textil incopatibil cu batu meu..

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tavistan
veteran
veteran

Re: textil incopatibil cu batu meu..

Mesaj de tavistan » 13 Iun 2012, 22:00

@kleniakul - cu shimano ai dreptate, insa nu numai cu cele scumpe - eu am un Stradic FB de 1000 si un Exage FC de 2500, merg la fel de bine - "sasiul" e asemanator, au Vari Speed toata seria. Acelasi lucru despre Catana FC, am probat un Nexave pentru un prieten - toate au viteza de oscilatie mai mare si asaza firul in straturi intretaiate, nu paralele. La o depunere paralela o spira stransa mai mult va smulge spirele de deasupra - galetul antitwist si alte alea nu mai au nici o valoare... Surpiza placuta am avut-o la Nexave - 4 rulmenti exact unde trebuie plus tambur de rezerva din aluminiu strunjit! O mulineta de buget mediu compatibila cu firul textil!

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 13 Iun 2012, 22:02

tavistan scrie:@alex...: Nah, ma bag si eu, muscar da cu state vechi in pescuit cu atze. Ce mulineta ai? eu cred ca acolo-i buba, nu la batz si nici la fir. am avut (si mai am) o mulineta Daiwa Samurai, o mulineta entry level la Daiwa dar care inca merge impecabil. Tambur ABS, aia-aia, nah, Daiwa! Nu a mers cu textil nicicum (am folosit doar Power Pro pe ea). Problema este ca asaza spirele paralel si zboara mai multe deodata. Acelasi batz, acelasi fir dar pe alta mulineta - merge uns... Deci...

mulineta e cum am precizat CORMORAN SUPER MATCH 8PI (7 RULMENTI, 5.1 RECUPERARE)..O FOLOSESC DE FOARTE MULT TIMP LA SPINNING DAR NU AM PUS NICIODATA TEXTIL PE EA SI E FOARTE POSIBIL SA NU SE IMPACE NICICUM,MAI INCERC MAINE CLAR NU RENUNT INCA :respekt:
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 13 Iun 2012, 22:08

Alex, e superMATCH, nu e conceputa pentru spining... astea chiar oscileaza lent si depun firul paralel - n-am avut cormoran dar am avut DAM, Okuma, Silstar, Sert, Mitchel ... tot felul de mulinete de capacitate mica, generaliste! nu au facut 2 bani cu textil!

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 13 Iun 2012, 22:23

tavistan scrie:Alex, e superMATCH, nu e conceputa pentru spining... astea chiar oscileaza lent si depun firul paralel - n-am avut cormoran dar am avut DAM, Okuma, Silstar, Sert, Mitchel ... tot felul de mulinete de capacitate mica, generaliste! nu au facut 2 bani cu textil!

STIU CA E MULINETA DE MATCH,cand am cumparat-o nu am luat-o pt spinning dar printr-o conjunctura am pus-o pe bat si de at nu am renuntat la ea,am scos pesti de toate felurile nu m-a lasat la greu dar am dat doar cu mono ,bucle nu mi-a facut mai deloc in 3-4 ani..dar e foarte posibil si sunt de acord sa nu mearga textilu la ea si at voi ramane la mono mai mult ca sigur pana cand o sa investesc intr-o mulineta speciala pt spinning si textil..mersi mult de precizari :respekt:

vwpassat
junior
junior

Mesaj de vwpassat » 13 Iun 2012, 22:24

Nu firul e problema ta din pacate,nici batul... mulineta nu este capabil cu textilul!!! Orice fir textil ai pune pe ea exact asa o sa patesti. Super PE este pe departe cel mai bun fir care am avut, si crede ma am incercat multe... Incearca sa cauti o mulineta nu neaparat f.scumpa, bineinteles acuma depinde si de bugetul alocat, dar sa aiba worm shaft oscilation system!!! Nu o sa mai patesti niciodata cum ai patit, nu degaba a scris producatorul pe mulineta MACH, ea functioneaza f.bine cu fire mono pana la max 0.20 si atat! Fire intinse si nu te necaji, ai ales firul cel mai bun!

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 13 Iun 2012, 22:41

vwpassat scrie:Nu firul e problema ta din pacate,nici batul... mulineta nu este capabil cu textilul!!! Orice fir textil ai pune pe ea exact asa o sa patesti. Super PE este pe departe cel mai bun fir care am avut, si crede ma am incercat multe... Incearca sa cauti o mulineta nu neaparat f.scumpa, bineinteles acuma depinde si de bugetul alocat, dar sa aiba worm shaft oscilation system!!! Nu o sa mai patesti niciodata cum ai patit, nu degaba a scris producatorul pe mulineta MACH, ea functioneaza f.bine cu fire mono pana la max 0.20 si atat! Fire intinse si nu te necaji, ai ales firul cel mai bun!

iti dau perfecta dreptate,o sa caut pt textil alta mulineta in viitoru apropiat si cu asta dau doar cu mono..o intrebare am: DE CE DUPA CATEVA LANSARI INELELE ERAU PLINE DE FIBRE VERZI DE LA FIR?E CEVA NORMAL?ERAM PLIN DE VERDE PE MANA CAND AM DAT CU DEGETU PRIN INELE

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 13 Iun 2012, 22:52

E normal; eu nu stiu firul asta, din ce am inteles e foarte bun, insa am avut sansa sa primesc Power Pro de pe cand pe aici nici nu se stia de el (muuult inainte de a fi preluat de Shimano)... facea acelasi lucru. Mai mult, dupa 2-3 partide arata ca o atza ordinara; dar nu avea probleme de rezistenta.

vwpassat
junior
junior

Mesaj de vwpassat » 13 Iun 2012, 22:52

Cel mai probabil din cauza galetului de pe mulineta daca nu este una titanizata, dar oricum orce fir textil isi pierde din culoare la primele iesiri, se decoloreaza un pic si dupa aia raman neschimbate ceea ce priveste culoarea. Lanseta este una chiar ok,nu poate sa fie problema in cazul in care inelul de varf este perfect, daca nu are taieturi,santuri ,si asta poti verifica foarte simplu cu o lupa.

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 13 Iun 2012, 23:07

e galetul 100 % nu cred k e titanizat..e clar ce am de facut-ALTA MULINETA..batul e nou,l-am luat anu trecut in vara din dk dar acolo nu prea am pescuit doar aici pe mures adica luna mai si cam atat:)inelul nu are ce sa aiba mai mult ca sigur dar o sa verific oricum..maine pun mono de 22 si las textilu pe alta data ca nu vreau sa mai stric nimic..mersi mult de raspunsuri,m-ai lamurit mai bine decat toti astia din mures ce vand articole de pescuit si imi garantau k mulineta e buna la textil ca cica o fost 300 de lei si na in banii astia sigur e calitate..bla bla bine macar k m-am prins la timp si nu imi nenorocesc firu si mulineta :respekt:

alex87nfs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex87nfs » 14 Iun 2012, 08:18

http://www.maxlife.ro/mulinete/cormoran ... gti-150mx/

ce ziceti de mulineta asta?se merita ?e cam ieftina dat isi face treaba cred

Scrie răspuns