Mai mare neaparat mai bun?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lucaiuriciuc
utilizator nou
utilizator nou

Mai mare neaparat mai bun?

Mesaj de lucaiuriciuc » 27 Iul 2009, 09:11

Pescuitul si vanatoarea au fost initial concepute ca indeletniciri de subzistenta. Vanai sau pescuiai, tu si familia ta mai traiau cateva zile. Treptat, aceste "sporturi" ca sa le numim asa, au capatat si valente recreative, omul ajungand sa nu le mai practice neaparat din nevoia de hrana. Asa s-a nascut si dorinta, pentru unii chiar obsestia, de a prinde un exemplar din ce in ce mai mare....cel mai mare! Dar sa imbinam scopul pesuitului actual cu acela de baza si anume hrana.
Este pana la urma un exemplar mai mare neaparat mai gustos? Ai ce manca la un somn de 100xKg sau e numai grasime?
Sa va dau un exemplu: In lume in general sunt mai apreciate exemplarele tinere, departe de maturitate, ale oricarei specii de lighioana comestibila, fapt relevat si de pretul pe putin dublu daca nu mai mult: Preferam puiul, nu gaina, Vitelul nu taurul, purcelul in lapte nu porcul si lista poate continua la nesfarsit. Deci...Un exeplar mai mare este neaparat si mai gustos?

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 27 Iul 2009, 09:54

Da! Mai mare e neaparat mai bun... la pescuit. Pentru ca ma atunci cand am un peste in dril, nu il vad in tigaie ci doar la galeria cu capturi. (Imi aduc aminte de Charly Chaplin in Goana dupa aur, cand de foame vedeau curcani) :lol:
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 27 Iul 2009, 11:34

din punct de vedere al pescuitului sportiv, da, cu cat mai mare cu atat mai bine. din punct de vedere culinar, nu neparat cel mai mare e si cel mai bun. somnul foarte mare sau crapul foarte mare nu cred ca sunt din cale afara de gustosi. eu cel putin nu cumpar crap mai mare de cel mult 2 kg. am luat odata unul de vreo 4,5 si avea de-a dreptul slanina. :?
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

lucaiuriciuc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lucaiuriciuc » 27 Iul 2009, 13:29

fisherman scrie:am luat odata unul de vreo 4,5 si avea de-a dreptul slanina. :?

Logic ca din punct de vedere sportiv cu cat mai mare mai bine dar culinar... mai mic egal mai gustos. de asta mai bine ii dai drumu unui exemplar mare capturat, oricum nu intelegi mare lucru din el.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Iul 2009, 14:32

intotdeauna sunt de parere ca dimensiunea conteaza in pescuit ...

nu pescuiesc pentru a manca ... deci intotdeauna imi doresc sa prind pesti cat mai mari ... din pacate nu se prea intampla asta, :roll: dar asta e deja alta poveste ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 27 Iul 2009, 19:11

BIG IS BEST.

eu pescuiesc C&R asa k din pdv al gustului nu put spune......
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 28 Iul 2009, 14:10

intredevar mai mare mai bun la lista de capturi, dar asta nu insemna neaparat ca trebuie sa si-l eliberam.
parerea mea este ca este recomandat sa ti un peste captura decat 10 adolescenti ... proceerea speciei are de castigat !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 28 Iul 2009, 14:32

eu am auzit invers mai bine doi mai mici decat unu mare.... 1 mare => n icre 2 mici probabil nici macar n/4 icre

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 28 Iul 2009, 21:55

kriss-wolf scrie:eu am auzit invers mai bine doi mai mici decat unu mare.... 1 mare => n icre 2 mici probabil nici macar n/4 icre
Corect :!:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Iul 2009, 22:52

Nu e chiar asa... depinde de specie, fiecare are un potential optim de reproducere intre anumite dimensiuni
Uite un exemplu de la case mai mari:
Imagine
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns