suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Feb 2013, 18:59

No Tavi draga, aici nu-i proces..
Nu apelam la stenograme..
Si de ce sa citez??Sa zica alde Hell,ca-s Gerula?? :lol:
Nooo...da' imi aduc aminte ca io te intrebam pe tine,cite dosare penale pentru braconaj,or trecut fara N.U.P.,anul trecut,si tu ai zis ca nu stii da o sa te interesezi pe la autoritatile competente..
Poate ca nu-mi aduc io aminte bine,da nu-i nici o tragedie,ca doar nu scriem letopiseturi..discutam doar..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Feb 2013, 19:07

Asa , si?
Nu am aflat deocamdata cate.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 19 Feb 2013, 19:10

pescuitorul scrie:In ceea ce priveste oamenii care au fost sanctionati inca se pare ca e un mare mister.Ba ca ajvps nu face nimic si e plin de braconieri, ba ca se dau amenzi oamenilor care nu trebuie, ba ca de ce i s-a dat o amenda de cateva sute sau mii lei, ba ca trebuie rasi toti oamenii care pescuiesc pana la un metru de fiecare din cei care scriu-legiuitorul trebuind sa ghiceasca ca el este, din 1000 de pescari, omul cu constiinta cea mai curata.In concluzie ce se vrea de catre pescari?
cine sa fie controlat, cine sa fie primul controlat, cine sa primeasca amenda si cine avertisment, cui sa i se masoare pestele si cui nu, cui sa i se nr carligele si cui nu, si multe alte probleme intalnite sau ridicate de pescari.Incercati sa rezolvati aceasta ecuatie ,practic ,cand mergeti intr-un control si gasiti 40 de pescari cum sunt la Turnu Rosu sau Avrig.Si mai luati in considerare ca noi suntem maxim 4 oameni si faptul ca unii dintre cei 40 au si santinela de a anunta eventualul control.
PS:iar poza postata mai sus e de rea credinta si dezinformare.Este un loc de pescuit cautat de pescari iarna, caci acolo ierneaza pestele.Oamenii pescuiesc la pluta.Ptr linistea celui care a facut poza il astept la sediu sa imi propuna o ora si o zi si vom merge impreuna.Il asigur ca cel./cei care vor fi prinsi la hata vor primi ca si pana acum dosar penal.
:respekt:

Domnule ,,Pescuitorul'' cu toate ca nu eu am postat poza , ci un prieten al meu, membru al acestui forum, imi permit sa va contrazic, as spune chiar ,,cu tarie''.... nimeni nu incearca sa dezinformeze pe nimeni si nimeni nu are nici un interes sa faca lucruri de rea credinta( cand spun nimeni ma refer la cel care a postat poza si eu)...
nu va cunosc si nici dumneavoastra nu ma cunoasteti asa ca ma abtin sa fac anumite afirmatii...
va spun doar atat: daca credeti ca cei 44 de pescati surprinsi in poza pescuiesc normal la pluta, atunci dumneavostra sunteti cel dezinformat. cum puteti spune ca pescuiesc normal la pluta atata timp cat nu au momeala in carlig( eu nu am vazut sa aiba) si atat timp cat folosecs ori carlige suparadimensionate ori un carlig si putin mai jos o ancora mica... de cand se da la scobar cu carlig de 0/2 ???? de cand se pun triple, fie ele cat de mici pe linia principala la pescuitul scobarului??? s-a inventat vreo noua tehnica si nu stiu eu?
mai am o intrebare: daca oamenilor chiar le trage pestele normal, la carlic cu momeala, cum se face ca niciodata sau aproape niciodata pestele nu e prins de gura, ci numai de burta sau de coada sau de spate etc.?????
Dumneavoastra spuneti ca arunca pluta in balta si asteapta si dupa o perioada inteapa ca si cand le-ar fi tras pestele etc.... nu-i puteti verifica, de acord, daca chiar le-a tras sau li s-a parut, de asemenea nu le puteti impune cat de tare sa intepe sau de incet, inca o data de acord, insa va spun, si-mi pare rau ca nu am filmat, ca cei mai multi nu se sinchisesc nici macar asa, de fantezie, sa lase pluta sa zaca putin pe apa... arunca si trag ca hatatii adevarati- va intreb atunci care este diferenta ca au carlig sau au tripla...
daca-mi spuneati ca nu aveti puterea sa faceti nimic, ca nu va ajuta legea va credeam... dar ca ,,Este un loc de pescuit cautat de pescari iarna, caci acolo ierneaza pestele.Oamenii pescuiesc la pluta...'' este penibil... cu cine credeti ca vorbiti?? cu copii de gradinita pe care puteti sa-i prostiti oricum???
nu stiu cum aveti tupeul sa faceti asemenea afirmatie cand toata lumea stie ca in acest loc se harponeaza si se jepcuieste in draci
Nihil Sine Deo

