textil incopatibil cu batu meu..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: textil incopatibil cu batu meu..
Al meu e cel mai fir copatibil
powerpro green 10 lb.

-
- veteran
Ai probabil dreptate ,insa de la Shimano folosesc doar cele doua mulinete,dar am facut cadou o mulineta Catana de 3000 unui amic si e multumit de ea.Azi am mai dat pe la Abrevis si am luat un PPE verde de 6 lbs,pentru biban,miine ii fac proba .tavistan scrie:@kleniakul - cu shimano ai dreptate, insa nu numai cu cele scumpe - eu am un Stradic FB de 1000 si un Exage FC de 2500, merg la fel de bine - "sasiul" e asemanator, au Vari Speed toata seria. Acelasi lucru despre Catana FC, am probat un Nexave pentru un prieten - toate au viteza de oscilatie mai mare si asaza firul in straturi intretaiate, nu paralele. La o depunere paralela o spira stransa mai mult va smulge spirele de deasupra - galetul antitwist si alte alea nu mai au nici o valoare... Surpiza placuta am avut-o la Nexave - 4 rulmenti exact unde trebuie plus tambur de rezerva din aluminiu strunjit! O mulineta de buget mediu compatibila cu firul textil!
- misulian
- utilizator constant
recomand si eu Ecusima, galet titanizat si rulment in interiorul galetului
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
- ovi_vl
- utilizator constant
am vazut ca te uitai la cormoran gti...eu detin una si merge super ok cu textil(folosesc cabellas rip cord) o am de vre o 2 ani si in afara de putin joc la axul manivelei si arcul de la pick up schimbat n am avut nici o problema cu ea...probabil ca arcul a cedat din cauza materialului prost ...oricum eu m am obisnuit sa dau pick up ul rapid cu mana dupa ce lansez,foarte foarte rar il dau din manivela...tamburu de rezerva este iara o parte proasta la ea,poti sa l arunci din prima sau sa l folosesti ca suport de fir...este dintr un plastic care flexeaza nici macar nu este din grafit. In concluzie este o mulineta ieftina , care e posibil sa te tina 2 ani daca ai grija de ea ...de exemplu galetul are rulment si nu da urme de oboseala , nici macar sant nu s a format pe el,in conditiile in care mulineta a fost forjata cu cicade in curent de ziceai ca mi fac vibromasaj ca gagicile alea de la teleshopping 

sal,si eu tot un cormoran am si am exact aceeasi problema ca tine(deja am schimbat o data arcul si da semne ca ar mai vrea inca o data)..nu e mulineta pt spinning desi am folosit-o mult timp,si eu tot cu mana dau pick up-ul dupa fiecare lansare da degeaba,asta e boala mulineteiovi_vl scrie:am vazut ca te uitai la cormoran gti...eu detin una si merge super ok cu textil(folosesc cabellas rip cord) o am de vre o 2 ani si in afara de putin joc la axul manivelei si arcul de la pick up schimbat n am avut nici o problema cu ea...probabil ca arcul a cedat din cauza materialului prost ...oricum eu m am obisnuit sa dau pick up ul rapid cu mana dupa ce lansez,foarte foarte rar il dau din manivela...tamburu de rezerva este iara o parte proasta la ea,poti sa l arunci din prima sau sa l folosesti ca suport de fir...este dintr un plastic care flexeaza nici macar nu este din grafit. In concluzie este o mulineta ieftina , care e posibil sa te tina 2 ani daca ai grija de ea ...de exemplu galetul are rulment si nu da urme de oboseala , nici macar sant nu s a format pe el,in conditiile in care mulineta a fost forjata cu cicade in curent de ziceai ca mi fac vibromasaj ca gagicile alea de la teleshopping

