Mai mare neaparat mai bun?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Mai mare neaparat mai bun?
Pescuitul si vanatoarea au fost initial concepute ca indeletniciri de subzistenta. Vanai sau pescuiai, tu si familia ta mai traiau cateva zile. Treptat, aceste "sporturi" ca sa le numim asa, au capatat si valente recreative, omul ajungand sa nu le mai practice neaparat din nevoia de hrana. Asa s-a nascut si dorinta, pentru unii chiar obsestia, de a prinde un exemplar din ce in ce mai mare....cel mai mare! Dar sa imbinam scopul pesuitului actual cu acela de baza si anume hrana.
Este pana la urma un exemplar mai mare neaparat mai gustos? Ai ce manca la un somn de 100xKg sau e numai grasime?
Sa va dau un exemplu: In lume in general sunt mai apreciate exemplarele tinere, departe de maturitate, ale oricarei specii de lighioana comestibila, fapt relevat si de pretul pe putin dublu daca nu mai mult: Preferam puiul, nu gaina, Vitelul nu taurul, purcelul in lapte nu porcul si lista poate continua la nesfarsit. Deci...Un exeplar mai mare este neaparat si mai gustos?
Este pana la urma un exemplar mai mare neaparat mai gustos? Ai ce manca la un somn de 100xKg sau e numai grasime?
Sa va dau un exemplu: In lume in general sunt mai apreciate exemplarele tinere, departe de maturitate, ale oricarei specii de lighioana comestibila, fapt relevat si de pretul pe putin dublu daca nu mai mult: Preferam puiul, nu gaina, Vitelul nu taurul, purcelul in lapte nu porcul si lista poate continua la nesfarsit. Deci...Un exeplar mai mare este neaparat si mai gustos?
din punct de vedere al pescuitului sportiv, da, cu cat mai mare cu atat mai bine. din punct de vedere culinar, nu neparat cel mai mare e si cel mai bun. somnul foarte mare sau crapul foarte mare nu cred ca sunt din cale afara de gustosi. eu cel putin nu cumpar crap mai mare de cel mult 2 kg. am luat odata unul de vreo 4,5 si avea de-a dreptul slanina. 

The WORST day fishing is better than the BEST day working!
-
- utilizator nou
- PescarNebun
- senior
intredevar mai mare mai bun la lista de capturi, dar asta nu insemna neaparat ca trebuie sa si-l eliberam.
parerea mea este ca este recomandat sa ti un peste captura decat 10 adolescenti ... proceerea speciei are de castigat !
parerea mea este ca este recomandat sa ti un peste captura decat 10 adolescenti ... proceerea speciei are de castigat !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
- kriss-wolf
- veteran
Nu e chiar asa... depinde de specie, fiecare are un potential optim de reproducere intre anumite dimensiuni
Uite un exemplu de la case mai mari:

Uite un exemplu de la case mai mari:

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13