian » 20 Iul 2013, 05:30

keymaker scrie:blankul se poate rupe daca e folosit necorespunzator:frana la mulineta stransa la maxim si lanseta data peste cap in spatele tau in intentia de a controla pestele.in felul asta se creeaza unghiuri mici intre fir si blank iar varful cel care trebuie sa preia socurile este fortat si cedeaza.lovituri aplicate blankului in deplasari pe suprafete dure(pietre, dale beton etc) pot atenta la rezistenta lui.
o lanseta scurta nu te ajuta la controlul pestelui mai ales daca nu ai experienta,graba cu care ai vrea sa scoti pestele din apa fara sa-i faci un drill corect iar te impinge la fortarea lansetei.
anumite chestii insa nu le vei sti daca nu pescuiesti pentru ca asta te va face sa le intelegi.
fir intins

Multumesc pentru informatie.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 20 Iul 2013, 16:29

Probabil nu ai inca acces la mesaje private. 0723694848 Mircea. Putem merge oricand la un pescuit impreuna.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 20 Iul 2013, 17:15

Ete la el :lol1: pe mine ma refuzi, ca cica mergi pe Dunare, da pe novici ii inviti, nu ca io asi fi vreun avansat, da totusi...
Sa vezi ce piedica iti pun pe scari :lol1:

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 20 Iul 2013, 17:34

Maine chiar merg pe Dunare si m-am gandit ca cei care au rezultate deosebite in viata sexuala casnica, concretizate in prunci
nou nascuti ( sa le dea D-zeu sanatate ) mai au de schimbat pampesri, de administrat "Espumisan"impotriva colicilor si alte prestatii conexe , nu au timp de pescuit. Dar daca chiar te mananca, iti trimit un joc pe computer cu pescuit sa-ti satisfaci poftele desantate ! Iti povestesc eu ce am facut la Dunare, perspectivele sant bune, cica mananca ( in zona respectiva) avatul si somnul in dracii mari ! Oricum iau si varga de obleti, sa mananc si eu peste.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 21 Iul 2013, 23:49

RazvanTraian scrie:
Sunt inca nehotarat, nu stiu ce sa-mi iau, iar vreo propunere concreta n-a venit nimeni. Probabil ca entuziasmul meu pare prostesc si poate ca daca vorbeam de ceva lansete facute la comanta sau de 1000+ ron bucata erau mai multi in aceasta discutie. Avand in vedere ca eu sunt incepator, nu stiu daca tin bine lanseta in mana... de ce ar trebui sa dau o avere pe lanseta? Sa nu mai vorbim ca toti pescarii pe care ii cunosc mi-au zis ca lanseta nu conteaza. Eu pe cine sa mai cred. Sunt foarte confuz.
Va multumesc pentru sfaturi si astep raspunsul dumneavoastra la propunerea mea.
vrei o recomandare concreta , poftim : Lanseta NANOFLEX ZANDER SPIN M 2,40m/20-40g 326.00Lei TVA inclus
o cunosc am folosit-o si stiu ce poate .

nu cred ca daca vorbeai de lansete de 1000+ era mult mai animat subiectul , uni nu au chef de scris alti nu au chef de noi pescari pe ape , altii.....doar bat cimpii si sunt activi asa la ,,caterinca "
nu zice nimeni sa dai o avere pe o lanseta , nu se justifica in cazul unui incepator ( nu e decit o constatare ) imi aduc aminte ca am inceput cu o lanseta Germina si o mulineta Herculy cu 3 rulmenti si eram atit de fericit si multumit cu echipamentul asta . in timp am evoluat si echipamentul sa schimbat , inmultit , diversificat pe specii , actiune , putere, tipuri de ape si locuri ........ un rastel intreg si parca nu am tot ce imi doresc . in recomandarea de mai sus ai un bat care mie mi-a placut foarte mult si cu care am avut multe reusite . e un pic scump dar merita toti banii ( sunt si alte variante de lungime si putere ) e un bat pt naluci reactive ( linguri , rotative , voblere ) din cele care le ai ochit tu nu iti pot recomanda nimic pt ca nu le cunosc .
daca pescarii pe care ii cunosti au spus ca lanseta nu conteaza .... e cazul sa iti faci alte cunostinte !!! in multe cazuri lanseta face diferenta dintre o partida reusita si o dezamagire totala cu vesnica concluzie ,, nu mai e peste ... f .... mama lor de braconieri ! " incearca sa cauti pe forum discutii mai vechi din urma cu 2..3 ani cind lumea era mult mai deschisa si mai dispusa la discutii si ajutor . sunt o multime de topicuri ca al tau , acolo vei gasi multe raspunsuri care te vor ajuta sa scapi de confuzii .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 22 Iul 2013, 09:03

