Zalt?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 22 Noi 2010, 14:20

super idee sa jerkuesti tamponu :twisted:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Noi 2010, 15:53

Ma intereseaza cam ce face un Zalt Zam Z ( asa pare pe net ) , ma intereseaza de 15 cm si 79 de grame , dar si variante mai mici !

In ultima vreme ii gaura pe aici cu minnows, astia 2-3 care am trecut pe jerkuri (sa zicem ) luam , insa ii o lume virgina si mergem pe incercate :lol:

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Re: Zalt?

Mesaj de Catalin M. » 22 Noi 2010, 16:52

shimano scrie:
Catalin M. scrie:
shimano scrie:...., cel putin la Sacalaia (unde cred ca as putea scoate stiuca si cu un tampon...mai ales folosit :lol: ).....
serios??? ia du-te si arata-ne si la noi...
Pai eu n-am incercat inca tampoane la stiuca, dar banuiesc ca n-ar fi imposibil, stiind cat de nehalita-i stiuca...Eu raman la voblere, tu in schimb poti sa mergi cu prietena/nevasta la Sacalaia, si faceti trolling cu tampoane, maimult sau mai putin folosite (ai avantaje: gust, miros....) :lol:
esti foarte slab daca apelezi la astfel de remarci :oops: ....
in rest poti ramane tu cu nalucile tale mai mult sau mai putin absorbante...ca de doctori in spinn ii plim forumul.

fire intinse

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 22 Noi 2010, 16:59

zam z e nereusit. ala mare coboara incet si e greu de jerkuit, ala mic nu are efect, l-am pescuit in apa de 50cm plina de stiuci turbate, fara efect, in aceeasi partida le-am spart la salmo slider de 7 float.
in schimb zaltul si zamul is foarte bune cand stiuca are chef de vobler. zam z tail e bun in apa adanca, trebuie miscat f. incet, eu nu am rabdare cu el.
am peste 30 de zalturi, zamuri, z tail, etc.

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 22 Noi 2010, 17:15

apropo Shimano, daca vrei sa-ti cumperi, sa stii ca am doua Zalturi de vanzare, care au prins stiuca pe Sacalaia ... :wink:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Noi 2010, 18:35

ULK scrie:shimano..lasa ironia...daca ai cunoaste Sacalaia(vad ca nu e cazul), ai stii, ca datorita presiunii mari din partea pescarilor, stiuca a devenit foarte selectiva si mofturoasa la naluci...Daca nu le cunosti mofturile, ramai fara nici o trasatura..la cel mai de incredere vobler de al tau...fie el Zalt, Rapala sau de care doresti..Pe pariu.
Eu te inteleg, si cred tot ce spui (stai linistit, am fost la Sacalaia), dar tocmai de aceea iti propun sa incerci tamponul....are si forma, si gust, si miros... practic e ceva irezistibil pentru stiuca, chiar si la Sacalaia....
PS: Iar daca atasezi dupa el si-un vibrator, mai si vibreaza....deci te rog frumos...plus ca ar fi cea mai originala naluca EVER, o imagine total noua pentru stiuca, si se stie ca nalucile prea folosite nu mai dau randament...stiuca se obisnuieste cu ele, si gata, nu mai musca. :roll:

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 22 Noi 2010, 18:42

shimano scrie:Mi-am luat ceva voblere de la Zalt, dupa ce unii colegi s-au laudat ca prind bine stiuci, cel putin la Sacalaia (unde cred ca as putea scoate stiuca si cu un tampon...mai ales folosit :lol: ).
Cine le-a incercat? Cine se jura oricand pe ele, la capitolul stiuca? :roll:
Eu am incredere maxima in nalucile astea, chiar daca ma simt responsabil pentru comercializarea lor.
Au niste avantaje majore fata de orice trompeta de Salmo

Ancore super dure - VMC saltware, bile,forma si actiune deosebita.
Lista capturilor e lunga, mai nou am vazut cleni la 2kg prinsi cu zalt de 11 cm.
Nu poti zice ca este naluca ULTIMATE si ca rupe tot.
Uneori nu poti bate lingurile de la Gipo nici cu plasa de monofilament.
DAR, categoric s-ar putea sa faca diferenta in multe situatii de pescuit.
Faptul ca naluca exista de aproape 25 de ani pe piata si pe orice piata care exista se infinge bine si prinde peste, nu e un lucru chiar intamplator.

Slidere face toata lumea, Salmo,Jaxon,Spro,Strike Pro,etc...
Zalt-uri cine mai face ?

Sa-mi arate cineva din Ro atatea stiuci barosane prinse in asa timp scurt cu Salmo Slider.
Ca sa nu zic ca mizeriile au ajuns sa coste mai mult decat Zalt si Rapala....

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 22 Noi 2010, 19:34

corect

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2010, 19:47

Bine shimano, esti mare , ce sa mai comentez...E exact cum zici tu, marele expert...Pare ca ai o idee fixa, care duce cu gandul la un fetish exteriorizat din greseala ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Noi 2010, 20:04

shoco scrie:
Au niste avantaje majore fata de orice trompeta de Salmo
asta ma enerveaza cel mai tare, fa frate reclama fara sa te iei de concurenta , mo sunat una de la vodafone si sa apucat sa ma intrebe ce telefon fix am si ca la aia am nush ce pret si ca numai nush cate minute si mai bine imi iau fix de la vodafone, am lasato sa trancaneasca vro 5 minute singura si iam inchis sa ii curm logoreea :lol: :lol: :lol:

na, cam asta voiam sa zic de "trompeta" de la Salmo , care prinde, si pun pariu ca orice naluca prinde la vremea ei si sunt momente cand slideru merge mai bine ca Zalt-ul , plus ca sunt locatii unde nu as da cu Zalt, Sacalaia e un lac unde poti sa te joci cu naluci extravagante...intre plasele si copacii de pe fundul Oltului nu prea iti permiti :wink:

in rest numa bine de Zalt :P

Scrie răspuns