deci, apropos de ce povestea tudor, mi s-a intamplat si mie anul asta si vreau sa va zic ca in momentul in care incepi si vezi agitatie pe sonar ti se zbarleste parul

deci anul asta am incercat de trei ori la clonc
de doua ori am incercat cu lansete lasate sub barca, odata ziua si odata noaptea, clonc si ochii la sonar
pe langa faptul ca nu am reusit sa starnesc nimic, lansetele mele au agatat toti copacii de pe fundul dunarii, cateodata si si simultan, mai mult m-am enervat si am rupt
dupa care, a treia oara, pe cand il asteptam pe domnul iercosan la barca sa binevoiasca a se prezenta la plecarea in expeditie, m-am gandit ca daca tot astept la barca sa incerc si un clonc scurt in zona
am dat juma de ora, dar de data asta pe sistemul traditional - sforaj ( aveam sfoara in barca si l-am facut repede ) , 3 carlige la cate un metru distanta, sfoara jucata scurt cu stanga, cloncul batut cu dreapta si ochii la sonar
per ansamblu: am starnit de vreo 3-4 ori agitatie, mai precis linii groase pe fereastra de timp real care urcau si coborau intre ape
sentimentul e super, cand vezi ca reactioneaza ceva pe acolo, am incercat sa ridic mereu sfoara astfel incat sa am carlig pe adancimea pestilor, la 2-4 m deasupra fundului
am prins un somotel de 1 kil, si am mai avut o trasatura scurta de mi-a scapat sfoara din mana
somotelul l-am prins la un carlig la cel putin 2 m deasupra fundului, deci clar se ridicase la clonc
inca o chestie misto, mi s-a intamplat de doua ori sa treaca cloncari la 50 de m de mine, si sa-mi traga mie atunci somotel la lansetele de pe fund, desi nu avusesem trasaturi cu orele
cred ca il starneste si il enerveaza pe o raza destul de mare
per ansamblu, cred ca cea mai eficienta metoda e cu sfoara la mana, jucata scurt cu stanga in timp ce bati cloncul cu dreapta si ochii la sonar
ajuta mult sa eviti si copacii
pe apa adanca, datorita acoperirii sporite a sonarului vezi busteanul din vreme si ai timp sa ridici repede sfoara ca sa-l eviti
daca pe toata agitati asta mai poti sa bati si cloncul bine, atunci sunt sanse