Ajutor achizitie kit de pescuit

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Ajutor achizitie kit de pescuit

Mesaj de RazvanTraian » 14 Iul 2013, 06:53

Sunt inebunit de vreo saptamana sa-mi fac un kit de pescuit.
Om care n-a pus mana pe lanseta decat pe la vro 10-12 ani, acum avand 25, anul trecut prin octombrie imi zice tata sa ma duc cu el in delta ca a vorbit cu cativa colegi si ca vin si ei cu baietii lor... scurtand putin povestea ca e destul de lunga, ma intorc din delta, unde imprumutasem o lanseta ca nu aveam echipament,cu boala in sange, chitit sa-mi cumpar tot ce trebuie. Ma opresc in magazin la total fishing si ma apuc sa intreb, aia ce face dar dc asa... oameni foarte aiurea, nu prea au reusit ei sa-mi explice mai nimic. Plec de la ei cu o Lanseta Shimano Catana CX Telespin 240M 2.40m 10-30g mi s-a parut mie mai ok de tinut prin casa si o mulineta Mulineta Cormoran Bull Fighter 5AiF 2000, cateva rotative si alte mici accesorii. Il sun pe unchiul, care se pregatea sa plece in delta pentru w-end si plec iar in delta. De data asta am mi-am luat si prietena ca nu aveam cu cine sa pescuiec.. Vin de acolo putin dezamagit dupa 2 zile prinsesem vreo 2 stuci nu prea mari.. Anul asta vine caldura si incepe iar entuziasmul cu pescuitul incerc iar, de data asta la o balta pe langa bucuresti. Dupa o zi intreaga nimic... Moment in care imi dau seama ca ceva nu fac bine. Dupa ceva documentare mi-am cam dat seama ca ce-am vazut la colegii tatei nu a fost prea profesionist. Avand casuta in Sf gh. am hotarat sa ne petrecem conediu acolo, deci am cam 15 zile de stat p-acolo. Asa ca sunt in mare dilema.

Bataie mare de cap cu mine sper sa nu va pierd pe drum :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Trebuie sa-mi fac un kit de pescuit de la 0. Nici minciog n-am. Aici va cer ajutorul. Am un buget de cam 1500-1600 lei
ce n-ar trebui sa lipseasca din kitul unui pescar?

Eu m-am gandit asa:

2 vergi
2 lansete rapitor +mulineta, fir pentru stiuca si salau in principal
2 lansete crap +mulineta, fir pentru crap si somn in principal
1 minciog
1 valigeta
1 juvelnic
1 pensa
1 foarfeca
alte accesori bombe, nada, plumbi, naluci, strune, jiguri....

Rapitorul
Lanseta
Am cautat in diperare pe net si tot n-am inteles anumite lucruri.
Unde conteaza lungimea lansetei?
Ce se intampla daca pe o lanseta medium light (3.5-14gr.) cu blankul de grafit sa zicem, si se recomanda un fir de 6kg, eu pun un fir de 0.30 rezistent la 8kg, prind din pur noroc un peste de 12 kg? Se rupe lanseta? se rupe firul?

Eu ma tot invart intre aceste lansete o recomandare?

Shimano Scimitar 1.80m ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 15195.html )
Shimano Stimula 195M Fast ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 29614.html )
Shimano Vengeance AX Sea Bass 210M ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 29618.html )
Shimano Alivio BX Spinning 180L (http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23014.html )
Shimano Catana Spinning CX 210ML ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 13611.html )

Personal mie imi face cu ochiul Scimitar si Vengeance.

Mulinete

Aici nu prea am inteles ce trebuie sa caut.. Tot ce-am inteles e ca shimano si daiwa sunt cele mai bune, si ca trebuie sa fie usoara.

Mulineta Daiwa Procaster 2000 XI ( http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... -4233.html )
Mulineta Daiwa Megaforce A 2000 FD ( http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 30061.html )
Mulineta Daiwa Crossfire A 2000 FD (http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 30054.html )
Mulineta Shimano Sienna 2500 FD ( http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 16465.html )
Mulineta Shimano Nexave FB 2500 ( hhttp://www.totalfishing.ro/mulineta-shimano-ne ... -5306.html )
Mulineta Shimano Exage FC 2500 ( hhttp://www.totalfishing.ro/mulineta-shimano-ex ... 13429.html ) Mi se pare cam scumpa
Mulineta Shimano Seido 3000 SFA ( http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 23560.html ) cam scumpa si asta

Trecand si prin decathlon am vazut o daiwa laguna am impresia dar nu mai stiu exact.