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
Salut,
La spinning mai ales daca o practici des ai nevoie de o mulineta de cel putin medie...ca pret/calitate... altfel e foarte posibil ca sa schimbi mulineta chiar si anual sau odata la 2 ani... ia un zauber mic si nu mai ai treaba ... una din gama de 2000 -3000 e suficient pe Mures...
La spinning mai ales daca o practici des ai nevoie de o mulineta de cel putin medie...ca pret/calitate... altfel e foarte posibil ca sa schimbi mulineta chiar si anual sau odata la 2 ani... ia un zauber mic si nu mai ai treaba ... una din gama de 2000 -3000 e suficient pe Mures...
Apropo de pick-up, m-am intalnit in urma cu vreo 4-5 ani pe la Sacalaia cu Paco, era dupa salau prin zona ... din vorba in vorba am ajuns si la discutii despre ce facem cand suntem cu joarda in mana ... printre altele mi-a spus ca intotdeauna da pick-up-ul inapoi cu mana, nu din manivela; e de la sine inteles ca avea o mulineta peste medie, nu spui de care
si ca numai cu categoria aia pescuieste. Asa ca de atunci m-am obisnuit si eu sa fac tot asa; pe langa faptul ca este mai "sanatos" pentru mulineta, ai un control mult mai bun al lanseului si al firului imediat dupa ce naluca pica in apa... parerea mea... hic!!!

Indiferent de marca mulinetei, este mult mai sanatos ca pick-up-ul sa dai inapoi cu mana decat din manivela, si dupa cateva lansari te obisnuiesti cu miscarea respectiva...tavistan scrie:Apropo de pick-up, m-am intalnit in urma cu vreo 4-5 ani pe la Sacalaia cu Paco, era dupa salau prin zona ... din vorba in vorba am ajuns si la discutii despre ce facem cand suntem cu joarda in mana ... printre altele mi-a spus ca intotdeauna da pick-up-ul inapoi cu mana, nu din manivela; e de la sine inteles ca avea o mulineta peste medie, nu spui de caresi ca numai cu categoria aia pescuieste. Asa ca de atunci m-am obisnuit si eu sa fac tot asa; pe langa faptul ca este mai "sanatos" pentru mulineta, ai un control mult mai bun al lanseului si al firului imediat dupa ce naluca pica in apa... parerea mea... hic!!!

-
- utilizator constant
Si eu iti recomand cu caldura ryobi ecusima, este o mulineta extrem de buna si se impaca perfect cu firele textile.
Super PE de 15lb folosesc de mult timp la vobler si este super ok, dupa ce am investit sute de euro in fire textile dealungul anilor am ajuns la concluzia ca super PE (Sunline, nu Varivas) este cel mai ok raport pret calitate.
Super PE de 15lb folosesc de mult timp la vobler si este super ok, dupa ce am investit sute de euro in fire textile dealungul anilor am ajuns la concluzia ca super PE (Sunline, nu Varivas) este cel mai ok raport pret calitate.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
[quote="lucianfiat"]Si eu iti recomand cu caldura ryobi ecusima, este o mulineta extrem de buna si se impaca perfect cu firele textile.
Super PE de 15lb folosesc de mult timp la vobler si este super ok, dupa ce am investit sute de euro in fire textile dealungul anilor am ajuns la concluzia ca super PE (Sunline, nu Varivas) este cel mai ok raport pret calitate.[/quote
SAL,DESI NU PREA AM AUZIT SINCER DE MULINETELE ASTEA VAD CA MULTA LUME IMI RECOMANDA,DECI INSEAMNA CA E CEVA DE CAPU LOR
ADEVARU E CA VROIAM SA MERG PE O DAIWA PROCASTER(http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... -4235.html)DAR RAMANE SA MA MAI GANDESC..FIRUL TEXTIL STA DEOCAMDATA DEOPARTE DIN CAUZA MULINETEI CU CARE DAU ACU (DAU DOAR CU MONO PANA IMI ACHIZITIONEZ NOUA MULINETA)..CE ZICI DE DAIWA AIA?ISI MERITA BANII SAU E DOAR UN ENTRY LEVEL SI E MAI SLABUTA?
Super PE de 15lb folosesc de mult timp la vobler si este super ok, dupa ce am investit sute de euro in fire textile dealungul anilor am ajuns la concluzia ca super PE (Sunline, nu Varivas) este cel mai ok raport pret calitate.[/quote
SAL,DESI NU PREA AM AUZIT SINCER DE MULINETELE ASTEA VAD CA MULTA LUME IMI RECOMANDA,DECI INSEAMNA CA E CEVA DE CAPU LOR

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION