textil incopatibil cu batu meu..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: textil incopatibil cu batu meu..
...i-am zis Sorine de PP , il putea avea acasa mult mai ieftin si chiar firul ala , adus de la "mama lui "

stiu ca puteam sa am acasa PP numai cum nu am mai cumparat nimic niciodata de pe net nu am avut INCREDERE in fine
) poate is eu mai demodat dar prefer sa imi cumpar din magazin cam orice..mulineta e un CORMORAN SUPER MATCH (stiu ca nu e speciala pt spinnig dar dau de vreo 3-4 ani cu ea,imi place foarte mult si m-am obisnuit)..nu cred k am umplut sincer de tot tamburu ca stiu cum e cu buclele dupaia ca is patit
in contiunare ce sa fac?deci mulineta nu are probleme cu galetul sau tamburu asta sunt sigur,batul ziceti ca rezista,firu toata lumea il lauda etc..totul era perfect pt un pescuit lejer
mai incerc ce sa zic maine eventual si revin cu opinii,daca nu trec la mono ca inainte pana cand incerc cu PP..daca si asa nu merge treaba ma gandesc sa trec la remi si table 

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
Sunt cateva magazine de unde poti sa comanzi linistit, unul e Totalfishing, si seriozitate si calitate, poti sa intrebi ca o sa ti se raspunda 
Vezi ca firul sa fie macar 1 mm sub buza tamburului, chiar si 2 mm...
Mulineta aseaza bine firul pe tambur? Sau e posibil ca atunci cand ai pus firul pe tambur sa il fi pus cam "slab", adica sa nu fie strans destul...
Lasa remi, la table ( de stiuca) poti sa ramai

Vezi ca firul sa fie macar 1 mm sub buza tamburului, chiar si 2 mm...
Mulineta aseaza bine firul pe tambur? Sau e posibil ca atunci cand ai pus firul pe tambur sa il fi pus cam "slab", adica sa nu fie strans destul...
Lasa remi, la table ( de stiuca) poti sa ramai

stiu site-u ca l-am " rasfoit" la greu in ultimele saptamani dar n-am vrut sa comand de acolo pe motiv ca nu am experienta in cumparaturi de pe net
s-ar putea sa nu fi mulinat foarte strans firul pe tambur ca am facut operatia asta singur(cu o mana mulinam si cu cealalta tineam firu
,batu il tineam in a 3-a mana
)..maine scot tot firu de pe mulineta si incep operatia iara de la 0
si las si mai mult loc categoric pe tambur desi nici azi nu era full..mulineta aduna firul bine,pescuiesc de mult timp cu ea si nu am nici cea mai mica problema sincer..PS: de pescuit cu siguranta nu ma las nici daca mi-as pierde doamne fereste mainile
mersi de raspunsuri tuturor 

