RNP Romsilva
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Fario,Fario_nebunu scrie:Hmmm, ar trebui ca Parlamentul sa voteze in sesiune publica, pentru fiecare apa in parte, statutul ei: de ses, deal sau munte. In maxim 2 zile vom sti exact ce tip de apa e. De asemenea, sa voteze la pachet cui apartin: ANPA, RNP, asociatiile.lucky_51 scrie:Asta da intrebare !![]()
![]()
Apa este apa pentru ca asa a lasat-o Dumnezeu. Dar cum oamenii nostri politici nu au Dumnezeu, te poti atepta la asemenea aberatii. Nu conteaza ca pescarul are ca obiect capturarea pestelui, nu a apei, si ca pestele asta umbla in sus si un jos, dupa cum il duce capul, nu dupa cum vor unii sa-i puna granite.
PS Nu le da idei la parlamentari, ca s-ar putea sa te ia in serios. Dovada faptul ca au legiferat ca pestele este produs secundar al fondului forestier, alaturi de ciuperci, zmeura, fragi si mure.
Sa stiti ca a meritat RNP-ul sa primeasca apele inapoi . Am fost azi pe faimosul Cormos ( fosta apa a lui ceausescu ) unde erau bagate 2 excavatoare in apa , ca deh , cineva isi face pastravarie si au canalizat paraul prin inele de beton pana la bazine si pe o portiune de 500 m ni mai creste nici iarba . Bravo ANPA ! I ritmul asta in astia 4 ani sau cat o tine protocolul mai prindem p..a . Pe Ivo Sicasau si Madaras nu mai prinzi nimica , nici nu se poate pescui din cauza caselor de vacanta . Si Valea Toplitei ( singura care mai are ceva peste ) e interzisa pescuitului cu musca . Doar cunostinte , rude , padurari au voie si doar cu rame , carabeti si plasa se mai poatye prinde cate ceva .
Si nu le e rusine sa cxeara bon de zi sau permis de pescuit ! De banii astia pescuiesc o saptamana in slovacia sau polonia si nu ma mai enervez degeaba 

Nu va mirati ca se intampla ce se intampla. Asociatiile de pescari sportivi adevarati erau ultima speranta pentru a mai pune piedici ilegalitatilor oamenilor politici. Din pacate sunt dinamitate tocmai de unde aveau nevoie de sprijin si anume de la pescarii sportivi (sau asa zisi sportiv). Cum spunea un clasic: Fiecare popor are soarta pe care si-o merita. Mai meditati.
genu,
Nu crezi ca si tara asta merita o soarta mai buna? Daca raspunsul este ''da'', intreaba-te tu cu ce contribui la aceasta soarta. Poate gasesti si un raspuns. Sa fie cei care ii doresc raul (si care isi inchipuie ca tot ce misca in tara asta le apartine) mai numerosi decat ceilalti? Cel putin eu unul ma indoiesc.
genu,
Nu crezi ca si tara asta merita o soarta mai buna? Daca raspunsul este ''da'', intreaba-te tu cu ce contribui la aceasta soarta. Poate gasesti si un raspuns. Sa fie cei care ii doresc raul (si care isi inchipuie ca tot ce misca in tara asta le apartine) mai numerosi decat ceilalti? Cel putin eu unul ma indoiesc.
@genu
Inteleg, aceste lucruri se intampla in toata tara. Marea problema este reprezentata de neaplicarea legilor, bune sau mai putin bune. Romsilva are bubele ei pe care le stim toti. Ieri am fost la pescuit pe un parau, inca, de vis. Inceputul partidei a fost tulburat de aparitia paznicului silvic care, dupa ce a vazut ca sunt in regula( permis ANPA si bon de zi de la ocol) a inceput sa-mi dea indicatii pretioase: domle, daca nu bagi rame n-o sa prinzi nimic. colegii mei numai asa pescuiesc aici. Ii spun ca treaba respectiva este ilegala , chiar si in Romania, dar fara folos si termina apoteotic: domle , treaba asta cu musca o fi mergand prin America , aici pastravii nu stiu manca decat rame.
Asta este Romsilva noastra.
Inteleg, aceste lucruri se intampla in toata tara. Marea problema este reprezentata de neaplicarea legilor, bune sau mai putin bune. Romsilva are bubele ei pe care le stim toti. Ieri am fost la pescuit pe un parau, inca, de vis. Inceputul partidei a fost tulburat de aparitia paznicului silvic care, dupa ce a vazut ca sunt in regula( permis ANPA si bon de zi de la ocol) a inceput sa-mi dea indicatii pretioase: domle, daca nu bagi rame n-o sa prinzi nimic. colegii mei numai asa pescuiesc aici. Ii spun ca treaba respectiva este ilegala , chiar si in Romania, dar fara folos si termina apoteotic: domle , treaba asta cu musca o fi mergand prin America , aici pastravii nu stiu manca decat rame.
Asta este Romsilva noastra.
Vad ca nu se inghesuie nimeni sa faca vreun protest la M.A. s-au la ANPA inseamna ca sunteti de acord cu protocolul semnat cu RNP-ul .
Ati tot batut din gura cu neobligativitatea asocierii acuma cine o sa va apere interesele
Nimeni.
Tot Asociatiile vor sarii in apararea intereselor pescarilor si vor ataca in instanta semnarea nelegala a acestui protocol.

Ati tot batut din gura cu neobligativitatea asocierii acuma cine o sa va apere interesele

Nimeni.
Tot Asociatiile vor sarii in apararea intereselor pescarilor si vor ataca in instanta semnarea nelegala a acestui protocol.