momeala vie la avat

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2006, 21:49

Adelin scrie:..hai sa vezi ca se poate si la motura cu peste mort: http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=568

...doar ca tre' sa ai putintica rabdare si multa dibacie!
mai japcarule... :mrgreen:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 19 Mai 2006, 17:32

bai nene ne lasi cu avatul la baboi? :lol: :twisted: am fost intr-un loc unde erau gramada de avati mari si ii puneam obletele viu in fatza si el il ataca pe cel de langa......tot asat 3 zile asa ca sa nu mai aud de avat la baboi :evil: :cry: :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 19 Mai 2006, 20:15

Avat la pestisor viu..........extraordinar de rar.Pura intimplare.... :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 19 Mai 2006, 20:30

In toata "cariera" 1 singur, la carasel. NOAPTEA!!! :shock: Nu foarte mare, cam 1,5 kile

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 19 Mai 2006, 21:49

bai nene ne lasi cu avatul la baboi? :lol: :twisted: am fost intr-un loc unde erau gramada de avati mari si ii puneam obletele viu in fatza si el il ataca pe cel de langa......tot asat 3 zile asa ca sa nu mai aud de avat la baboi :evil: :cry: :twisted:
Ai putea totusi sa mai incerci cind apa e "incretita" de vint si cind nu vezi atacuri la suprafata. Si nu uita (daca vrei sa prinzi avat la oblete viu) ca e un peste chiar mai "prudent" decit cleanul ... :evil:

Eu nu am decit niste observatii interesante legate de avat ... pe care astept sa le testez. (Oricum au fost zile cind ataca in stinga cind eu recuperam naluca dinspre dreapta, si invers ... ataca si in fata mea si in lateral ... in toata bulboana din fata mea.)

Avat la pestisor viu, nu am prins decit intimplator (pe cind asteptam salau).
Asa ca cele scrise de mine mai sus va rog sa le tratati cu retinere, stiu ca se poate si chiar am vazut om care prinde avatul la oblete insa eu nu am perseverat suficient astfel. :oops:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Mai 2006, 11:48

Nu se compara nici o momeala de avat cu nalucile... o senzatie unica atunci cand te izbeste avatul in naluca....

Trebuie trecut pe naluci pt. senzatii super....

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Mai 2006, 13:45

Nu se compara nici o momeala de avat cu nalucile... o senzatie unica atunci cand te izbeste avatul in naluca....

Asta e valabil pentru tine (ca si pentru multi altii de aici de pe forum) !

Pentru altii insa (si eu a numar printre ei) o partida de pescuit reusita inseamna sa stai pe malul riului, la umbra si sa astepti "marea captura". Nu zic ca nu-mi place si pescuitul cu naluci ... insa doar atunci cind temperatura aerului nu depaseste 10 grade C.

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 28 Mai 2006, 23:12

Ioan S. scrie:

Asta e valabil pentru tine (ca si pentru multi altii de aici de pe forum) !

Pentru altii insa (si eu a numar printre ei) o partida de pescuit reusita inseamna sa stai pe malul riului, la umbra si sa astepti "marea captura". Nu zic ca nu-mi place si pescuitul cu naluci ... insa doar atunci cind temperatura aerului nu depaseste 10 grade C.
Sunt perfect de acord cu Ioan S.
Apropo avatul nu se prinde intimplator la pesti vii... ideea e sa dai in locurile frecventate de avati, momeala: pesti mici, preferabil oblete mic, pietrar, si mai e un soi pe la noi ii zice (bitterling), la ultimul am luat un avat de 2,5 kile pe strandul Tineretului din Timisoara... care acum a fost cumparat de un investitor si s-a ales prafu de pestele de acolo, martor unul din paznicii de la AJVPS, pe Timis am luat destul de multi avati la pestisor viu, noaptea intra destul de multi pe cirligele cu viermi, dar ca dimensiune sunt mai mici.
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

Scrie răspuns