lingurite cu paleta rotunda sau lunguiata?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Cristi_Aron
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cristi_Aron » 15 Aug 2005, 19:14

Intamplator, doar de foarte putin timp mi-am achizitionat rotative cu paleta alungita, si asta, pentru ca pur si simplu nu am avut nevoie.
Pescuiesc in proportie de 99% (in ceea ce priveste rotativele) cu mepps aglia nr. 3 cu care am prins avat, (apropos de "macel" si alte asemenea substantive) la cea mai tare partida , peste 80 de bucati. (nici o grija in afara de vreo 2-3 raniti prea tare restul au fost eliberati :) ii gasiti in Baba Rada! :D
Stiuci nenumarate, si cleni, toti prinsi la mepps aglia nr. 3 argintiu, in miezul zilei, pe un soare criminal. Dati-mi un motiv serios sa-mi schimb lingura.... :?:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Aug 2005, 19:23

Adevarul ca la cat de usor se invart Mepps Aglia...Vibrax sunt pistol cu apa pe langa ele.

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 15 Aug 2005, 20:14

salut
de acord cu tine, cu linguritele Mepps Aglia am prins si eu dar eu le prefer mai mult pe cele de la BerTi variantele salcie si clasic mie aceste variante mi se par foarte bune (asta este doar o parere personala fara nici un motiv de reclama)
salut

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Aug 2005, 20:50

Intradevar Berti face cele mai adevarate oscilante,dar in privinta rotativelor...paleta de rotativa ca si la Mepps Aglia,nu face nimeni.
Parerea mea :roll:

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 16 Aug 2005, 13:50

MihaiV scrie:Vad ca tot ziceti "faci genocid", "sunt criminale", etc. Sunt foarte curios ce inseamna asta pentru voi? Cati cleni prinsi intr-o zi de pescuit?
sa iti zic ce inseamna genocid pentru mine....
de exemplu sambata nu a mers prea tare ca nu am retinut decat 13 bucati peste 400gr.si unde 6 au fost peste 800gr.
sa faci genocid mai inseamna partide unde prinzi ca prostul continuu 5-6 ore la cleni de peste 300gr.
este drept ca anul asta nu am avut decat 7-9 partide de genul asta si mereu la rotativa berti cu paleta usor ovala,nr.1 sau 2 argintata.

cam asta intzeleg eu sa faci genocid cu o varga.
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 17 Aug 2005, 04:12

Cea mai buna rotativa pe care am avut-o si tocmai am pierdut-o ieri in lacul Bouker (Quebec) a fost un Balzer Colonel nr. 5 (cred ca echivalent cu nr.2 la Mepps) culoare gold si puf rosu in coada. Daca le gasiti in Romania, incercati-le si veti uita de Mepps sau Panther Martin. Daca stiti pe unde se gasesc sau cum se pot comanda, postati, please! Toata chestia e in densitatea materialului si in combinatia paleta-lest. Si nemtzii o stiu cel mai bine.
Randurile astea s-au vrut un tribut pt Balzer!
P.S. Berti merg bine si-n Canada. Bravo, Berti!

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 17 Aug 2005, 10:11

onesti scrie:Cea mai buna rotativa pe care am avut-o si tocmai am pierdut-o ieri in lacul Bouker (Quebec) a fost un Balzer Colonel nr. 5 (cred ca echivalent cu nr.2 la Mepps) culoare gold si puf rosu in coada. Daca le gasiti in Romania, incercati-le si veti uita de Mepps sau Panther Martin. Daca stiti pe unde se gasesc sau cum se pot comanda, postati, please! Toata chestia e in densitatea materialului si in combinatia paleta-lest. Si nemtzii o stiu cel mai bine.
Randurile astea s-au vrut un tribut pt Balzer!
P.S. Berti merg bine si-n Canada. Bravo, Berti!
sal,din pacate pestii nostri nu stiu de densitatea materialului si in concluzie o ignora pe rotativa Colonel :lol: .Stiu ca se gaseau in Bucuresti la magazinul Balzer de langa televiziunea romana. Cu nr. mai mari se mai prindea stiuca in rest nimic cu apa rece. Densitatea cea mai buna o face Berti :twisted: ......BERTI STIE DE CE :twisted: !!!
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Csuka » 17 Aug 2005, 14:01

