Mai mare neaparat mai bun?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 29 Iul 2009, 08:26

Deci din poza intelegem urmatorul lucru se elibereaza f mic si mediu spre mare :)
Da-ne un link Tavi unde putem gasi mai multe informatii de unde ai luat tu poza

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Iul 2009, 09:12

Tavi cred ca eu sunt mai greu de cap :) , nu prea inteleg nimic din poza.
Chiar si asa depinde de specie bine'nteles.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Iul 2009, 09:21

Uite explicatia pozei:
The legal keeper size for trout at Pyramid is 17 to 20 inches, and/or 24 inches & longer. Only one trout over 24 inches is allowed in possession. The catch limit is two trout per day, but not more than one of them may be 24 inches or longer. As an example, anglers may keep two trout between 17 and 20 inches; or just one between 17 and 20 inches, and one over 24 inches.

Si linkul:
http://www.tackletour.com/reviewacpyramid.html
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 30 Iul 2009, 12:05

Mic se elibereaza pt ca trebuie sa aiba sansa de a se reproduce de cateva ori la potential optim... Mediu se poate retine, in limita bunului simt, "de pofta"..Optim pentru consum, numarul este in general suficient de mare, s-a reprodus deja de cateva ori la potential maxim .. Peste o anumita dimensiune, in funcite si de specie, devine ineficient economic, ineficient in reproductie, in general ocupa un teritoriu foarte bun si il "exploateaza" ineficient, nu lasa loc tineretului viguros sa se dezvolte...

E legea firii...din pacate la noi e jungla, suntem departe de aceasta normalitate din foarte multe puncte de vedere astfel incat eu cred ca o faorte buna perioada de timp C&R e o necesitate si in fond o chestie de bun simt...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 30 Iul 2009, 12:30

parintele scrie: eu cred ca o faorte buna perioada de timp C&R e o necesitate si in fond o chestie de bun simt...

Conform legii, dimensiunile sant specificate pentru C&R, mai ramane ca bunul simt sa-si spuna cuvantul si organele de control sa-si faca datoria.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 30 Iul 2009, 17:43

Acum incep si eu sa pricep de ce vad atati stationari prin zonele noastre care "tot ce prind baga in plasa si pe urma acasa"
Din pacate dimensiunea pestilor prinsi de ei nu depaseste 10 - 12 cm (in general este vorba de clean si oblete)

Daca ma observa ca eliberez un clean de 20 cm apoi sa vezi discutii ...
Norocul meu ca nu prea stau mult intr-un loc si asa iau sfarsit discutiile astea "inteligente"

Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Iul 2009, 21:55

ba din contra,
ar trebui sa stai cat mai mult in zona si sa eliberezi pesti asa ostentativ sa moara aia de ciuada si sa le fiarba creierii in cap de la discutiile "inteligente"

ROCKI92002
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ROCKI92002 » 30 Iul 2009, 22:15

Pe foamea asta nui de mirare nimic ! Si aia mari cu slanina si aia mici is buni pentru uni!

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 31 Iul 2009, 12:44

lucky_51 scrie:
parintele scrie: eu cred ca o faorte buna perioada de timp C&R e o necesitate si in fond o chestie de bun simt...

Conform legii, dimensiunile sant specificate pentru C&R, mai ramane ca bunul simt sa-si spuna cuvantul si organele de control sa-si faca datoria.
Man, eu nu am vazut organe de control spre exemplu pe Neajlov de cand ma stiu, de cand ma incaltam cu fesul adica, ca de atunci bat garla asta...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 31 Iul 2009, 16:27

Acolo unde oamenii cunosc legea nu e nevoie de control. :D :D

Controlul vine numai acolo unde trebuie :o

Scrie răspuns