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Feb 2013, 19:14

Tavi scrie:Asa , si?
Nu am aflat deocamdata cate.
Aha..o fi secret ,pesemne..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Feb 2013, 20:10

Albuletu Alexandru scrie:
pescuitorul scrie:In ceea ce priveste oamenii care au fost sanctionati inca se pare ca e un mare mister.Ba ca ajvps nu face nimic si e plin de braconieri, ba ca se dau amenzi oamenilor care nu trebuie, ba ca de ce i s-a dat o amenda de cateva sute sau mii lei, ba ca trebuie rasi toti oamenii care pescuiesc pana la un metru de fiecare din cei care scriu-legiuitorul trebuind sa ghiceasca ca el este, din 1000 de pescari, omul cu constiinta cea mai curata.In concluzie ce se vrea de catre pescari?
cine sa fie controlat, cine sa fie primul controlat, cine sa primeasca amenda si cine avertisment, cui sa i se masoare pestele si cui nu, cui sa i se nr carligele si cui nu, si multe alte probleme intalnite sau ridicate de pescari.Incercati sa rezolvati aceasta ecuatie ,practic ,cand mergeti intr-un control si gasiti 40 de pescari cum sunt la Turnu Rosu sau Avrig.Si mai luati in considerare ca noi suntem maxim 4 oameni si faptul ca unii dintre cei 40 au si santinela de a anunta eventualul control.
PS:iar poza postata mai sus e de rea credinta si dezinformare.Este un loc de pescuit cautat de pescari iarna, caci acolo ierneaza pestele.Oamenii pescuiesc la pluta.Ptr linistea celui care a facut poza il astept la sediu sa imi propuna o ora si o zi si vom merge impreuna.Il asigur ca cel./cei care vor fi prinsi la hata vor primi ca si pana acum dosar penal.
:respekt:

Domnule ,,Pescuitorul'' cu toate ca nu eu am postat poza , ci un prieten al meu, membru al acestui forum, imi permit sa va contrazic, as spune chiar ,,cu tarie''.... nimeni nu incearca sa dezinformeze pe nimeni si nimeni nu are nici un interes sa faca lucruri de rea credinta( cand spun nimeni ma refer la cel care a postat poza si eu)...
nu va cunosc si nici dumneavoastra nu ma cunoasteti asa ca ma abtin sa fac anumite afirmatii...
va spun doar atat: daca credeti ca cei 44 de pescati surprinsi in poza pescuiesc normal la pluta, atunci dumneavostra sunteti cel dezinformat. cum puteti spune ca pescuiesc normal la pluta atata timp cat nu au momeala in carlig( eu nu am vazut sa aiba) si atat timp cat folosecs ori carlige suparadimensionate ori un carlig si putin mai jos o ancora mica... de cand se da la scobar cu carlig de 0/2 ???? de cand se pun triple, fie ele cat de mici pe linia principala la pescuitul scobarului??? s-a inventat vreo noua tehnica si nu stiu eu?
mai am o intrebare: daca oamenilor chiar le trage pestele normal, la carlic cu momeala, cum se face ca niciodata sau aproape niciodata pestele nu e prins de gura, ci numai de burta sau de coada sau de spate etc.?????
Dumneavoastra spuneti ca arunca pluta in balta si asteapta si dupa o perioada inteapa ca si cand le-ar fi tras pestele etc.... nu-i puteti verifica, de acord, daca chiar le-a tras sau li s-a parut, de asemenea nu le puteti impune cat de tare sa intepe sau de incet, inca o data de acord, insa va spun, si-mi pare rau ca nu am filmat, ca cei mai multi nu se sinchisesc nici macar asa, de fantezie, sa lase pluta sa zaca putin pe apa... arunca si trag ca hatatii adevarati- va intreb atunci care este diferenta ca au carlig sau au tripla...
daca-mi spuneati ca nu aveti puterea sa faceti nimic, ca nu va ajuta legea va credeam... dar ca ,,Este un loc de pescuit cautat de pescari iarna, caci acolo ierneaza pestele.Oamenii pescuiesc la pluta...'' este penibil... cu cine credeti ca vorbiti?? cu copii de gradinita pe care puteti sa-i prostiti oricum???
nu stiu cum aveti tupeul sa faceti asemenea afirmatie cand toata lumea stie ca in acest loc se harponeaza si se jepcuieste in draci

Sunt convins ,de la 100 km de locul faptei ,ca ai dreptate! Si oare ce s-ar intampla daca am pune un instrument de masura pe pestisorii aia :twisted:
De unde stiu? Pai de la ...noi :oops: Doar ca aici a mai fost politia cu asociatia :D si i-au mai speriat ...S-a lasat si cu ceva penale :wink: Ultima oara cand am fost sa mai vad si eu ce si cum ,pe Tarnava, erau cam stresati baietii si nu se mai afisau asa cu nonsalanta ...Braconau ei ,dar mai pe ascuns :elkgrin:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 19 Feb 2013, 20:22

mai am o intrebare pentru domnul , pescuitorul": ce va facut sa credeti ca poza postata de prietenul meu e de ,,rea credinta'' si este facuta si postata pentru a dezinforma... eu care am postat primul despre situatia asta si, mai apoi, prietenul meu care a postat poza am facut vreo referire la dumneavoastra sau la asociatie???
am pus in posturile noastre vreo intrebare ironica si retorica de genul: ,, Unde e A.J.V.P.S.-ul? sau Ce fac cei carora la platim cotizatia???''
uitati-va si o sa vedeti ca rspunsul este NU...
atunci de unde afirmatia dumneavoastra, absolut gratuita, de mai sus?
cum poate o poza care prezinta situatia reala din acel loc ( pe care, apropo, o stie toata lumea) sa dezinformeze??? mai degraba sa informeze, as spune eu!!!!
repet: tot ceea ce am vrut noi a fost sa aratam tuturor ce se intampla la turnu rosu...
Nihil Sine Deo

Mihaitza84
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mihaitza84 » 19 Feb 2013, 21:09

Domnule Miky, anul trecut ma costa ca sa obtin permisul ANPA mai mult daca nu eram membru cotizant AJVPS decat daca eram membru, era afis mare lipit in sediul AJVPS cu tarifele respective prin mai/iunie cand mi-am vizat eu permisul!!! Eu vreau sa achit aia 30 de lei la trezorerie si sa obtin permisul ANPA si implicit dreptul legal de a pescuii fara alte tertipuri tipice pentru Romania!!!Restul de bani, cotizatie, paza, populare, etc, o sa le achit cand o sa vad asa ceva ;)

