textil incopatibil cu batu meu..

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Re: textil incopatibil cu batu meu..

Mesaj de aZu » 14 Iun 2012, 19:35

Al meu e cel mai fir copatibil :) powerpro green 10 lb.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 14 Iun 2012, 21:41

tavistan scrie:@kleniakul - cu shimano ai dreptate, insa nu numai cu cele scumpe - eu am un Stradic FB de 1000 si un Exage FC de 2500, merg la fel de bine - "sasiul" e asemanator, au Vari Speed toata seria. Acelasi lucru despre Catana FC, am probat un Nexave pentru un prieten - toate au viteza de oscilatie mai mare si asaza firul in straturi intretaiate, nu paralele. La o depunere paralela o spira stransa mai mult va smulge spirele de deasupra - galetul antitwist si alte alea nu mai au nici o valoare... Surpiza placuta am avut-o la Nexave - 4 rulmenti exact unde trebuie plus tambur de rezerva din aluminiu strunjit! O mulineta de buget mediu compatibila cu firul textil!
Ai probabil dreptate ,insa de la Shimano folosesc doar cele doua mulinete,dar am facut cadou o mulineta Catana de 3000 unui amic si e multumit de ea.Azi am mai dat pe la Abrevis si am luat un PPE verde de 6 lbs,pentru biban,miine ii fac proba .

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 15 Iun 2012, 09:57

recomand si eu Ecusima, galet titanizat si rulment in interiorul galetului
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 16 Iun 2012, 11:03

am vazut ca te uitai la cormoran gti...eu detin una si merge super ok cu textil(folosesc cabellas rip cord) o am de vre o 2 ani si in afara de putin joc la axul manivelei si arcul de la pick up schimbat n am avut nici o problema cu ea...probabil ca arcul a cedat din cauza materialului prost ...oricum eu m am obisnuit sa dau pick up ul rapid cu mana dupa ce lansez,foarte foarte rar il dau din manivela...tamburu de rezerva este iara o parte proasta la ea,poti sa l arunci din prima sau sa l folosesti ca suport de fir...este dintr un plastic care flexeaza nici macar nu este din grafit. In concluzie este o mulineta ieftina , care e posibil sa te tina 2 ani daca ai grija de ea ...de exemplu galetul are rulment si nu da urme de oboseala , nici macar sant nu s a format pe el,in conditiile in care mulineta a fost forjata cu cicade in curent de ziceai ca mi fac vibromasaj ca gagicile alea de la teleshopping :mrgreen:

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 16 Iun 2012, 13:31

ovi_vl scrie:am vazut ca te uitai la cormoran gti...eu detin una si merge super ok cu textil(folosesc cabellas rip cord) o am de vre o 2 ani si in afara de putin joc la axul manivelei si arcul de la pick up schimbat n am avut nici o problema cu ea...probabil ca arcul a cedat din cauza materialului prost ...oricum eu m am obisnuit sa dau pick up ul rapid cu mana dupa ce lansez,foarte foarte rar il dau din manivela...tamburu de rezerva este iara o parte proasta la ea,poti sa l arunci din prima sau sa l folosesti ca suport de fir...este dintr un plastic care flexeaza nici macar nu este din grafit. In concluzie este o mulineta ieftina , care e posibil sa te tina 2 ani daca ai grija de ea ...de exemplu galetul are rulment si nu da urme de oboseala , nici macar sant nu s a format pe el,in conditiile in care mulineta a fost forjata cu cicade in curent de ziceai ca mi fac vibromasaj ca gagicile alea de la teleshopping :mrgreen:
sal,si eu tot un cormoran am si am exact aceeasi problema ca tine(deja am schimbat o data arcul si da semne ca ar mai vrea inca o data)..nu e mulineta pt spinning desi am folosit-o mult timp,si eu tot cu mana dau pick up-ul dupa fiecare lansare da degeaba,asta e boala mulinetei :fluch ..nu cred ca o sa-mi iau cormoran gti,mai bine mai pun un ban deoparte pt un daiwa serios ca vreau sa ma tina o vreme mulieta aia plus ca vreau sa folosesc si textil pe ea(mi-am cumparat sapt asta super pe 15 lb si dupa o partida de 30 de min deja mi-o nenorocit firu mulineta)..e super match si nu prea merge cu textil desi multa lume o zis ca merge,in fine textilu l-am pus deoparte si il voi folosi doar pe o mulineta mai de doamne ajuta ca asta vrea doar mono :elkgrin: ms oricum de raspuns :respekt:
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Iun 2012, 06:52