Daca aveti ceva recomandari/propuneri sunt bine venite.

Crap
Lanseta

De ce trebuie sa fie atat de lunga 3.6m. care ar fi problema daca dau la crap sau somn cu o lanseta de 2.40?

Aici am mers pe ceva simplu, rapid si mai ieftin pentru ca am cheltuit cam mult mai sus:D

Lanseta Shimano Vengeance AX Specimen 12' 3lb 2buc ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23248.html )

Mulineta
Mulineta Okuma Longbow Baitfeeder ( http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... -p-729.html )

Daca aveti ceva recomandari/propuneri sunt bine venite.

Daca ati ajus aici va multumesc si sunt foarte nerabdator sa va citesc parerea/ sfaturile.

Adi G
veteran
veteran

Re: Ajutor

Mesaj de Adi G » 14 Iul 2013, 08:42

eheeeee.... poi daca alergi dupa mai multzi iepuri, ai sanse foarte mari sa nu prinzi nici unul.... :lol:
specializarea e mama succesului! mai intai ar trebui sa te intrebi ce fel de pescar esti.... sau ce fel de om esti? itzi place mai mult sa stai trantit in scaun pe marginea garlei si sa asteptzi sa muste vreun pasnic? sau itzi place aventura? sa-tzi rupi picioarele pe coclauri cu lanseta intr-o mana si minciocul in cealalta, cautand rapitorul? pentru ca pe ala tre sa-l cautzi.... nu prea are treaba cu paturi de nada si alte jmecherii de astea...
io itzi recomand sa-tzi alegi mai intai un peste tzinta! stiuca, somn, salau.... dupaia mai vorbim de echipament.... :wink:
pentru inceput itzi mai recomand O SINGURA lanseta si O SINGURA mulineta, care sa-tzi vina perfect pe mana, si cu care sa te obisnuiesti in asa fel incat sa simtzi cand se uita stiuca la vobleru tau...
oricum, la capitolul "crap", intreaba aici: http://www.crap.ro/forum/phpBB2/index.php sunt sigur ca baietzii aia te pot ajuta mult mai bine....
si inca ceva: pescaru-i pescar... tot timpul anului, pe orice baltoaca... nu numai vara in delta... :wink:

spin-er
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de spin-er » 14 Iul 2013, 17:29

salut! ar fi ok sa te iei dupa sfatul lui adi,dar sa-ti dau si eu o parere,din propria experienta pot sa-ti spun ca am avut aceeasi dilema la aceeasi varsta,dar spre deosebire de tine nu aveam sansa de a pescuii in delta,asa ca m-am apucat de crap ca as fi avut mai multe sanse de a prinde peste,(credeam la acea vreme)si am inceput cu crap,dupa care am trecut pe bat de mana,urmat de rubeziana.....care au fost niste investitii proaste pt mine.....in fine sa no mai lungesc.:asa ca intr-o primavara impreuna cu niste prieteni am iesit la o partida de stiuca,zis si facut,dupa vreo trei ore de lansat si recuperat rotative,ca altceva nu am avut,am parte de prima prezentare un clean de vreo 400 de grame. pt mine a fost primul peste prins la spinning,tinand cont de dimensiunea pestelui toata placerea a fost atacul.dar m-am simtit atat de bine ,de tot ce am prins pana atunci mi s-a parut nesemnificativ,si asa mi-am dat seama care e stilul de pescuit care mi se potriveste.
cat despre echipament orice ti-ai cumpara ia-ti putine si de calitate,e pacat sa ai multe si proaste. daca dai pe spinning o lanseta moderat fast de 240cm,si o mulineta de 2000-3000 depinde de producator e ok de inceput. dupa ce vei deslusi tainele spinningului te poti orienta si spre alte achizitii in functie de apa si specia de peste vizata.
numai bine! fir intins! C&R

