Nu vreau sa te mint, si eu am prins mai bine de 15 bucati peste 400g, dar asta acu vre-o 6-7 ani pe Olt. Parerea mea ca depinde si unde pescuiesti. Intr-o balta in care sunt trei pesti poti numi genocid sa prinzi doi.
Bine, sa trecem peste povestile pescaresti
Pescuiesc de mai bine de 20 de ani (cel putin de atunci am permis). In general pescuiesc pe Mures si mai nou si pe Somesul Mic.
In colectia mea am mai mult de 50 de rotative marunte de clean. Insa numai unele prind peste.
In ultima perioada cel mai bine am prins cu Mepps XD nr. 1,2,3. Este un model mai recent aparut, succesor al modelelor ELIX, cu paleta direct pe ax, fara calaret (ceva in genul BerTi AXAT). Cu ELIX nr. 2,3 am avut rezultate foarte bune pe Mures acum 5-6 ani, capturi de peste 10 kg pe zi. Atat XD cat si ELIX au o rotatie mai lenta ca si AGLIA sau COMET, insa au o vibratie puternica, care atrage rapitorii. Am prin avat chiar si stiuca cu ele.
O alta lingura cu care am prins destul de binisor este BerTi FLASH nr. 2,3 in special cu lansari in amonte.
De asemenea am prins, dar numai intr-un anumit sezon, cu D.A.M. effzet nr. 0,1 cu paleta in frunza de salcie de culoare rosie. Merge bine in general prin mai-iunie cand apar "calugaritele", niste insecte cu corpul rosu-portocaliu si aripile negre care zboara ca niste parasute, cateodata aterizand in apa, un adevarat deliciu pentru cleni.
Si ar mai fi inca un model care nu se gaseste pe piata, eventual pe oser (talcioc, tg. second-hand); un model vechi cu paleta de argint direct pe ax. Paleta are un mic lest pe partea exterioara, care dupa parerea mea permite doar o singura directie de rotatie. Inafara de asta mai are inca o paleta mai mica montata inaintea paletei mari , si care se roteste invers fata de paleta mare. Este destul de usor de recunoscut, are o inscriptie "Clean" cu litere de mana pe paleta. Parerea mea este ca nu se mai fabrica de 20 de ani. Cu aceasta lingura mi-am facut debutul la clean, si pot sa afirm ca a fost destul de gross. Acum caut in disperare dar nu mai gasesc. Daca o intalniti vre-odata, va recomand sa dati banii.
In concluzie, la subiectul nostru, sunt de parerea ca paletele in formade picatura se potrivesc mai bine la clean ca si cele in frunza de salcie.
Ar mai fi si altele, dar pana maine nu cred ca m-as opri, ca orice pescar, asa ca fiecare cu experienta lui ...
S-aveti noroc la pesti