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 19 Feb 2013, 21:18

cu maximul sictir, sa nu ii zic altfel (produs de o discutie de astazi, in care ma simteam bine cu cateva zeci de stiuci eliberate pe Olt anul trecut, un patron de butic mi-a pus capac spunandu-mi ca din locatia respectiva a scos aproape 5 tone de stiuca anii trecuti) o sa imi permit sa am si eu o parere.
1. asociatiile de pescuit nu au cum sa amendeze pe cineva.
2. asociatiile de pescuit nu au cum sa impiedice pe cineva sa dea la peste, in orice forma, chiar daca se incalca legea.
3. amenzile se pot da doar de catre politisti. nici macar de jandarmi, cine a patit-o recent a fost pacalit.
4. jandarmii au alte treburi decat braconajul piscicol.
5. apelul la 112 nu este neaparat necesar sa fie insotit de o sanctiune. politia sau jandarmeria poate confirma apelul si atat.
6. atat timp cat legislatia permite, dosarele penale pentru braconaj piscicol se vor termina cu amenzi, pe care nu le va plati nimeni.
7. vina este impartita la statul roman (care nu asigura cadrul legal si nici resursele logistice pentru politie si jandarmerie), ANPA (care elibereaza licentele de pescuit industrial, fara a efectua verificari asupra cantitatilor recoltate sau suprafetelor exploatate) si, in principal, mentalitatii romanului care nu da doi bani pe ziua de maine.
acestea fiind spuse, eu unul sunt ferm convins ca nici o discutie pe forum, nici un protest legal si nici o luare de atitudine oficiala nu va face nici o diferenta. pur si simplu, oamenii cu putere de decizie sunt ori corupti, ori nepasatori la acest flagel al braconajului, pentru ca au alte treburi mai importante.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 19 Feb 2013, 21:50

Mihaitza84 scrie:Domnule Miky, anul trecut ma costa ca sa obtin permisul ANPA mai mult daca nu eram membru cotizant AJVPS decat daca eram membru, era afis mare lipit in sediul AJVPS cu tarifele respective prin mai/iunie cand mi-am vizat eu permisul!!! Eu vreau sa achit aia 30 de lei la trezorerie si sa obtin permisul ANPA si implicit dreptul legal de a pescuii fara alte tertipuri tipice pentru Romania!!!Restul de bani, cotizatie, paza, populare, etc, o sa le achit cand o sa vad asa ceva ;)
o mica lamurire (cu mentiunea ca nu tin partea nimanui)
- Permisul ANPA iti ofera dreptul de a pescuii
- ANPA a dat in administrare apele asociatilor
- ANPA a scris clar ca daca vrei sa pui piciorul pe o apa, te duci frumos la asociatia care are apa respectiva in grija
- ANPA a zis clar, nu vrei sa devii membru in asociatia respectiva, platesti taxa de acces
- Asociatia a stabilit taxa de acces cum a crezut ea ca este mai bine.
- Omul judeca simplu, ex: 100 lei taxa de acces. 90 lei taxa membru....ghici ce alege?

Deci solutii sunt. Asta daca vrem sa fim in legalitate.

Si ca o mica anticipare a replici ce va veni.
O sa scotocesc prin arhiva forumului dupa postarea a unui user pe nume Boistean.
Cred ca postarea aia este esenta romanului

nik_01
junior
junior

Mesaj de nik_01 » 19 Feb 2013, 21:52

7. vina este impartita la statul roman (care nu asigura cadrul legal si nici resursele logistice pentru politie si jandarmerie), ANPA (care elibereaza licentele de pescuit industrial, fara a efectua verificari asupra cantitatilor recoltate sau suprafetelor exploatate) si, in principal, mentalitatii romanului care nu da doi bani pe ziua de maine.
acestea fiind spuse, eu unul sunt ferm convins ca nici o discutie pe forum, nici un protest legal si nici o luare de atitudine oficiala nu va face nici o diferenta. pur si simplu, oamenii cu putere de decizie sunt ori corupti, ori nepasatori la acest flagel al braconajului, pentru ca au alte treburi mai importante.[/quote]

exact ce spuneam intr-o postare anterioara: pana nu vor fi inlocuite anumite persoane din cadrul asociatiei ar trebui sa ne multumeasca controalele efectuate pana in prezent si cele care sunt convins ca se vor face si pe viitor in limita posibilitatilor. Deja prea multe idei si sfaturi din partea multora din umbra tastaturii. Eu zic ca din ultimele postari ale ''pescuitorului'' ar trebui sa inteleaga toata lumea si sa nu se mai gaseasca unu altu sa bata campii. :respekt:

Scrie răspuns