coropisnita

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Oct 2004, 17:49

mai costica, dai emotii la oameni :) Lasa ca o sa apara el, tot "acasa" vine :wink:
O fi pe alte meleaguri , dar nu pe alea ale vanatorii vesnice (sau ma rog, cum or fi)

legio1083
veteran
veteran

foto

Mesaj de legio1083 » 18 Noi 2004, 15:39

Cutiile de la filme NU TIN!!! Au am pierdut 3 din 4 capturate. Nici acum nu stiu unde s-au carat...Cert e ca inca nu le-a gasit consoarta pe nicaieri prin casa. Sa fi avut eu coropisnite neam cu Rambo? sa fim seriosi!

Cel mai sigur (in Delta le-am tinut si 3 zile) e sa le pui intr-o sticle cu gatul taiat si pus"invers" ca o palnie si cu pamant din locul de unde le iei, eventual cu un pic de iarba deasupra. Sa le vezi ce cuminti stau.....
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 19 Noi 2004, 16:09

Daca le mai si gadili putin pe burta sa vezi cum dau din codite si-si manifesta bucuria de numa'-numa' ... :lol:

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 26 Noi 2004, 14:07

O cutie din lemn(L-30cm,l-10cm,h-7cm)asemanatoare cu una de rumy.O bucata de textolit de 3mm grosime si L-30/l-10cm,care se fixeaza pe cutie cu niste holtzsuruburi.Capacul va fi culisant cu mai multe gauri de aerisire din placaj sau o plasa de sirma mai rigida.In cutie se pun unul linga altul tuburi de 6cm lungime si diam.de15mm taiate dintr-un tub de pvc,care se foloseste la pozarea cablurilor de curent electric prin pereti.Intr-o cutie de asta ,eu le pastrez f.bine cel putin o saptamina,atunci cind merg la Dunare sau in alta parte pt.mai multe zile.Coropisnitele se aseaza cu capul in jos in fiecare tub in parte.Intr-un penar ca asta incap in jur de 100 buc.

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 26 Noi 2004, 19:03

nu stiu cum au murit ale vostre ca eu am intr-o galeata de 10l, umpluta jumatate cu pamant, coropisnite din august si inca traiesc. le mai dau din cand in cand coji de castravete si diferite frunze de prin curte si nimic mai mult.
in carlig au rezistat cel mai bine prinse cu inele din silicon
Fir intins

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 24 Mai 2005, 08:38

in revista pescar modern nr 31 am auzit ca ar fi un articol care se refera la confectionarea unei capcane ptr prins coropisnite daca aveti acel nr al revistei sau daca stiti cum se confectioneaza i-mi puteti spune si mie

eu pastrez coropisnitele in cutii de filme foto si le dau de mancare cate o bucatica de morcov-totusi cred ca e mai bine intr-o cutie de lemn
am auzit ca mai bine ar fi sa fie hranite cu frunze de papadie

rapitor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rapitor » 31 Mai 2005, 14:09

Daniel Costache scrie:nu stiu cum au murit ale vostre ca eu am intr-o galeata de 10l, umpluta jumatate cu pamant, coropisnite din august si inca traiesc. le mai dau din cand in cand coji de castravete si diferite frunze de prin curte si nimic mai mult.
in carlig au rezistat cel mai bine prinse cu inele din silicon

ai dreptate si eu le tin intr-o galeata cu pamant si nu am avut probleme cu ele, si tot asa le mai dau ca la rame cate ceva de papa/zat de cafea si resturi de rosii/.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 02 Iun 2005, 11:39

ionescu adrian scrie:in revista pescar modern nr 31 am auzit ca ar fi un articol care se refera la confectionarea unei capcane ptr prins coropisnite daca aveti acel nr al revistei sau daca stiti cum se confectioneaza i-mi puteti spune si mie

eu pastrez coropisnitele in cutii de filme foto si le dau de mancare cate o bucatica de morcov-totusi cred ca e mai bine intr-o cutie de lemn
am auzit ca mai bine ar fi sa fie hranite cu frunze de papadie
Respectiva capcana era cam asa ceva:tai un pet in portiunea unde se mareste diametrul,infingi in pamant sa fie la acelasi nivel cu solul si torni putina bere.Avantaj-ai macar o bere pe care sa o bei. :lol:
Referitor la pastrarea coropisnitelor in cutii de lemn-si eu am avut o astfel de cutie pana cand cucoanele au inceput sa roada la gaura de aerisire pana au iesit.Ca sa nu mai vb ca nu puteam sa adorm in cort ca nu-mi dadeam seama de unde vine zgomotul.Sfat-faceti gaurle de aerisire micute sa nu poate sa le roada. :lol:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

soveja lucian
junior
junior

re

Mesaj de soveja lucian » 27 Iun 2005, 09:53

am niste nelamuriri......pe montura aia cu tripla pentru coropisnita....cum se pune coropisnita...cu capul sau cu coada spre tripla????
si ce lungime sa aiba forfacul??/
multumesc anticipat....

soveja lucian
junior
junior

re

Mesaj de soveja lucian » 27 Iun 2005, 09:56

:lol: aaa si apropo io am pastrat vreo 3 ,4 coropisnite intr-un borcan de 400 g si nu au patit nimic 5 zile ....le-am dat coji de castravete....si chiar erau in forma buna cand le-am folosit

Scrie răspuns