Adrignat,
Oare nu exagerezi putin afairmand ca in general crapul oglinda se "lasa" prins mai usor? Eu nu am vazut de piulda sa muste crapul oglinda mai des la porumb sau boilies puse direct pe carlig si nu pe fir de par (sau textil) legat de ac. Atunci cand crapii solzosi se feresc de acele cu momeala pusa in direct, la fel fac si "oglinzile". Eu asa am constatat. Ar trebui sa pescuiesc o saptamana pe un lac cu mult crap romanesc si la fel si oglinda si apoi sa compar rezultatele, dupa ce am dat cu montura cu fir de par respectiv cu momeala pe carlig. Apropo de momeala pe carlig - la Butimanu (5 sau 6) se prindea crap pe fir subtire (0.18) cu montura cu plumb fix si 3 carlige in pater-noster, si momeala pe ac direct (porumb plus 2 viermusi). Dar cu lanseta tinuta mereu in mana si la cea mai mica tremuratura intepai, ca sa nu apuce sa scuipe in caz ca detecta carligul! Asa incat am demonstrat ca se poate si fara faimosul fir de par! Ganditi-va ca abia prin 1960 un englez a descoperit acest fir, pana atunci, mii de ani, crapul s-a prins direct pe carlig cu momeala! Dar inaintasii nu prea eliberau pestii asa ca acei crapi nu puteau sa invete din experienta sa se fereasca!
Acuze scuze de off topic, cu asta termin "Vanatorii sunt innapoiati? De aia visezi sa ajungi comandant de batalion la vanatori??? Laughing Tu esti prea inapoiat si pentru a comanda un caine.." (citat din ShotFun) Daca te oferi tu pe post de caine pot incerca sa devin un bun comandant! Am niste oase pentru tine, Shot, mmmmm, un deliciu! Si te duc si la imperechere, are un vecin o catelusha asa dulce!

Uite, de aia vreau sa comand batalionul de VM, ca sa ii modernizez, sa ii scot din inapoiere si obscurantism!
Ilie - ce pacat ca ai fost la VM, nu-i asa ca ai avut impresia ca traiesti in Evul Mediu? Mai bine la infanterie, doar e regina armelor? Oricum marile razboaie nu s-au purtat in munti ci pe camp si in orase (Stalingrad etc)