temperatura minima pentru pescuitul la clonc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
O sa mai scriu deseara, ca ziua n-am timp.
Am batut Dunarea pe unde mi-a iesit in cale, ca m-a atras, pur si simplu.
La balta ma simt frustrat, terminat, si simt ca nu e locul meu.
Nu se compara din 100 de motive.
Vezi topicul "Alionte" - Dunare, Balta Ialomitei, Facaieni, Bordusani, Topalu, Ghindaresti, Giurgeni, Vladeni, Alionte, Rasova, Braila - Gropeni
Ce ti-am insirat eu aici cuprinde toate tipurile si toate conditiile de pescuit, toate conformatiile de maluri, adancimi, curenti, etc.
Am batut Dunarea pe unde mi-a iesit in cale, ca m-a atras, pur si simplu.
La balta ma simt frustrat, terminat, si simt ca nu e locul meu.
Nu se compara din 100 de motive.
Vezi topicul "Alionte" - Dunare, Balta Ialomitei, Facaieni, Bordusani, Topalu, Ghindaresti, Giurgeni, Vladeni, Alionte, Rasova, Braila - Gropeni
Ce ti-am insirat eu aici cuprinde toate tipurile si toate conditiile de pescuit, toate conformatiile de maluri, adancimi, curenti, etc.
-
- veteran
Clocaneam amandoi doar pentru ca filma al treilea.
Pe sonar vezi cand apar somnii sub barca. Asta nu inseamna ca vor ataca automat.
E un film foarte instructiv al neamtului Roni Schultze care arata exact ce se intampla. E filmat cu doua camere, una pe sonar si simultan cealalta sub apa. Deci vezi in acelasi timp traducerea pe sonar a activitatii de sub apa. Ciudat e ca nu vin sa vada numai somni dar si salai si chiar crapi. Filmul lui Iron (porecla cu care este mai cunoscut) se numeste "underwater attacks". Cred ca vei gasi extrase pe net.
Tudor

Pe sonar vezi cand apar somnii sub barca. Asta nu inseamna ca vor ataca automat.
E un film foarte instructiv al neamtului Roni Schultze care arata exact ce se intampla. E filmat cu doua camere, una pe sonar si simultan cealalta sub apa. Deci vezi in acelasi timp traducerea pe sonar a activitatii de sub apa. Ciudat e ca nu vin sa vada numai somni dar si salai si chiar crapi. Filmul lui Iron (porecla cu care este mai cunoscut) se numeste "underwater attacks". Cred ca vei gasi extrase pe net.
Tudor
Am gasit un filmulet despre ce spun mai sus, cu Iron si amicul Xavier Vella. Cu Xavier am invatat multe, din pacate fata de el mai am foarte multe de invatat.
http://www.youtube.com/watch?v=D0nElrgV5Gw
http://www.youtube.com/watch?v=D0nElrgV5Gw
-
- veteran
salut tudor .
vazusem filmul cu atacul somnului ,e super .o filmare e net superioara unei imagini pe fishfinder chiar daca e 3D si color .
de ce il inteapa la mana ,e mai eficient????
am vazut walleye underwater de m-am plictisit ,dar nici un atac pe jig clar si frumos .oricum sunt super interesante .
treaba cu cloncaneala o aplica si aborigenii din nord america la copca ,cu pestii lor pictati care ii agita in copca .am cautat un film pe tema asta si nu am gasit .mersic pt film .
vazusem filmul cu atacul somnului ,e super .o filmare e net superioara unei imagini pe fishfinder chiar daca e 3D si color .
de ce il inteapa la mana ,e mai eficient????
am vazut walleye underwater de m-am plictisit ,dar nici un atac pe jig clar si frumos .oricum sunt super interesante .
treaba cu cloncaneala o aplica si aborigenii din nord america la copca ,cu pestii lor pictati care ii agita in copca .am cautat un film pe tema asta si nu am gasit .mersic pt film .
walleye
Firul se tine in mana din cauza faptului ca trebuie pusa momeala chiar in fata somnului. Momeala se tine nu prea departe de suprafata, insa sa se vada pe ecranul sonarului. Bati la clonc. Vezi ca apare somnul pe undeva pe dedesupt. Cum apare cum lasi momeala sa-ti "curga" din mina pana la adancimea unde apare somnul. Daca somnul se ridica spre suprafata urci si tu momeala. Asa e tot timpul la nivelul pestelui. Aceste manevre sunt mai usor de facut cu mana. Plus ca lungimea lansetei face ca momeala sa iasa din raza sonarului. Tinutul in mana chiar langa barca, acolo unde e fixat sonarul, face ca momeala sa fie tot timpul vizibila.
Tudor
Tudor
-
- veteran
mura in gura ! mersic !
aia batrani de la dunare ,cand dadeau la clonc ,prindeau somnul la sfoara ,adica la pripon tinut cu mana .
seamana un pic cu teatrul de animatie tandarica ,dar cred ca o sa-mi placa .am niste penali ,care baga cate treijde de lansete cu caras ca palma si se dau pescari de somn ,vreau sa-i bag in boale .
cand bati cu cloncul ,somnul se intoarce langa barca sus ?adica iese la suprafata ?pt mine asta e semn ca mananca activ .
tu ce parere ai ,se baga de foame sau pt ca e teritorial ?
faza cu crapii si salaii care vin la clonc, la defilare o ai filmata ???mersic !
aia batrani de la dunare ,cand dadeau la clonc ,prindeau somnul la sfoara ,adica la pripon tinut cu mana .
seamana un pic cu teatrul de animatie tandarica ,dar cred ca o sa-mi placa .am niste penali ,care baga cate treijde de lansete cu caras ca palma si se dau pescari de somn ,vreau sa-i bag in boale .
cand bati cu cloncul ,somnul se intoarce langa barca sus ?adica iese la suprafata ?pt mine asta e semn ca mananca activ .
tu ce parere ai ,se baga de foame sau pt ca e teritorial ?
faza cu crapii si salaii care vin la clonc, la defilare o ai filmata ???mersic !
walleye
Cate odata vine somnul si pana la suprafata. De multe ori te surprinde si te sperii.
E interesant ca nu ataca de fiecare data. De foarte multe ori refuza momeala.
Da am filmata faza cu crapii si salaii care vin sa se holbeze la momeala. E pe filmul lui Iron. Sa incerc sa va fac un mic mpeg sau avi numai cu pasajul ala.
Tudor

E interesant ca nu ataca de fiecare data. De foarte multe ori refuza momeala.
Da am filmata faza cu crapii si salaii care vin sa se holbeze la momeala. E pe filmul lui Iron. Sa incerc sa va fac un mic mpeg sau avi numai cu pasajul ala.
Tudor