intrebari spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Aug 2005, 21:45

Adelin scrie:...da, recunosc ca l-am purtat intr-un loc intim cateva saptamani... :oops:
Fa si cu celelalte la fel. Si le vinzi scump dupa aia. :lol:

Hai ca sa fiu serios. Am si eu niste snapuri Berkley. Daca le vrea cineva le trimit gratis. Ramin abonat la agrafe. Fiecare cu a lui nu ? :D

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Aug 2005, 04:07

Tudor,

Ai dreptate,am pierdut cateva voblere folosind niste snaps-uri de la BASS PRO(desii un snap costa cam $1!!!!!) cand mi-era lumea mai draga,fara peste si sustin parerea ta ca agrafa e mai buna si mai sigura,nu se desface si nu poti pierde voblerele din cauza ei in nici un caz.

Jean Scurtu

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 23 Aug 2005, 10:08

cea mai sigura solutie ramane o bucla bine facuta pe un mono rezistent la abraziune sau pe fluorocarbon. voblerul lucreaza mai natural intr-o bucla flexibila decat intr-una rigida iar nod oricum exista in ambele cazuri. la agrafe mai exista si riscul sa se desfaca sau se indoaie sarma inainte sa se rupa firul.

singura exceptie e cand dai la lingura unde exista muchii in metal, in rest nu prea are sens sa pui snaps-uri. intereseaza-te la pescarii de bass care merg in turnee, nea jeane, ai sa vezi ca majoritatea nu folosesc accesorii din astea, chiar daca ei au nevoie sa schimbe foarte rapid nalucile. nu se merita.

singura smecherie e sa nu folosesti nodul rapala care e destul de slabut pentru ca sugruma firul. cauta pe google "no slip mono loop", e o varianta modificata a nodului rapala, cu matisaj mai lung cu spire date si inainte si inapoi, ca sa amortizeze socul. mai sunt o gramada de bucle pentru "shock leaders", gasesti un sistem care sa-ti convina si dup-aia nu mai ai nevoie in veci de agrafe la voblere.

englezii au un premiu pentru cele mai inutile gadget-uri si dotari la telefoane mobile. pentru scule de pescuit nu exista asa ceva fiindca ar fi mult prea multe candidate la premiul I. :)

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 30 Oct 2005, 21:43

Eugen,
e bun nodul pe care il recomanzi,http://outdoorstore.espn.com/servlet/ca ... =knot4.cfm, sau ma rog eu nu l-am folosit dar cred ca e bun daca il recomanzi tu, dar eu schimb destul de des naluca si is mai lenes.
Ca daca as sti ce vobler pushca ... alta ar fi povestea.
Eu inca nu am ajuns la acel nivel. :wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 02 Dec 2011, 21:14

up

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 02 Dec 2011, 23:03

Imi pare rau ca nu am pastrat primele snapuri pe care le faceam cu f f multi ani in urma
Si de asemeni cele care au trecut prin transformarile ulterioare.
Intradevar, daca vobelere suporta modernizari de la an la an, atentie au aparut si noile voblere 2012, asa cum am facut-o si pana acum, fiecare an are noutatile lui.
Snapurile de ultima generatie sunt total altele de cat cele pe care le faceam acum cativa ani buni in urma
Intradevar, fac si snappuri negre, dar nu vopsite.
Ultima generatie, snappuri marimile 0-1-2-3- toate tratate ternic din otel profilat, densificat.
Personal am scos stiuca la peste 5 kg, unii spuneau ca e peste 6, dar asta nu are prea mare importanta, important este ca am adus-o la barca cu o tona de iarba in cap, dar snapul, snapul nu a patit nimic.
Desi pot face absolut toate tipurile de agrafe, toatae marimile pt. mine ramane cel mai eficace snapul pe care il fac personal si care ma scoate la liman la absolut toate marimile de vobler.
Intradevar, bucla de naylon e mai fidela de cat cea metalica, dar atata timp cat realizezi voblerul pt a functiona pe snap, atucni nu cred ca mai ai probleme legandul pe bucla de naylon.
Fiecare cu gustul si cu increderea lui... asta nu se dicuta.

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 08 Dec 2011, 21:01

Buna,sunt incepator la spinning si as avea cateva intrebari,as incerca pescuitul la clean cu voblere si roative mici,cunosc destul de bine cleanul am mai pescuit la clean da cu cosasi si alte larve!

1.Ce fel de fir imi recomandati pt o lanseta shimano alivio 240 UL 1-11gr?
2.Cum trebuie sa leg firul principal de vobler?cu rotativa sau altceva?
3.Ce fel de voblere imi recomandati?
4.Stau in Tg-mures si as fii curios daca cineva sta in zona si poate sa imi zica cateva locuri "bune"?
5.Pe raurile mici cum ar fi nirajul da si pe mures merita sa incerc cu voblere tip insecta(gandac,greier)?

Multumesc!

Scrie răspuns