pescuit cu pestisor si broscuta la clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Eu sunt un adept al pescuitului la clean cu varga, pluta si plumbi si cu vermisori. Nu prea am dat pe rau(desi Trotusul trece pe sub nasul meu) insa imi place sa merg pe lacul de acumulare de la Valea Uzului. Ultima oara am dat la broscuta fortat fiind de vremea nefavorabila(batea vantul in draci)si am dat pe fund fara pluta. Surpriza a fost pe masura pentru ca am scos cateva exemplare frumoase si am scapat unul de toata frumusetea. Oricum data viitoare promit sa dau din nou la broscuta. Cred ca se merita...
Eu zic ca cel mai bine merge o bologneza de 5-6 m cu pulta de 4-6g si carlig 4-6(mustad cristal de ex.).momeala cea mai buna e regina baltii sau piler cum se zice in bihor(se prinde cu plasa de 1m patrat).
Zona buna mi se pare cea imediat dupa repezis unde apa devine mai lina(vara) sau iarna si primavara in bulboanele mai adanci, pe langa mal abrupt.
Zona buna mi se pare cea imediat dupa repezis unde apa devine mai lina(vara) sau iarna si primavara in bulboanele mai adanci, pe langa mal abrupt.
Sper sa nu fiu foarte off-topic, dar daca tot sunteti dispusi sa incercati la clean cu broscuta incercati si urmatorul mod: fara pluta, fara plumb, broscuta lansata pe langa maluri, bolovani, copaci, si jucata din bat, vara chiar la suprafatza apei. O sa aveti suprize mai mult decat placute, atat ca si capturi, cat si ca feeling in momentul atacului, care daca broscuta e jucata la suprafata, e foarte spectaculos si chiar in campul vizual al celui ce pescuieste. Cred ca tehnica se numeste la vedere, si seamana cu ce a descris si vijelie in acest topic.
La vobler merge super bine si e f spectaculos......Puiu.BZ scrie:Ce ziceti de wobler de forma broscutei...sau a lacustei? A experimentat cineva?
Acum cu incalzirea apelor trebuie cautate in trusa cele mai mici de 2 - 2,5 - 3cm...
Rezultatele sunt spectaculoase

Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.