 
 Edi ...daca nu mai sunt locuri dormi cu mine in masina ! Vroiam sa zic in duba lui Adi!
 
  
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
 
  
  
 ,abia astept sa gust o grasime stinsa cu vin
 ,abia astept sa gust o grasime stinsa cu vin am fost in urma cu noutazile din cauza calculatorului,si DA facem un gulas
 am fost in urma cu noutazile din cauza calculatorului,si DA facem un gulas 
Deci:edâ„¢ scrie:prieteni o intrebare la care nu am gasit raspuns pe net....
am luat si eu niste struguri sa fac vin,mai aveam ceva pe acasa vreo 4 galetzi ca sa ii amestec cu albi sa fac un roze daca o iesi ca parca prea inchis la culoare era
intrebarea mea e: care e spilu cu probele alea de pe alcolmetru sau cum io zice, intre ce valori e bine sa fie,ala cumparat avea in jur de 18 si asta de casa undeva pe la 11 si l-am ajutat cu zahar sa fie ca si cel cumparat,nu am vrut sa probez metoda cu oul ca mi se parea aiurea,deci ce influentzeaza probele alea???
 
  Atentie la calitatea ustensilei ,adica a mustometrului ! Daca e modelul scurt ...are erori mari! Ca de obicei ungurii au mustometre bune ,lungi de cca 30-35 cm. Atentie la calitatea zaharului! Atentie la calitatea vasului de fermentatie (e bine sa fiarba presurizat nu cu suprafata libera in contact cu atmosfera)!
 Atentie la calitatea ustensilei ,adica a mustometrului ! Daca e modelul scurt ...are erori mari! Ca de obicei ungurii au mustometre bune ,lungi de cca 30-35 cm. Atentie la calitatea zaharului! Atentie la calitatea vasului de fermentatie (e bine sa fiarba presurizat nu cu suprafata libera in contact cu atmosfera)!  ) nu se va pastra corespunzator,va fi slab ,va face floare ,etc.
 ) nu se va pastra corespunzator,va fi slab ,va face floare ,etc. 
  )))))
))))) ,vinu ii pus in damigeana cu dop si serpentina ca sa nu ia contact cu aerul,zahar nu am pus mult 1,5kg per total
 ,vinu ii pus in damigeana cu dop si serpentina ca sa nu ia contact cu aerul,zahar nu am pus mult 1,5kg per total
 
  
   
   
   
 
 
  
 