De cind esti "rapitorist"???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 10 Aug 2006, 07:37

aprox. un an jumate. noroc de bajetii buni de pe la iesi...habar n-aveam de frumusetea spinningului, fly-fishingului. ramaneam in bezna culturala. :D
bine, nici acum nu refuz categoric o partida la pasnici. dar primeaza miscarea... :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Aug 2006, 07:55

andrei-ovidiu scrie:[...] fly-fishing-ul este la loc de varf datorita faptului ca tehnica la musca uda este la vedere(ce e mai frumos decat sa vezi cum se ridica pestele si culege de pe apa musca)[...]
andrei, nu cumva te referi la musca uscata? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 10 Aug 2006, 08:03

Adi_ scrie:
andrei-ovidiu scrie:[...] fly-fishing-ul este la loc de varf datorita faptului ca tehnica la musca uda este la vedere(ce e mai frumos decat sa vezi cum se ridica pestele si culege de pe apa musca)[...]
andrei, nu cumva te referi la musca uscata? :roll:

eee, poate omu' are ude ...floating :D :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 10 Aug 2006, 09:00

Am descoperit spiningul in decembrie 2004 cind a fost prima data cind am plecat la pescuit numai cu o lanseta usoara si o cutie de naluci.

Insa nu am devenit sunt extremist ... peste sa fie (daca se poate si mare) ca incerc sa-l prind cu metoda cea mai potrivita speciei si anotimpului.

Mi se pare mai potrivit spiningul in anotimpul rece si in general pentru partide scurte de sub 3-4 ore.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 10 Aug 2006, 10:51

ma iertati Adi_ si leba :D ...vroiam sa spun musca uscata desigur!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Aug 2006, 15:07

Eu sunt "rapitorist" de fo zece ani cand am observat ca si pestele poate fi vanat......ma uitam in urma nalucii cum venea stiuk dupa ea si nu musca decat daca-i lasai lingurita sa cada.....atunci mi-am cumparat o lanseta,o mulineta si o salupa bune toate pt. spinning de care m-am indragostit instant :) ....dar asta nu inseamna k nu mai pescuiesc si la stationar....de cate ori am ocazia merg si la concursuri de crap sau merg pur si simplu pe balta la stationar cu prietenii k sa ne imprietenim mai bine :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 10 Aug 2006, 16:24

Depinde mult si de locatiile de pescuit pe care le ai la dispozitie...
Daca pescuiesti ani in sir doar in foste crescatorii sau actuale crescatorii unde primeaza crapul si carasul....greu poti sa prinzi microbul spiningului.
Daca ajungi pe ape unde diversitatea este mai mare si stai o zi intreaga cu mamaliga in carlig in timp ce in jurul tau sar avatii in draci, incepi sa te intrebi :? oare nu pot sa il prind cu ceva?!
Din punctul meu de vedere spinning-ul este interesant atunci cand cantitatea de rapitori din apa este cat de cat insemnata. Nu am rabdare sa dau la spin o zi intreaga daca nu am nici un tzac.

Abordarea mea asupra unei partide standard de pescuit(pasnic sau rapitor) este urmatoare:
Ajung inainte de rasarit dau de cateva ori la spin. bag 2 lansete la stationar mai dau de cateva ori la spin si vad ce raspunde cel mai bine dupa care insist pe ce merge(daca merge!).
Cel mai important pentru mine este sa prind peste(prin metode sportive), iar ca metoda aplic orice....doar sa mearga!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Aug 2006, 17:39

Depinde mult si de locatiile de pescuit pe care le ai la dispozitie...
Daca pescuiesti ani in sir doar in foste crescatorii sau actuale crescatorii unde primeaza crapul si carasul....greu poti sa prinzi microbul spiningului.
Daca ajungi pe ape unde diversitatea este mai mare si stai o zi intreaga cu mamaliga in carlig in timp ce in jurul tau sar avatii in draci, incepi sa te intrebi oare nu pot sa il prind cu ceva?!
"problema"este k io am inceput spinningul in mijlocul Deltei pe un lac care este cam greu accesibil.........trebuia sa-l incep la....clenutz?.... :lol: :lol: :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 18 Aug 2006, 13:12

Mda...as zice ca inclinatia catre un stil de pescuit sau altu', "depinde" de locatia fiecaruia si de anturajul sau...mi se pare normal, ca cei care stau pe linga 'nshpe riuri, s'o pescuiasca mai mult pe rapitor, iar cei care au in majoritate balti, pe linga locatia lor, sa dea mai mult pe pasnic...e vorba de anturaj sau conditiile de care beneficiaza fiecare, mai mult decit inclinatia catre pescuitu' intr'un anume fel...
ÃŽmi plac peştele...

Raoul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Raoul » 19 Aug 2006, 15:15

Pana mai deunazi pescuiam in draci carasei, crapi, si orice voia sa muste din ramele sau viermusii din carlig, dar de curand am descoperit farmecul pescuitului cu artificiale...
Nu te mai murdaresti, nu trebuie sa cari 5 feluri de momeala, pleci lejer la pescuit cu o lanseta si cutia cu voblere....
Tot ce mai imi lipseste acum este experienta..
dupa ce ma provizionez cu ceva experienta...ma duc si-mi iau si niste scule mai bune..
Sunt optimist
Toamna asta trebuie neaparat sa prind o stiuca! :)
Si in balti infloresc nuferii, insa mereu ei se tin deasupra !

Scrie răspuns