Nu vreau sa te mint, si eu am prins mai bine de 15 bucati peste 400g, dar asta acu vre-o 6-7 ani pe Olt. Parerea mea ca depinde si unde pescuiesti. Intr-o balta in care sunt trei pesti poti numi genocid sa prinzi doi.
Bine, sa trecem peste povestile pescaresti :lol:
Pescuiesc de mai bine de 20 de ani (cel putin de atunci am permis). In general pescuiesc pe Mures si mai nou si pe Somesul Mic.
In colectia mea am mai mult de 50 de rotative marunte de clean. Insa numai unele prind peste.
In ultima perioada cel mai bine am prins cu Mepps XD nr. 1,2,3. Este un model mai recent aparut, succesor al modelelor ELIX, cu paleta direct pe ax, fara calaret (ceva in genul BerTi AXAT). Cu ELIX nr. 2,3 am avut rezultate foarte bune pe Mures acum 5-6 ani, capturi de peste 10 kg pe zi. Atat XD cat si ELIX au o rotatie mai lenta ca si AGLIA sau COMET, insa au o vibratie puternica, care atrage rapitorii. Am prin avat chiar si stiuca cu ele.
O alta lingura cu care am prins destul de binisor este BerTi FLASH nr. 2,3 in special cu lansari in amonte.
De asemenea am prins, dar numai intr-un anumit sezon, cu D.A.M. effzet nr. 0,1 cu paleta in frunza de salcie de culoare rosie. Merge bine in general prin mai-iunie cand apar "calugaritele", niste insecte cu corpul rosu-portocaliu si aripile negre care zboara ca niste parasute, cateodata aterizand in apa, un adevarat deliciu pentru cleni.
Si ar mai fi inca un model care nu se gaseste pe piata, eventual pe oser (talcioc, tg. second-hand); un model vechi cu paleta de argint direct pe ax. Paleta are un mic lest pe partea exterioara, care dupa parerea mea permite doar o singura directie de rotatie. Inafara de asta mai are inca o paleta mai mica montata inaintea paletei mari , si care se roteste invers fata de paleta mare. Este destul de usor de recunoscut, are o inscriptie "Clean" cu litere de mana pe paleta. Parerea mea este ca nu se mai fabrica de 20 de ani. Cu aceasta lingura mi-am facut debutul la clean, si pot sa afirm ca a fost destul de gross. Acum caut in disperare dar nu mai gasesc. Daca o intalniti vre-odata, va recomand sa dati banii.
In concluzie, la subiectul nostru, sunt de parerea ca paletele in formade picatura se potrivesc mai bine la clean ca si cele in frunza de salcie.
Ar mai fi si altele, dar pana maine nu cred ca m-as opri, ca orice pescar, asa ca fiecare cu experienta lui ...

S-aveti noroc la pesti
:twisted: :twisted: :twisted:

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 18 Aug 2005, 21:44

salut
vijelie a scris
"de exemplu sambata nu a mers prea tare ca nu am retinut decat 13 bucati peste 400gr.si unde 6 au fost peste 800gr."

sper ca nu pe toti iai dus acasa, ai mici au fost eliberati
la noi in Bihor poti duce acasa max 5 kg de peste la voi cat se poate?
sa speram ca intro zii se va aplica si la noi varianta cu numarul de pesti si nu cea cu kg-ul
sper sa nu o iei in nume de rau cele scrise mai sus, nu am nici o intentie sa fac pe inteligentul
salut si FIR INTINS in continuare

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 19 Aug 2005, 11:11

blue fox la stiuca
cu meps aglia 00 paleta clasica biban,clean si salau mic
panther martin paleta frunza de salcie biban,clean
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Scrie răspuns