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 14 Iul 2013, 20:52

vrei prea multe si in acelasi timp . nu e nimic rau in asta dar se poate dovedi in timp o investitie neprofitabila .
ai nevoie de prea multe lucruri simultan si fondurile par cam putine ca sa le faci pe toate bine si la un nivel cit de cit bun . decit o gramada de echipamente slabute mai bine mai putine si bune .
din 1500 lei vrei : 2 vergi , 2 bete spin , 2 bete crap , 2 bete somn ( astea nu sunt acelasi lucru cu betele de crap ! ) plus mulinete ( minim 4 ) plus fire , naluci , acareturi de crap si somn .... + etc . e nerealist . va trebui sa faci multe compromisuri la calitate ca sa te incadrezi in buget si vei avea scule din gama cea mai de jos de pret si calitate ( nu ca nu se poate prinde peste si asa ...)

eu iti propun pentru inceput sa vezi ce poti folosi din arsenalul tatalui tau ( pentru crap si somn ) astfel iti faci o parere cam ce ai nevoie si ce nu , ce iti place si ce nu fara sa investesti mare lucru . vergile nu costa prea mult dar nici nu le vad o utilitate prea mare ( parerea mea )

iti recomand sa investesti in produsele pentru spining ceva mai mult . unul sau doua bete bune si mulinete cit de cit de calitate . initial un singur bat pt stiuca cu mulineta fir strune , ceva table ( lingurite oscilante ) rotative un minim necesar . eventual incearca betele celorlalti pescari si vezi care iti place , vezi ce naluci au , LA CE PRIND si fa ca ei . nu te lasa orbit de frumusetea nalucilor unele prind peste iar altele pescari !
RazvanTraian scrie: Rapitorul
Lanseta
Am cautat in diperare pe net si tot n-am inteles anumite lucruri.
Unde conteaza lungimea lansetei?
Ce se intampla daca pe o lanseta medium light (3.5-14gr.) cu blankul de grafit sa zicem, si se recomanda un fir de 6kg, eu pun un fir de 0.30 rezistent la 8kg, prind din pur noroc un peste de 12 kg? Se rupe lanseta? se rupe firul?
lungimea lansetei conteaza in functie de ce,cum si unde pescuiesti . daca pescuiesti in locuri deschise poti folosi o lanseta mai lunga fara probleme daca dai dupa clean printre tufe un bat de 3 metri sigur te va incomoda . in general din barca lansete mai scurte decit de pe mal . o lanseta lunga te poate ajuta in dril sa salti pestele peste un prag sa il controlezi sa nu intre in ragalie .... o lanseta lunga lanseaza mai departe decit una scurta . lanseta lunga oboseste mina mai repede decit una scurta . lanseta lunga e mai grea ! mai conteaza si in alte chestii dar deja scriu un roman :lol:

la a doua problema : producatorul iti recomanda un fir de 6 kg rezistenta . el ,,garanteaza " ca prima data se va rupe firul fara sa se produca daune asupra blancului . nu te impiedica nimic sa folosesti un fir cu rezistenta de 8 kg mulineta are relaxor ! daca acesta e bine reglat , pescarul stie ce are de facut , un peste de 12 iasa la poza fara probleme . in unele cazuri putin noroc nu strica :lol:
RazvanTraian scrie: Crap
Lanseta
De ce trebuie sa fie atat de lunga 3.6m. care ar fi problema daca dau la crap sau somn cu o lanseta de 2.40?
.
depinde unde pescuiesti . daca trebuie sa lansezi la 120 m sau mai departe cu 2,4 m nu prea poti . in general lansetele de crap sunt destinate pescuitului pe balti unde ai nevoie sa lansezi la mama dracului dupa care te pui si dormi linga bete :lol: :lol: :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 14 Iul 2013, 22:32

despre echipamente
la crap nu ma bag ca nu e domeniul meu .

lansetele de spining alese mi se par prea scurte daca nu pescuiesti din barca . eu iti recomand o lungime de 2,4 m (ca varianta care impaca si pescuitul de pe mal dar si cel din barca ) si un cw ( cast weight = putere de aruncare ) 10 -30 sau undeva in zona asta (in functie de ce naluci vrei si pe ce ape vei pescui) . nu cunosc nici una din lansetele alese asa ca nu imi dau cu parerea despre ele . cu siguranta sunt destui care pot spune ceva despre ele .
esti in gama low cost , low este si calitatea ! inelele aluminiuoxid si hardlite nu sunt cele mai indicate la utilizarea firelor textile .

