textil incopatibil cu batu meu..

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Re: textil incopatibil cu batu meu..

Mesaj de anem » 21 Iun 2012, 10:36

uita de procaster-ul de la daiwa ... e mult mai bine sa mergi pe mana ecusimei ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 21 Iun 2012, 13:33

salutare tuturor,

urmaresc forumul de cativa ani dar asta e prima oara cand scriu
nu sunt un profesionist ci mai degraba un amator dar in schimb am bagat o gramada de bani in scule de pescuit ... in ultimii 3 ani exclusiv pentru spinning
sunt adeptul acelei vorbe scotiene care spune: sunt prea sarac ca sa fiu zgarcit si sa-mi cumpar lucruri ieftine
drept urmare, de fiecare data cand am cumparat ceva, am cautat sa iau cel mai bun lucru pe care bugetul mi-l permite
evident, ca oricare dintre voi, de cele mai multe ori am exagerat cand a venit vorba de scule de pescuit

revenind la Sunline Super PE, il folosesc de aproximativ 2 ani de zile si sunt foarte multumit de el inca de la inceput
am mai incercat inca doua fire intre timp, unul tot de la Sunline (Magnum 4x4) si un Varivas dar am decis sa ma intorc la super PE
celelalte doua mi se par foarte matasoase si produc de multe ori noduri sau peruci; sunt sigur ca este si vina mea dar cu Super PE nu am avut aceste probleme, sau cel putin nu cu frecventa celorlalte doua

intr-adevar firul nou Super PE, cel verde, lasa urme pe inele la prima folosire
incepand de la a doua folosire nu am mai avut aceasta problema dar pot spune ca firul incepe sa se decoloreze si dupa cateva luni de folosire devine aproape ca cel alb
sincer, eu am considerat asta un avantaj, firul capatand aproape culoare apei/mediului in care pescuiesc

in schimb nu am vazut fibre pe inele sau cu atat mai mult pe mulineta

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 21 Iun 2012, 13:54

lovefishing scrie:salutare tuturor,

urmaresc forumul de cativa ani dar asta e prima oara cand scriu
nu sunt un profesionist ci mai degraba un amator dar in schimb am bagat o gramada de bani in scule de pescuit ... in ultimii 3 ani exclusiv pentru spinning
sunt adeptul acelei vorbe scotiene care spune: sunt prea sarac ca sa fiu zgarcit si sa-mi cumpar lucruri ieftine
drept urmare, de fiecare data cand am cumparat ceva, am cautat sa iau cel mai bun lucru pe care bugetul mi-l permite
evident, ca oricare dintre voi, de cele mai multe ori am exagerat cand a venit vorba de scule de pescuit

revenind la Sunline Super PE, il folosesc de aproximativ 2 ani de zile si sunt foarte multumit de el inca de la inceput
am mai incercat inca doua fire intre timp, unul tot de la Sunline (Magnum 4x4) si un Varivas dar am decis sa ma intorc la super PE
celelalte doua mi se par foarte matasoase si produc de multe ori noduri sau peruci; sunt sigur ca este si vina mea dar cu Super PE nu am avut aceste probleme, sau cel putin nu cu frecventa celorlalte doua

intr-adevar firul nou Super PE, cel verde, lasa urme pe inele la prima folosire
incepand de la a doua folosire nu am mai avut aceasta problema dar pot spune ca firul incepe sa se decoloreze si dupa cateva luni de folosire devine aproape ca cel alb
sincer, eu am considerat asta un avantaj, firul capatand aproape culoare apei/mediului in care pescuiesc

in schimb nu am vazut fibre pe inele sau cu atat mai mult pe mulineta
sal..exact la fel mi s-o intamplat si mie la prima folosire si de at nu mai dau cu el..de vina e si mulineta mea care nu cred ca suporta textilu(cel putin mai multa lume mi-o confirmat si tind sa le dau dreptate)..firu de 15 lb imi indoaie destul de tare batul am observat in comparatie cu mono de 0.20 dar e si normal avand alte caracteristici..o sa il folosesc dupa ce imi voi achizitiona o mulineta mai buna,pana at l-am pus deoparte ca nu mai vreau noduri pe el(recunosc ca nu am mai folosit textil pana acum dar o sa ma obisnuiesc si o sa-mi fac pe parcurs opinii in legatura cu acest super pe)..nu regret ca l-am cumparat,e un fir foarte bun :D
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 17 Iul 2012, 21:05

ancercati super pe sunline eu al folosesc si nu am probleme

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 17 Iul 2012, 21:24

niki20 scrie:ancercati super pe sunline eu al folosesc si nu am probleme
intre timp il folosesc si eu fara probleme..m-am agitat eu degeaba la inceput din cauza urmelor verzi pe inele dar se duce teflonul de pe fir la primele utilizari deci e ceva normal..sunt foarte multumit de el si nu regret alegerea facuta :) ps: titlu topicului imi suna aiurea acum cand ma gandesc ca m-am agitat ca un pepsi :headbash:

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 19 Iul 2012, 21:40

super PE e teflonat????? :shock:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 20 Iul 2012, 12:47

ce mai faci bre aline? te-ai dat pe din dos? :D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Iul 2012, 13:21

Sunline SuperPE nu este teflonat, lasa urme colorate in primele partide...dar nici vorba sa se decoloreze ca alte fire..folosesc acest fir de 2 ani...si tot verde e, nu am auzit sa se faca alb de la nimeni pana acum. Varivas Super PE..ala da...ala se decoloreaza rapid spre alb.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 20 Iul 2012, 14:06

ULK scrie:Sunline SuperPE nu este teflonat, lasa urme colorate in primele partide...dar nici vorba sa se decoloreze ca alte fire..folosesc acest fir de 2 ani...si tot verde e, nu am auzit sa se faca alb de la nimeni pana acum. Varivas Super PE..ala da...ala se decoloreaza rapid spre alb.
in fine eu stiam de la altii ca cica ar fi teflonat si de aceea lasa urme pe inele..intradevar la inceput mi-a cam lasat mult verde pe inele dar acum se comporta ok, mie mi se pare ca nu mai are verdele ala strident ca atunci cand era nou dar poate e doar o parere de a mea..azi de exemplu am facut o comparatie cu power pro-ul unui prieten(e made in usa -de 15 lb parca)si al meu e mult mai subtire si matasos (tot de 15 lb e )..initial am vrut power pro dar acum nu se mai pune problema sa trec la el

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Iul 2012, 14:26

Fiecare are avantajele lui...PP pretul, PE mai multe dar cu siguranta nu pretul.

Binenteles nu ramane culoarea intitala, nu are cum, pierde in timp ce este si normal fiind expus la multe:apa nu tocmai curata, radiatii UV etc...dar in comparatie cu un Varivas PE sau PP...tine mult mai bine culoarea.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns