De 2 saptamani incerc sa ma documentez cat de mult pot. Sfaturile le-am ascultat, si le voi asculta intotdeauna (Invata din greselile altora, nu din ale tale). Problema este ca in materie de pescuit nu prea am prieteni si cei pe care ii am sunt amatori rau (dupa cate am studiat pe net in ultimele 2 saptamani pot spune ca stiu mai multe decat ei, asta din ce i-am vazut ca fac si din ce mi-au povestit), majoritatea dau la crap (mie personal mi se pare plictisitor). Ne avand prieteni pescari nici n-am cu cine ma duce la pescuit sa am de unde invata. Mi-ar face deosebita placere daca am merge odata impreuna pe o balta pe langa bucuresti.florin1948 scrie:Entuziasmul tau de incepator, daca il subordonezi si asculti sfaturile "batranilor ", te va ajuta dar daca continui sa le "tii pe ale tale " si sa te iei dupa vanzatorii care trebuie sa-si vanda marfa ( potrivita sau nu pentru ce vrei tu , desi inca nu stii bine ce vrei ) mai mult vei pierde decat vei castiga ( invata ).
In principiu avand prietena care este si ea pasionata de pescuit, mergem impreuna iar ei ii place sa pescuiasca la crap. Din aceasta cauza vreau si lansete de crap si exista posibilitatea de a vrea sa ma odihnesc putin dupa o partida de rapitor.florin1948 scrie: Chestia cu "o lanseta o pun la crap, intre timp dau la stiuca si mai pun o teava la ce-o fi "de regula e falimentara. Nu esti atent la nici una de fapt si mai mult te incurci in ele .
Nu contest faptul ca pescuitul se invata in timp. Orice ai invata, te perfectionezi in timp prin practica. Sunt putin grabit in a-mi lua scule pentru ca nu vreau sa ajung in delta nepregatit. Sunt inca nehotarat, nu stiu ce sa-mi iau, iar vreo propunere concreta n-a venit nimeni. Probabil ca entuziasmul meu pare prostesc si poate ca daca vorbeam de ceva lansete facute la comanta sau de 1000+ ron bucata erau mai multi in aceasta discutie. Avand in vedere ca eu sunt incepator, nu stiu daca tin bine lanseta in mana... de ce ar trebui sa dau o avere pe lanseta? Sa nu mai vorbim ca toti pescarii pe care ii cunosc mi-au zis ca lanseta nu conteaza. Eu pe cine sa mai cred. Sunt foarte confuz. Dupa cum spuneam si mai sus mi-ar face deosebita placere daca am putea iesi cat de curand pe balta.florin1948 scrie: Pescuitul se invata in timp, se acumuleaza experienta, inveti din greseli , asculti pe cei mai priceputi decat tine iar pe balta, cand vezi pe unul ca prinde peste dupa peste, stai cu ochii pe el ca pe "butelie " si vezi ce face el diferit de tine si incerci sa-l imiti. Nu strica sa si intrebi, desi de regula sant putini cei care "dau din casa " si mai mult te duc cu vorba. De niste anisori buni ma tiu numai de rapitor, am invatat multe, mai am de invatat si mai multe , sa dea D-zeu sa mai traiesc destul sa "halesc "pensia si sa mai pot merge pe garla . Dat fiind faptul ca santem amandoi Bucuresteni, ma ofer sa-ti impartasesc din experienta mea , daca crezi ca te poate ajuta . Oricum, sfatul meu , ca si al celor care ti-au mai raspuns, cumpara-ti scule mai putine si de calitate si rezultatele o sa apara mai repede decat te astepti.
Va multumesc pentru sfaturi si astep raspunsul dumneavoastra la propunerea mea.