Patron de magazin de pescuit-braconier=dosar penal

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Dec 2006, 15:58

georgelucius scrie:
Ghinion, dar tinind cont de definitia cuvantului pripon:

PRIP//ÓN ~oáne n. 1) Ţăruş înfipt în pământ, de care se leagă animalele pentru a paşte într-un anumit loc. 2) Funie cu care se leagă animalele de acest ţăruş. 3) Par bătut adânc în pământ de care se leagă o ambarcaţiune la malul unei ape. 4) Unealtă de pescuit, constând dintr-o sfoară lungă, de care sunt legate din loc în loc fire scurte, prevăzute cu cârlige la capete. /<sl. prĕponu

se poate spune ca s-a pescuit la buldo.
Da, da asa e.
:twisted: :twisted:

marcel gheorghita
senior
senior

Patron de magazin - braconier

Mesaj de marcel gheorghita » 19 Dec 2006, 16:17

Nu vreau sa intru in disputa cu nimeni, dar ar fi bine sa ne mai uitam si la capra din curtea noastra, nu numai la cea a vecinului.
Am vazut pe baraj la Rogojesti pescari care pescuiau la pestisor cu 4-5 lansete de fiecare (de pe mal, chiar unde incepe digul)...braconieri?
Pe baraj la Ionaseni, doi pescari cu o barca ies la mal, aveau ca si capturi dupa o zi de pescuit, vreo cateva kg de bibani, multi la 10-15 cm. Cand i-am intrebat daca nu-s prea mici de pus in tigaie, au spus ca iese o zacusca din ei....Tot braconieri? (e drept, dadeau numai la twister si rotativa)...
Toti (sau numai unii care vor sa recunoasca) am fost braconieri, odata, in tinerete, in necunostinta, cu sau fara voia noastra....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Dec 2006, 16:22

@georegelucius nu ai de ce sa iti stergi contul, ai dorit doar sa demonstrezi ca se mai poate face cate un control si prin tara asta si ca in unele locuri se mai misca ceva, acum nu esti tu de vina ca datele din ziarul respectiv sunt gresite, si mi se pare absolut normal sa fi indignat de cele scrise acolo si sa te exteriorizezi pe un forum de specialitate :wink:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 19 Dec 2006, 16:25

Nimeni cred ca nu poate sa spuna ca nu a calcat stramb de cand e pescar,dar treaba este ca de o buna bucata de timp nici nu concep sa iau acasa peste subdimensionat.NU stiu de ce ti se pare ca acei pescari nu sunt braconieri.Daca furi numai o gaina inseamna ca nu esti hot?Diferenta consta in pedeapsa. :evil:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Dec 2006, 16:37

Hai sa n-o dam iar in discutii de-astea cu cat de braconieri suntem noi sau altii.
Problema e simpla, s-a mai spus si aici
legal: ai incalcat legea = esti braconier, se pedepseste in f. de gravitatea faptei
moral: sportivitatea o vede fiecare diferit, FARA ATATEA SUPARARI

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 19 Dec 2006, 16:42

ca nu a dat cu 200 o fi posibil si avea boala vreunu pe el ....la noi e sport national datu in gat si para.....dar ce cauta sa dea la sticla ????.....indiferent ca erau 5 sau 10 .....
dadea la buldo nu ?

tot pripon se cheama ....ca sa nu-l vada ca da la peste nu a pus lansete ci sticle

si nu , nu avem ce sa recunoastem
eu unul si sunt convins ca sunt multi pe forum in aceeasi situatie nu am dat niciodata la sticla ( decat pe bulevardu gatului) , pripion, setca, plasa , hatza , matza s mama drecu mai stie ce ....
incercarea asta de culpabilizare generala nu tine ...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Dec 2006, 17:14

Toti (sau numai unii care vor sa recunoasca) am fost braconieri, odata, in tinerete, in necunostinta, cu sau fara voia noastra....
Eu recunosc public: in tineretea mea, faceam kk si pipi pe mine, da nu mai fac si va rog sa nu ziceti la nimeni. :lol:

Acu sa nu va ofticati, mai radem o tzara
Daca nu gustati imi sterg singur mesaju si-mi dau si avertisment :D

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 19 Dec 2006, 17:35

sa inteleg si eu bine: era vb de 1 AC (cu pestisor) legat de CATE O STICLA?

Poate omul e cinefil....va mai aduceti aminte de Jaws?

Daca metoda asta se numeste buldo, mi-e frica sa nu-si taie venele vre-un muscar cu buldo-urile lui alea mici si naspa de care nu poti sa atarni cate o sardina!

Si George....zici ca e inscenare?
Hai ca mai vb si maine. O fi prietenul tau, da' poate ai si tu o zi mai proasta astazi!

Adica daca il prinzi pe unul cu matza in sac e musai inscenare, nu?
Mi se pare RUSINOS si PENIBIL!
near the beer

SD

Mesaj de SD » 19 Dec 2006, 19:46

parerea mea este ca aia cu 10 pripoane si 20 de crilige... raneau mai putzin peste decit un " meserias " la spinn care da cu vobler si ia la japca totzi chitici... raul produs de un "sportiv" este inzecit !

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 19 Dec 2006, 20:00

SD scrie:parerea mea este ca aia cu 10 pripoane si 20 de crilige... raneau mai putzin peste decit un " meserias " la spinn care da cu vobler si ia la japca totzi chitici... raul produs de un "sportiv" este inzecit !
vorbesti numai prostii! ceea ce spui este jignitor.Aproape ca le tzii partea braconierilor.Nu am sa mai postez la nici un topic legat de braconieri shi braconaj deoarece se pare ca multzi membri de pe forum sau chiar unii din braconieri vin pe forum sa ne explice noua , la restul cum de fapt ei sunt nnevinovatzi shi noi ii denigram defapt criticandu-i pt faptele lor de kkt.

Scrie răspuns