pescuitul crapului oglinda

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 31 Iul 2008, 18:53

Fario_nebunu scrie:Shot, noi la unitate avem doar gloante cu cap vidia si alea nu au nici o problema in a intra in orice lichid vrei: apa, ulei, alcool etc. Voi la vanatori erati mai inapoiati dpdv tehnologic: aveati PM-uri, PSL-uri, gloante sovietice, grenade de tip sovietic etc. Noi avem chestii din America, de aia si performanta!
Alo,alo,ce dracu,am servit si eu intr-o unitate de VM.Va rog frumos... :wink:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Iul 2008, 19:03

sa inteleg ca daca vrei sa impusti regulamentar un crap oglinda sub apa iti trebuie gloante cu cap vidia :roll: :lol: :lol:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 31 Iul 2008, 19:09

asta in opinia inventatorului balisticii moderne...

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Iul 2008, 19:34

si in plus nu vad de ce armele rusesti ar cu mult mai prejos decat cele americane......sa nu uitam ca cea mai populara,mai folosita,mai fiabila si mai "de succes" :oops: arma inca e AK....urmata de UZI daca nu ma insel....care e israeliana :roll: ...........
nu zic ca armele americane sunt slabe.....departe de mine acest gand......
:roll: ......da hai sa nu balacarim si topicu asta! :wink: :lol: :lol: :lol:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 31 Iul 2008, 19:38

mai bine sa o lasam asa, ai dreptate....

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Iul 2008, 19:54

si ca sa raspund la intrebarea pusa (ca doar de asta a fost deschis topicu asta :lol: )....crapul oglinda este un crap "produs" artificial de catre piscicultori(alaturi de crapul oglinda,care era de fapt tinta cercetarii)........deci crapul oglinda are o informatie genetica usor mai "subtire" apropo de hranit(fiind un crap neobisnuit cu salbaticia si pericolele ei).......fiind crescut(la inceput cel putin) exclusiv in crescatorii are asa o usoara impresie ca "tot ce zboara se mananca" :lol: si de aici tendinta de a se lasa mai usor pacalit de nade si momeli :wink:
uita-te la craparii adevarati......intotdeauna un crap "cu solzi" va fi mai apreciat decat un crap oglinda de aceeasi dimensiune :wink:
asta nu inseamna ca intr-o balta cu 1000 de crapi cu solzi si 3 crapi oglinda o sa ii prinzi tot pe aia trei!!! :lol: :lol: :lol: vorbesc de sansele 1 la 1

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Aug 2008, 09:22

Adrignat,
Oare nu exagerezi putin afairmand ca in general crapul oglinda se "lasa" prins mai usor? Eu nu am vazut de piulda sa muste crapul oglinda mai des la porumb sau boilies puse direct pe carlig si nu pe fir de par (sau textil) legat de ac. Atunci cand crapii solzosi se feresc de acele cu momeala pusa in direct, la fel fac si "oglinzile". Eu asa am constatat. Ar trebui sa pescuiesc o saptamana pe un lac cu mult crap romanesc si la fel si oglinda si apoi sa compar rezultatele, dupa ce am dat cu montura cu fir de par respectiv cu momeala pe carlig. Apropo de momeala pe carlig - la Butimanu (5 sau 6) se prindea crap pe fir subtire (0.18) cu montura cu plumb fix si 3 carlige in pater-noster, si momeala pe ac direct (porumb plus 2 viermusi). Dar cu lanseta tinuta mereu in mana si la cea mai mica tremuratura intepai, ca sa nu apuce sa scuipe in caz ca detecta carligul! Asa incat am demonstrat ca se poate si fara faimosul fir de par! Ganditi-va ca abia prin 1960 un englez a descoperit acest fir, pana atunci, mii de ani, crapul s-a prins direct pe carlig cu momeala! Dar inaintasii nu prea eliberau pestii asa ca acei crapi nu puteau sa invete din experienta sa se fereasca! :lol:
Acuze scuze de off topic, cu asta termin "Vanatorii sunt innapoiati? De aia visezi sa ajungi comandant de batalion la vanatori??? Laughing Tu esti prea inapoiat si pentru a comanda un caine.." (citat din ShotFun) Daca te oferi tu pe post de caine pot incerca sa devin un bun comandant! Am niste oase pentru tine, Shot, mmmmm, un deliciu! Si te duc si la imperechere, are un vecin o catelusha asa dulce! :lol: Uite, de aia vreau sa comand batalionul de VM, ca sa ii modernizez, sa ii scot din inapoiere si obscurantism!
Ilie - ce pacat ca ai fost la VM, nu-i asa ca ai avut impresia ca traiesti in Evul Mediu? Mai bine la infanterie, doar e regina armelor? Oricum marile razboaie nu s-au purtat in munti ci pe camp si in orase (Stalingrad etc)

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 01 Aug 2008, 10:18

tot ce spun e ca acest crap oglinda e o "varianta" nascuta si crescuta in ferme piscicole........si are un "reflex a lui pavlov" :lol: mai pronuntat cand vine vorba de hrana abundenta aruncata in apa........ obisnuit fiind sa fie furajat........
nu vreau sa emit o axioma aici......variatiuni exista peste tot........si nici nu am pretentia ca am perfecta dreptate in privinta subiectului.........dar asta e parerea mea

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 01 Aug 2008, 10:20

aaaaa...........si in postu anterior vroiam sa scriu "..........alaturi de crapul golas,care era de fapt tinta........."
sorry :oops:

AlexCC
utilizator nou
utilizator nou

Re: pescuitul crapului oglinda

Mesaj de AlexCC » 12 Aug 2008, 15:27

deniss scrie:imi poate spune si mie cineva de ce crapul oglinda se prinde mai greu decat cel romanesc ?

multumesc
In ce sens? Trage mai rar sau este mai greu sa il intepi si iti scapa (desi in aceasta ipostaza nu cred ca ti-ai putea da seama dc este oglinda sau nu)? Frecventa cu care "musca" este aproximativ aceeasi cu a oricarui alt crap. Doar nesansa face sa prinzi mai greu. In conditii normale de pescuit poti prinde orice.
Exemplu: Eu la bob am prins doi cleni iar colegul meu, la aceleasi boabe a prins doi crapi oglinda. Deci? Alta balta, aceeasi poveste. Eu am prins 3 broaste testoase la rama el doi crapi :)

Bucura-te ca ii prinzi ;)
www.fir-intins.ro ->Dedicat pescarilor

Închis