Cate bordeie , atatea obicee.....
Am citit mai sus.....spunea cineva ca scobi e un peste parsiv....se poate, dar daca dai de el (umbla in turma) si stii cum si cu ce sa dai, ai rezultate super. Pe alte ape nu stiu cum se manifesta dar pe Siret treaba sta cam asa :
-una bucata bologneza de 6 metri, fir de 0.20 mm de-a intregul, pluta de 3 sau 4 gr. in functie de curentul apei si plumb neaparat culisant.
-nada sa fie de granulatie mare si cu foarte multi viermusi in ea (intra foarte bine pe nada de crap aia ungureasca , nu stiu cum ii zice ,are punga verde la culoare)
-mananca departe de mal, de aceea folosesc bolo; in mal pe varga am luat numai pe fir f. subtire max. 0.12 mm
-cand curentul este foarte puternic si nu pot sa tin nada pe loc, procedez astfel : un ciorap de dama (gen plasa) nada cu vierme bagata inauntru si legata de o greutate de plumb si cu sfoara lunga aruncata pe cursa unde merge pluta
-aici mai e un secret cum sa faceti sa nu alerge pluta repede pe curent, dar poate stiti deja su nu mai trebuie sa spun eu......
Totusi o sa aveti surprize ca eu am avut destule pescuind asa....a venit cumatra mreana si am dus destule lupte cu ele ; sunt mai rele decat crapii...
Am prins exemplare frumoase de mreana (3kg , 4kg) dar nu le pun in galerie ca au fost fotografiate in casa cu mobilul , oricum pozele sunt edificatoare (ptr. cine vrea sa le vada i le pot trimite )
Revin la scobar....si spun ca se poate prinde acest peste si cu fir mai gros si cu pluta grea (cum am spus mai sus) dar mai departe de mal, eu dau de obicei cam la 15-20m de mal pe adancime de 2-3 m.......
Aaaaa sa nu uit de distanta intre carlig si plumb , eu las cam 35-40 cm intre.....la distanta asta carligul cu vierme nu sta pe fundul apei sub nici o forma...la 15-20 cm merge taras pe fund (am experimentat eu chestia asta )....40 cm de fir e mai usor decat un carlig cu viermi pe el si tinde sa pluteasca.
De curand am pus o poza cu un scobar in galeria personala...ptr. cine vrea sa o vada si am sa mai pun si altele....
In rest sanatate la toti pescarii din partea mea