Mulineta ta are 'calitatea' de a rasuci firul, cauza probabila a nodului.
Termenul corect e 'incompatibil cu batul'...
Care e sursa de Super PE din colonii? Vreau si eu.
Termenul corect e 'incompatibil cu batul'...
Care e sursa de Super PE din colonii? Vreau si eu.
-
- veteran
Am avut si eu mulineta respectiva,nu imi place cum lansa si intra firul sub fusta mulinetei,deci am dat-o practic noua unui amic care da cu ea la match si e multumit,mie nu mi-a placut.Cit despre nod pe fir,am avut nod pe fir cu multe fire,pe mulinete Daiwa ,Advantage si Exceller,pe Abu Garcia de ul,si altele.Cele mai putine noduri le-am avut pe mulinetele Shimano,Aspirre si Stradic.Am observat ca mai fac noduri pe fir cind lansez cu greutati foarte mici,rar,sau cind folosesc jiguri mici dupa lanseuri cu jiguri grele,de ex cu 3 g dupa jig de 10-15 g.Cit despre firele Sunline PE,am vazut acum citeva saptamini un ten de peste 25 kg scos cu un PE de 10 lbs,firul era in al doilea an de utilizare,il intorsese dupa un an,iar eu am cam 6 tamburi cu Sunline,si sint multumit si de firul mai ieftin, de 90 de ron rola,si foarte multumit de firul mai scump,de 250 de ron rola.Cel mai ieftin s-a mai decolorat,dar atit,in rest e ok.Incearca sa lucrezi eventual si la tehnica lanseului,nu renunta prea usor la fir,chiar e un fir bun.alex87nfs scrie:stiu ca puteam sa am acasa PP numai cum nu am mai cumparat nimic niciodata de pe net nu am avut INCREDERE in fine) poate is eu mai demodat dar prefer sa imi cumpar din magazin cam orice..mulineta e un CORMORAN SUPER MATCH (stiu ca nu e speciala pt spinnig dar dau de vreo 3-4 ani cu ea,imi place foarte mult si m-am obisnuit)..nu cred k am umplut sincer de tot tamburu ca stiu cum e cu buclele dupaia ca is patit
in contiunare ce sa fac?deci mulineta nu are probleme cu galetul sau tamburu asta sunt sigur,batul ziceti ca rezista,firu toata lumea il lauda etc..totul era perfect pt un pescuit lejer
mai incerc ce sa zic maine eventual si revin cu opinii,daca nu trec la mono ca inainte pana cand incerc cu PP..daca si asa nu merge treaba ma gandesc sa trec la remi si table
-
- veteran
Am avut si eu mulineta respectiva,nu imi place cum lansa si intra firul sub fusta mulinetei,deci am dat-o practic noua unui amic care da cu ea la match si e multumit,mie nu mi-a placut.Cit despre nod pe fir,am avut nod pe fir cu multe fire,pe mulinete Daiwa ,Advantage si Exceller,pe Abu Garcia de ul,si altele.Cele mai putine noduri le-am avut pe mulinetele Shimano,Aspirre si Stradic.Am observat ca mai fac noduri pe fir cind lansez cu greutati foarte mici,rar,sau cind folosesc jiguri mici dupa lanseuri cu jiguri grele,de ex cu 3 g dupa jig de 10-15 g.Cit despre firele Sunline PE,am vazut acum citeva saptamini un ten de peste 25 kg scos cu un PE de 10 lbs,firul era in al doilea an de utilizare,il intorsese dupa un an,iar eu am cam 6 tamburi cu Sunline,si sint multumit si de firul mai ieftin, de 90 de ron rola,si foarte multumit de firul mai scump,de 250 de ron rola.Cel mai ieftin s-a mai decolorat,dar atit,in rest e ok.Incearca sa lucrezi eventual si la tehnica lanseului,nu renunta prea usor la fir,chiar e un fir bun.alex87nfs scrie:stiu ca puteam sa am acasa PP numai cum nu am mai cumparat nimic niciodata de pe net nu am avut INCREDERE in fine) poate is eu mai demodat dar prefer sa imi cumpar din magazin cam orice..mulineta e un CORMORAN SUPER MATCH (stiu ca nu e speciala pt spinnig dar dau de vreo 3-4 ani cu ea,imi place foarte mult si m-am obisnuit)..nu cred k am umplut sincer de tot tamburu ca stiu cum e cu buclele dupaia ca is patit
@alex...: Nah, ma bag si eu, muscar da cu state vechi in pescuit cu atze. Ce mulineta ai? eu cred ca acolo-i buba, nu la batz si nici la fir. am avut (si mai am) o mulineta Daiwa Samurai, o mulineta entry level la Daiwa dar care inca merge impecabil. Tambur ABS, aia-aia, nah, Daiwa! Nu a mers cu textil nicicum (am folosit doar Power Pro pe ea). Problema este ca asaza spirele paralel si zboara mai multe deodata. Acelasi batz, acelasi fir dar pe alta mulineta - merge uns... Deci...
mda..mersi de observatie.o mancat "m" -ul stiuca
..si mulineta mea poate are calitatea de a rasuci firul textil ca la mono sigur nu o fost cazu..s-ar putea sa ai si tu dreptate si sa nu fie compatibila cu firu textil cine stie,daca e asa cred k imi iau una de profil asemanator dar special pt spinning..desi la asta nu renunt dar nu voi mai pune textil pe ea..cat despre super pe poti lua linistit,poate vei avea noroc mai mult :)nu e chinezarie sigur

La asta m-am referit si eu cand am intrebat cum aseaza firul, si daca e destul de strans...tavistan scrie: Problema este ca asaza spirele paralel si zboara mai multe deodata.