textil incopatibil cu batu meu..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: textil incopatibil cu batu meu..
Eu zic sa o iei mai usor, sa citesti cu atentie forumul la sectiunea echipamente si asa poate vedeai ca , cam cel mai cautat si folosit fir este PP -ul , la fel si despre mulinete cauta si vezi ce spune fiecare de una si alta si apoi tragi tu concluziile , nu te mai lua dupa vanzatorii din magazinele fizice , de multe ori vor doar sa-si vanda marfa si daca te vad mai incepator esti prada sigura .
O mulineta ieftina si buna : http://www.totalfishing.ro/ryobi-ecusim ... -2269.html
O mulineta ieftina si buna : http://www.totalfishing.ro/ryobi-ecusim ... -2269.html
- Ionut Petrea
- veteran
Poate una dintre cele mai bune mulinete in gama ei de pret, catalin!
O am de 2 ani si nu am avut nici cea mai mica problema cu ea.Despre noduri sau peruci cand folosesc Ryobi Ecusima....ce-s alea?!

O am de 2 ani si nu am avut nici cea mai mica problema cu ea.Despre noduri sau peruci cand folosesc Ryobi Ecusima....ce-s alea?!

Intotdeauna C&R
Daca bugetul este doar cel aferent Cormoranului pe care l-ai postat, eu n-as sta pe ganduri si as lua asta:
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 13437.html
dar asta in functie de cat iti propui sa o folosesti. Hibe: n-are rulment pe galet si tamburul de rezerva este de grafit (toate in gama asta de pretz sunt asa). O are un prieten, cu textil Sufix pe tamburul de aluminiu si functioneaza fara gresala.
Urmatoarea in gama de spining, Nexave, cu spuneam are rulment pe galet si tambur de rezerva de aluminiu; si asta pentru 250 lei!!!
Dincolo de chestia asta trebuie sa ai in vedere ca mulineta poate fi exceptionala pentru textil dar nu te scuteste de neplaceri complet.
Trebuie sa recuperezi cu o tensiune cat mai constanta a firului. Dupa mine textilul se preteaza la recuperari liniare, cu naluca complet scufundata, jocuri pe cadere, cu mulineta in repaus si firul intins. Daca vrei jocuri mai eratice, mai agresive, recuperari la suprafata, cu naluca tzopaind pe apa sa trezesti vreun avat - treci inapoi pe mono!
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 13437.html
dar asta in functie de cat iti propui sa o folosesti. Hibe: n-are rulment pe galet si tamburul de rezerva este de grafit (toate in gama asta de pretz sunt asa). O are un prieten, cu textil Sufix pe tamburul de aluminiu si functioneaza fara gresala.
Urmatoarea in gama de spining, Nexave, cu spuneam are rulment pe galet si tambur de rezerva de aluminiu; si asta pentru 250 lei!!!
Dincolo de chestia asta trebuie sa ai in vedere ca mulineta poate fi exceptionala pentru textil dar nu te scuteste de neplaceri complet.
Trebuie sa recuperezi cu o tensiune cat mai constanta a firului. Dupa mine textilul se preteaza la recuperari liniare, cu naluca complet scufundata, jocuri pe cadere, cu mulineta in repaus si firul intins. Daca vrei jocuri mai eratice, mai agresive, recuperari la suprafata, cu naluca tzopaind pe apa sa trezesti vreun avat - treci inapoi pe mono!

multumesc tuturor de linkuri..imediat o sa merg sa-mi iau mono de 22 ca nu mai am pe celalalt tambur si nu mai vreau sa dau cu textilu pe mulineta asta..luna viitoare probabil o sa-mi cumpar o mulineta undeva intre2-300 de lei ca sa ma tina o vreme si mulineta si textilu:)) la avat ma gandesc si eu sa dau cu mono mai mult pt ca simt mai bine nalucile sincer si mai incolo o sa mai incerc si textilu cand o sa am mulineta corespunzatoare, am observat ca intr-un curent cat de cat micut batul e foarte tensionat din cauza firului textil si rotativa aprope ca topaie pe suprafata apei..
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
am observat ca intr-un curent cat de cat micut batul e foarte tensionat din cauza firului textil si rotativa aprope ca topaie pe suprafata apei..[/quote]
E normal sa fie tensionat in curent , mai ales cu naluci reactive , nu are nici o treaba cu textilul, iar daca e prea moale se va incarca foarte tare pescuind in curenti puternici . Acum nu stiu cu ce viteza mulinezi tu de reusesti sa scoti o rotativa in pelicula ?!!
E normal sa fie tensionat in curent , mai ales cu naluci reactive , nu are nici o treaba cu textilul, iar daca e prea moale se va incarca foarte tare pescuind in curenti puternici . Acum nu stiu cu ce viteza mulinezi tu de reusesti sa scoti o rotativa in pelicula ?!!

...acelasi parere despre Ryobi Ecusima !!!!! SUPER OK !!!!!
pescuiesc la fel cum pescuiam si cu mono si inainte nu mi se intampla asa ceva in fine,cum nu am experienta cu textilu mai am de invatat..pana una alta am fost sa imi cumpar un mono de 0.20 si am dus si mulineta cu mine pt ca de acolo e achizitionata si cica e titanizat galetul sigur..in plus am fost numit si pescar de forum de cei de acolo ca, cred orice se spune pe aci
daca ar fi sa cred tot ce spun ce-i de la magazine probabil ca le-as face doar profit si cam atat
oricum imi voi achizitiona si o mulineta de spinning dar pana una alta dau tot cu asta dar cu mono
fir intins tuturor 

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
Mai exista o iesire din situatia ta. Sa ramai pe mono si sa pescuiesti fericit la stiuca, avat si clean pe Mures. 

...ar fi si asta , dar cum a dat 50% din valoarea unei Ecussima pe fir , eu zic ca merita efortul sa achizitioneze mulineta asta si sa dea in continuare cu textilfsandor scrie:Mai exista o iesire din situatia ta. Sa ramai pe mono si sa pescuiesti fericit la stiuca, avat si clean pe Mures.
...oricum , sezonul abia a inceput
Fir intins !...tuturor.

pana una alta am inaugurat azi firu de 0.20 pe mures cu un avat frumos(1.5 kg) luat la rapala x rap..o sa-mi achizitionez si o mulineta mai incolo radu numa imi adun banii pt ceva mai serios ..o sa deschid at un topic desi cam stiu ce vreau sa cumpar:) FIRE INTINSE TUTUROR
)