RazvanTraian scrie:toti pescarii pe care ii cunosc mi-au zis ca lanseta nu conteaza.
pai tocmai de aia nu prea prind ei peste.

problema ta e ca vrei echipament si pentru stiuca si pentru salau, iar astea sunt destul de diferite. la bete, cel putin. cu o mulineta bunicica poti da si la unul si la altul. ti-as recomanda asta sau asta
cu betele, daca vrei neaparat unul singur, eu l-am avut pe asta si e pretabil si la jig-uit si la pescuit cu naluci reactive.

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RazvanTraian » 24 Iul 2013, 22:01

grey-wolf scrie:
vrei o recomandare concreta , poftim : Lanseta NANOFLEX ZANDER SPIN M 2,40m/20-40g 326.00Lei TVA inclus
o cunosc am folosit-o si stiu ce poate .

nu cred ca daca vorbeai de lansete de 1000+ era mult mai animat subiectul , uni nu au chef de scris alti nu au chef de noi pescari pe ape , altii.....doar bat cimpii si sunt activi asa la ,,caterinca "
nu zice nimeni sa dai o avere pe o lanseta , nu se justifica in cazul unui incepator ( nu e decit o constatare ) imi aduc aminte ca am inceput cu o lanseta Germina si o mulineta Herculy cu 3 rulmenti si eram atit de fericit si multumit cu echipamentul asta . in timp am evoluat si echipamentul sa schimbat , inmultit , diversificat pe specii , actiune , putere, tipuri de ape si locuri ........ un rastel intreg si parca nu am tot ce imi doresc . in recomandarea de mai sus ai un bat care mie mi-a placut foarte mult si cu care am avut multe reusite . e un pic scump dar merita toti banii ( sunt si alte variante de lungime si putere ) e un bat pt naluci reactive ( linguri , rotative , voblere ) din cele care le ai ochit tu nu iti pot recomanda nimic pt ca nu le cunosc .
daca pescarii pe care ii cunosti au spus ca lanseta nu conteaza .... e cazul sa iti faci alte cunostinte !!! in multe cazuri lanseta face diferenta dintre o partida reusita si o dezamagire totala cu vesnica concluzie ,, nu mai e peste ... f .... mama lor de braconieri ! " incearca sa cauti pe forum discutii mai vechi din urma cu 2..3 ani cind lumea era mult mai deschisa si mai dispusa la discutii si ajutor . sunt o multime de topicuri ca al tau , acolo vei gasi multe raspunsuri care te vor ajuta sa scapi de confuzii .

Multumesc de recomandare si sfaturi.

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RazvanTraian » 24 Iul 2013, 22:07

grizzly scrie:
RazvanTraian scrie:toti pescarii pe care ii cunosc mi-au zis ca lanseta nu conteaza.
pai tocmai de aia nu prea prind ei peste.

problema ta e ca vrei echipament si pentru stiuca si pentru salau, iar astea sunt destul de diferite. la bete, cel putin. cu o mulineta bunicica poti da si la unul si la altul. ti-as recomanda asta sau asta
cu betele, daca vrei neaparat unul singur, eu l-am avut pe asta si e pretabil si la jig-uit si la pescuit cu naluci reactive.

Multumesc de recomandari.

Mulineta mi-am luat o daiwa theory 2500, depaseste putin bugetul dar am gasit-o la un pret mai bun decat cel de pe piata. Ramane de vazut pentu o lanseta de salau.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 29 Iul 2013, 00:37

Eu in locul tau imi luam echipament L/UL si pescuiam doar la biban in delata in prima faza. Cand te apuci e nevoie de un pescuit scoala sa inveti cum e cu lansatul, naluca, lanseta...pe urma altele.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Scrie răspuns