pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
crysst
- veteran

Zoran Wiener scrie:Crysst,
cine te-a invatat, te-a invatat ce stia el mai bine. Asta nu inseamna ca rezultatele ce le-ai avut au fost cele mai bune.
Tu spui ca ai avut rezultate. Ce inseamna rezultate?
rezultate la mine inseamna in 5 partide 5 somni, din pacate doar unu la 6-7 kg, prinsi si vre-o 4-5 scapati (dintre care 1 a rupt fir textil de 60lb), nu e cine stie ce....dar pentru un prim sezon si pentru pregatirea mea....pot spune ca am avut rezultate....in plus pescuiam intr-o zona intens curentata.
Inca o intrebare.....care este influenta asupra pescuitului la clonc atunci cand curentul apei este foarte puternic?
-
Zoran Wiener
- utilizator constant

-
Sunetul si vibratiile cloncului se propaga in apa sub forma unui con. Ca la desenele pe site-eul meu la sonar. Depinde de forma cloncului cit este de mare unghiul din virful conului.
Sa luam ca exemplu baza conului ... 10 metrii, acolo unde apa are adincimea de vreo 12 - 15 metrii. Somnii ce i-ai prins tu la 1 metru de la grund, au fost toti somni care erau in imediata apropiere a momelii.
Unii somni reactioneaza imediat, la primul sunet. Astia sunt f putini, adica, cei sensibili tare. Acestia tisnesc in sus spre zgomotul produs de clonc. Majoritatea somnilor s-au ridicat la distanta de citiva metrii de momeala ta, trecind pe linga ea fara sa o remarce. Daca aveai momeala ceva mai sus, ar fi avut timp aproape toti somnii ce se ridicau sa remarce momeala.
Curentul apei n-are influenta negativa asupra sunetului, dar ingreuneaza gasirea momelii si tinerea acesteia sub barca. Acolo unde curentii sunt mari, exista diferente de curenti sus, la mijloc si jos pe fund. Clonc - sunetul ajunge jos, somnul se ridica dar tu, fiind poate curentul mult mai puternic jos pe fund, ramai cu barca ceva in urma somnului. Acesta se ridica si se lasa dus de curenti.
-
mastersef
- utilizator nou

Salut ZORAN!!!! ce sa mai zic..... sincer ...multe,f.multe informatii despre pesuitul la somn ,am citit tot de pe topic si de pe site-ul tau, intradevar pot sa spun ,,GATA CU SECRETELE,, sint multe info dar daca nu ai unde sa le pui in practica asta e.Multam fain pt. tot!!!
-
Zoran Wiener
- utilizator constant

-
Salut mastersef,
merci mult, insa mai urmeaza!
Nu inteleg, cum adica nu ai unde sa le pui in practica?
Ma bucur ca ai citit tot, dar ai si invatat tot?
Incearca sa reproduci monturile (e iarna, ai timp), ca sa intelegi pina-n detaliu care-i treaba. Cind vei fi la apa nu vei avea compu la tine ... Sunt sigur ca vei mai avea intrebari, si astea destule.
-
mastersef
- utilizator nou

Salut!!! o sa pun in practica ce am vazut poate pe EBRO,daca ma duc anul ce vine,dar unde pesuiesc eu pe MURES ,curentul e cam mare,zone cu apa adica ..putine si braconate...cel mai mult ma intereseaza pescuitul cu cloncul,am vazut cind am fost in delta acum citiva ani cum au prins un somn in citeva minute dupa ce au cloncanit.a fost interesant.am prins somn dar numa i la gume si voblere si pot sa spun ca la gume din 10 pesti agatati am scos doar 2 restul s-au dezgatat,cred ca nu le-am strapuns placa, dar sint optimist .Monturi nu prea imi fac ca ma voi dedica jiggingului .....muresul tocmai s-a tulburat putin si cred ca a sosit vremea lor ,a salailor ....si poate si un somn...Multumesc inca o data pt info si voi urmari in continuare topicul si site-ul tau.SANATATE!!!!!!

-
crysst
- veteran

echipament greu de somn:
17 bucati clonk teaser 240g si 180g, agrafe superrezistente 220lb, vartejuri superrezistente 200kg, un clonk black cat, ancore 5/0, o lanseta care nu a intrat in poza :
http://www.integralpeche.fr/c/p/8991/Ca ... at-Berkley , superba lanseta, arata mult mai bine in realitate decat in poza, plus un multiplicator Daiwa
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
-
Zoran Wiener
- utilizator constant

-
Maaamäää! Ce de cadouri a primit Crysst!
Bravo, se vede ca ai fost cuminte!

-
crysst
- veteran

dap, foarte cuminte, Mosul a fost darnic anul asta. Deabia astept sa inceapa sa se incalzeasca apa sa le pun la treaba.
-
crysst
- veteran

din 25 de batai mai mult de 3-5 batai nu ti-au iesit....ca sa prinzi si peste ar trebui sa ai o rata de cel putin 8-9 batai bune din 10 daca nu 10 din 10.
Exerseaza in cada, pana la sfarsitu primaverii ai timp.