mulinete spining stiuca
raport de recuperare cit mai mic , sa aduca aproximativ 70 cm pe tura de manivela ( pescuitul stiuci nu e un pescuit de viteza , te va ajuta sa conduci naluca incet ) greutate proprie cit mai mica , preferabil macar unul din tamburi de aluminiu , 5 rulmenti e ok ( 3 e minim acceptat ) . fanul daiwa din mine zice ca daiwa sa fie dar cinstit vorbind diferentele de performanta intre ele la acelasi pret sunt ,, foarte minore "

in final banii vorbesc
ps:
fi atent ce alegi pentru ca intri intr-o hora deosebit de pacatoasa care daca iti va placea iti va consuma o gramada de timp si resurse financiare . :lol: :lol: :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RazvanTraian » 15 Iul 2013, 02:11

Adi G scrie: mai intai ar trebui sa te intrebi ce fel de pescar esti.... sau ce fel de om esti? itzi place mai mult sa stai trantit in scaun pe marginea garlei si sa asteptzi sa muste vreun pasnic? sau itzi place aventura? sa-tzi rupi picioarele pe coclauri cu lanseta intr-o mana si minciocul in cealalta, cautand rapitorul? pentru ca pe ala tre sa-l cautzi....
io itzi recomand sa-tzi alegi mai intai un peste tzinta! stiuca, somn, salau.... dupaia mai vorbim de echipament....

E adevarat ca am fost putin haotic in postarea mea dar asta din cauza entuziasmului ce-le detin, am incercat sa dau de inteles ca dupa 2 zile de pescuit in delta am innebunit de placere (fishing has just won another fan). Am incercat sa fac postarea cat mai scurta ca ma apucasem sa scriu pagini si mi-am dat seama ca e cam mult. Avand in vedere ca am precizat ca mi-am luat lanseta si mulineta spinning si am prins doar 2 stiuci, am considerat ca se intelege ca mor dupa rapitor.

Adi G scrie: pentru inceput itzi mai recomand O SINGURA lanseta si O SINGURA mulineta, care sa-tzi vina perfect pe mana, si cu care sa te obisnuiesti in asa fel incat sa simtzi cand se uita stiuca la vobleru tau...
Dupa cum am precizat ma duc cu prietena, de aici cate 2 bucati din fiecare
Adi G scrie: oricum, la capitolul "crap", intreaba aici: http://www.crap.ro/forum/phpBB2/index.php sunt sigur ca baietzii aia te pot ajuta mult mai bine....
si inca ceva: pescaru-i pescar... tot timpul anului, pe orice baltoaca... nu numai vara in delta... :wink:
ms pentru forum. Adevarat ca "pescaru-i pescar... tot timpul anului, pe orice baltoaca... nu numai vara in delta... " din pacate nu toata lumea poate mereu sa se duca pe balta, rau..etc iar in delta daca am casuta (de chirpici) de vacanta nu vad de ce nu m-as duce sa-mi fac concediu acolo :lol:

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RazvanTraian » 15 Iul 2013, 02:37

spin-er scrie:salut! ar fi ok sa te iei dupa sfatul lui adi,dar sa-ti dau si eu o parere,din propria experienta pot sa-ti spun ca am avut aceeasi dilema la aceeasi varsta,dar spre deosebire de tine nu aveam sansa de a pescuii in delta,asa ca m-am apucat de crap ca as fi avut mai multe sanse de a prinde peste,(credeam la acea vreme)si am inceput cu crap,dupa care am trecut pe bat de mana,urmat de rubeziana.....care au fost niste investitii proaste pt mine.....in fine sa no mai lungesc.:asa ca intr-o primavara impreuna cu niste prieteni am iesit la o partida de stiuca,zis si facut,dupa vreo trei ore de lansat si recuperat rotative,ca altceva nu am avut,am parte de prima prezentare un clean de vreo 400 de grame. pt mine a fost primul peste prins la spinning,tinand cont de dimensiunea pestelui toata placerea a fost atacul.dar m-am simtit atat de bine ,de tot ce am prins pana atunci mi s-a parut nesemnificativ,si asa mi-am dat seama care e stilul de pescuit care mi se potriveste.
cat despre echipament orice ti-ai cumpara ia-ti putine si de calitate,e pacat sa ai multe si proaste. daca dai pe spinning o lanseta moderat fast de 240cm,si o mulineta de 2000-3000 depinde de producator e ok de inceput. dupa ce vei deslusi tainele spinningului te poti orienta si spre alte achizitii in functie de apa si specia de peste vizata.
numai bine! fir intins! C&R