Salut,
La spinning mai ales daca o practici des ai nevoie de o mulineta de cel putin medie...ca pret/calitate... altfel e foarte posibil ca sa schimbi mulineta chiar si anual sau odata la 2 ani... ia un zauber mic si nu mai ai treaba ... una din gama de 2000 -3000 e suficient pe Mures...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 18 Iun 2012, 09:06

Apropo de pick-up, m-am intalnit in urma cu vreo 4-5 ani pe la Sacalaia cu Paco, era dupa salau prin zona ... din vorba in vorba am ajuns si la discutii despre ce facem cand suntem cu joarda in mana ... printre altele mi-a spus ca intotdeauna da pick-up-ul inapoi cu mana, nu din manivela; e de la sine inteles ca avea o mulineta peste medie, nu spui de care :D si ca numai cu categoria aia pescuieste. Asa ca de atunci m-am obisnuit si eu sa fac tot asa; pe langa faptul ca este mai "sanatos" pentru mulineta, ai un control mult mai bun al lanseului si al firului imediat dupa ce naluca pica in apa... parerea mea... hic!!!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Iun 2012, 09:53

tavistan scrie:Apropo de pick-up, m-am intalnit in urma cu vreo 4-5 ani pe la Sacalaia cu Paco, era dupa salau prin zona ... din vorba in vorba am ajuns si la discutii despre ce facem cand suntem cu joarda in mana ... printre altele mi-a spus ca intotdeauna da pick-up-ul inapoi cu mana, nu din manivela; e de la sine inteles ca avea o mulineta peste medie, nu spui de care :D si ca numai cu categoria aia pescuieste. Asa ca de atunci m-am obisnuit si eu sa fac tot asa; pe langa faptul ca este mai "sanatos" pentru mulineta, ai un control mult mai bun al lanseului si al firului imediat dupa ce naluca pica in apa... parerea mea... hic!!!
Indiferent de marca mulinetei, este mult mai sanatos ca pick-up-ul sa dai inapoi cu mana decat din manivela, si dupa cateva lansari te obisnuiesti cu miscarea respectiva... :respekt:

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 21 Iun 2012, 08:33

Si eu iti recomand cu caldura ryobi ecusima, este o mulineta extrem de buna si se impaca perfect cu firele textile.
Super PE de 15lb folosesc de mult timp la vobler si este super ok, dupa ce am investit sute de euro in fire textile dealungul anilor am ajuns la concluzia ca super PE (Sunline, nu Varivas) este cel mai ok raport pret calitate.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 21 Iun 2012, 10:24

[quote="lucianfiat"]Si eu iti recomand cu caldura ryobi ecusima, este o mulineta extrem de buna si se impaca perfect cu firele textile.
Super PE de 15lb folosesc de mult timp la vobler si este super ok, dupa ce am investit sute de euro in fire textile dealungul anilor am ajuns la concluzia ca super PE (Sunline, nu Varivas) este cel mai ok raport pret calitate.[/quote

SAL,DESI NU PREA AM AUZIT SINCER DE MULINETELE ASTEA VAD CA MULTA LUME IMI RECOMANDA,DECI INSEAMNA CA E CEVA DE CAPU LOR :D ADEVARU E CA VROIAM SA MERG PE O DAIWA PROCASTER(http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... -4235.html)DAR RAMANE SA MA MAI GANDESC..FIRUL TEXTIL STA DEOCAMDATA DEOPARTE DIN CAUZA MULINETEI CU CARE DAU ACU (DAU DOAR CU MONO PANA IMI ACHIZITIONEZ NOUA MULINETA)..CE ZICI DE DAIWA AIA?ISI MERITA BANII SAU E DOAR UN ENTRY LEVEL SI E MAI SLABUTA?
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

Scrie răspuns