Multumesc pentru raspuns. Pot spune ca prima experienta a fost la stiuca si mi-a placut la nebunie. Vreau mai multe pentru ca suntem 2 si m-am gandit ca ar fi pacat sa ma duc in delta sau pe balta doar in ideea de a prinde rapitor. e adevarat salaul e bun dar merge si-un crap (culinar vorbind). Iar, nu vad de ce n-as putea sa dau la rapitor in timp ce stau dupa crap:D

RazvanTraian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RazvanTraian » 15 Iul 2013, 03:49

grey-wolf scrie:vrei prea multe si in acelasi timp . nu e nimic rau in asta dar se poate dovedi in timp o investitie neprofitabila .
ai nevoie de prea multe lucruri simultan si fondurile par cam putine ca sa le faci pe toate bine si la un nivel cit de cit bun . decit o gramada de echipamente slabute mai bine mai putine si bune .
din 1500 lei vrei : 2 vergi , 2 bete spin , 2 bete crap , 2 bete somn ( astea nu sunt acelasi lucru cu betele de crap ! ) plus mulinete ( minim 4 ) plus fire , naluci , acareturi de crap si somn .... + etc . e nerealist . va trebui sa faci multe compromisuri la calitate ca sa te incadrezi in buget si vei avea scule din gama cea mai de jos de pret si calitate ( nu ca nu se poate prinde peste si asa ...)

eu iti propun pentru inceput sa vezi ce poti folosi din arsenalul tatalui tau ( pentru crap si somn ) astfel iti faci o parere cam ce ai nevoie si ce nu , ce iti place si ce nu fara sa investesti mare lucru . vergile nu costa prea mult dar nici nu le vad o utilitate prea mare ( parerea mea )
Povestea cu tata am taiat-o, din entuziasm ma apucasem sa scriu povesti. Ideea e ca tatalui meu ii place sa gateasa, sa manance nu sa si prinda pestele, asadar nu are nu are un arsenal:D
E adevarat vreau cam multe, mentionez ca suntem 2, prietena e cu crapul (are ceva drilluri la activ si e foarte incantata). Ideea e ca am de anul trecut
o lanseta Shimano Catana CX Telespin 240M 2.40m 10-30g (http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23047.html )
o mulineta Cormoran Bull Fighter 5AiF 2000 ( http://www.totalfishing.ro/mulineta-cor ... 11535.html ) luate putin in graba (in 3 zile aveam ocazia sa ma intorc in delta si nu aveam echipament) si la recomandarea angajatilor total fishing (care nu prea au fost de mare ajutor). Mai am si o varga (am zis ca nu strica sa ai si d-astea). La somn, daca dau, nu cred (nu stiu) daca ar fi problematic sa arunc cu lanseta destinata crapului (am sa ma documentez dupa ce termin cu spinningul). Asa ca a ramas de cumparat 1kit rapitori ( si aici vreau ceva mai bun 500-600ron, zic eu) ca sa nu ma pun sa dorm langa betele de crap :lol: :lol: 2kituri crap (1 nu foarte performant pt mine, iar pt ea, va trebui sa-si aleaga) si o varga (care ar fi optionala avand una deja), si sa nu uitam de fire , naluci , acareturi de crap si somn (dar sa zicem c-as reusi sa fac rost de un buget separat pentru ele).

grey-wolf scrie: iti recomand sa investesti in produsele pentru spining ceva mai mult . unul sau doua bete bune si mulinete cit de cit de calitate . initial un singur bat pt stiuca cu mulineta fir strune , ceva table ( lingurite oscilante ) rotative un minim necesar . eventual incearca betele celorlalti pescari si vezi care iti place , vezi ce naluci au , LA CE PRIND si fa ca ei . nu te lasa orbit de frumusetea nalucilor unele prind peste iar altele pescari !
Aici vreau sa investesc mai mult si m-am gandit la ceva mai mic, mai manevrabil. Avand o lanseta de 2.4 cu un cw 10-30, am zis ca una de 1.8-2.1 cu un cw 3-14 ar fi ok. Problema e ca n-am nici timp sa ma duc pe balta pana plec in delta si n-am nici preteni pescari care sa aibe echipament de calitate superioara. Ca naluci cei de la care am prins microbul pescuitului aveau rotative si lingurite. Acum dupa ore de documentat si vazut filmulete vreau sa-mi iau ceva voblere jiguri si spinnerbaituri. Firul nu ma intereseaza textil momentan, am inteles ca e mai greu de controlat, poate dupa ce mai capat experienta. Rotative si lingurite mai am. Vreau sugestii de lanseta si mai ales de mulineta!!! chiar daca depaseste putin bugetul meu de 500-600ron pt kitul de rapitor.

grey-wolf scrie: lungimea lansetei conteaza in functie de ce,cum si unde pescuiesti . daca pescuiesti in locuri deschise poti folosi o lanseta mai lunga fara probleme daca dai dupa clean printre tufe un bat de 3 metri sigur te va incomoda . in general din barca lansete mai scurte decit de pe mal . o lanseta lunga te poate ajuta in dril sa salti pestele peste un prag sa il controlezi sa nu intre in ragalie .... o lanseta lunga lanseaza mai departe decit una scurta . lanseta lunga oboseste mina mai repede decit una scurta . lanseta lunga e mai grea ! mai conteaza si in alte chestii dar deja scriu un roman :lol:

la a doua problema : producatorul iti recomanda un fir de 6 kg rezistenta . el ,,garanteaza " ca prima data se va rupe firul fara sa se produca daune asupra blancului . nu te impiedica nimic sa folosesti un fir cu rezistenta de 8 kg mulineta are relaxor ! daca acesta e bine reglat , pescarul stie ce are de facut , un peste de 12 iasa la poza fara probleme . in unele cazuri putin noroc nu strica :lol:
Romanele nu ma deranjeaza, ma ajuta sa inteleg mai bine. In ce conditii si poate rupe blankul?

Iti multumesc pentru ajutorul oferit pana acum! :respekt:

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 17 Iul 2013, 17:07

blankul se poate rupe daca e folosit necorespunzator:frana la mulineta stransa la maxim si lanseta data peste cap in spatele tau in intentia de a controla pestele.in felul asta se creeaza unghiuri mici intre fir si blank iar varful cel care trebuie sa preia socurile este fortat si cedeaza.lovituri aplicate blankului in deplasari pe suprafete dure(pietre, dale beton etc) pot atenta la rezistenta lui.
o lanseta scurta nu te ajuta la controlul pestelui mai ales daca nu ai experienta,graba cu care ai vrea sa scoti pestele din apa fara sa-i faci un drill corect iar te impinge la fortarea lansetei.
anumite chestii insa nu le vei sti daca nu pescuiesti pentru ca asta te va face sa le intelegi.
fir intins

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 19 Iul 2013, 20:36

Entuziasmul tau de incepator, daca il subordonezi si asculti sfaturile "batranilor ", te va ajuta dar daca continui sa le "tii pe ale tale " si sa te iei dupa vanzatorii care trebuie sa-si vanda marfa ( potrivita sau nu pentru ce vrei tu , desi inca nu stii bine ce vrei ) mai mult vei pierde decat vei castiga ( invata ). Chestia cu "o lanseta o pun la crap, intre timp dau la stiuca si mai pun o teava la ce-o fi "de regula e falimentara. Nu esti atent la nici una de fapt si mai mult te incurci in ele . Pescuitul se invata in timp, se acumuleaza experienta, inveti din greseli , asculti pe cei mai priceputi decat tine iar pe balta, cand vezi pe unul ca prinde peste dupa peste, stai cu ochii pe el ca pe "butelie " si vezi ce face el diferit de tine si incerci sa-l imiti. Nu strica sa si intrebi, desi de regula sant putini cei care "dau din casa " si mai mult te duc cu vorba. De niste anisori buni ma tiu numai de rapitor, am invatat multe, mai am de invatat si mai multe , sa dea D-zeu sa mai traiesc destul sa "halesc "pensia si sa mai pot merge pe garla . Dat fiind faptul ca santem amandoi Bucuresteni, ma ofer sa-ti impartasesc din experienta mea , daca crezi ca te poate ajuta . Oricum, sfatul meu , ca si al celor care ti-au mai raspuns, cumpara-ti scule mai putine si de calitate si rezultatele o sa apara mai repede decat te astepti.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Scrie răspuns