Voblere Pentru mreana
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Voblere Pentru mreana
Probabil s-a mai discutat aici pe forum, dar nu am gasit topicul corespunzator, asa ca va intreb, pe voi cei care ati prins mreana la vobler sau aveti informatii despre aceste "accidente", cam care ar fi un top 5, sa zicem, al celor mai bune voblere pentru mreana?
Eu, personal, am prins in total 4 bucati (doua la Salmo Hornet, una la Rotativa si una la Goldy Vibromax), deci nu am mare experienta, dar poate stiti voi. Deci, top 5 voblere de mreana?
Eu, personal, am prins in total 4 bucati (doua la Salmo Hornet, una la Rotativa si una la Goldy Vibromax), deci nu am mare experienta, dar poate stiti voi. Deci, top 5 voblere de mreana?
Re: Voblere Pentru mreana
Am prins cu salmo hornet (4-5cm), salmo minnow (5cm), cozma p5 si cicade. Cred ca cele mai bune sanse le au deepdiverele de 4-8cm cu bataie marunta si cu bile (intr-un loc fara agataturi unde sa "ari" fundul cu ele...).
Cele mai mari mrene le-am luat la jig cu shaduri mans de 8. La voblere am luat cel mai bine cu lipless-uri de 5-7 cm. Cred ca cel mai mult conteaza sa evolueze in zona lor. Deci, pescuit la rasul fundului, cu risc mare de agatare.

1. Cicada Strike Pro Astro Vibe 5.5cm/16.7gr PJG-005B 135E
2. Salmo Minnow M7SDR SMD
3. Salmo Hornet H5SDR RCR
4. STRIKE PRO Flap Jack 6.5cm/13.6gr EG-128B A010
5. COZMA Model Performer P7 D6
+ mai poti incerca voblere de fund care sa aiba culori mai inchise in general
Bun asta e topul , eu nu stiu in ce apa pescuiesti u si ce adancime are .. oricum iti trebue voblere care merg pe fund ca sa atace mreana
2. Salmo Minnow M7SDR SMD
3. Salmo Hornet H5SDR RCR
4. STRIKE PRO Flap Jack 6.5cm/13.6gr EG-128B A010
5. COZMA Model Performer P7 D6
+ mai poti incerca voblere de fund care sa aiba culori mai inchise in general
Bun asta e topul , eu nu stiu in ce apa pescuiesti u si ce adancime are .. oricum iti trebue voblere care merg pe fund ca sa atace mreana
Strike Pro number one fishing
Salut,
Aseara am reusit sa prind una de vreo 2kg pe urmatorul vobler:
http://aruhaz.czero.hu/Finchy-bream-flo ... FC-wobbler
Dupa care am mai avut un atac si cam atat, mrenele erau acolo isi tradau prezenta dar nu le-o mai trebuit altceva cu toate ca am incercat cu tot felul de naluci.
Astai pescuitul n-ai cei face
.
O zi faina,
Arpi
Aseara am reusit sa prind una de vreo 2kg pe urmatorul vobler:
http://aruhaz.czero.hu/Finchy-bream-flo ... FC-wobbler
Dupa care am mai avut un atac si cam atat, mrenele erau acolo isi tradau prezenta dar nu le-o mai trebuit altceva cu toate ca am incercat cu tot felul de naluci.
Astai pescuitul n-ai cei face

O zi faina,
Arpi
Multumesc pentru raspunsuri!
Nu prea dau de alea mari, intra doar bucati de 300-400 gr....
Nu prea dau de alea mari, intra doar bucati de 300-400 gr....
Pt mine cand pescuiam la vobler culorile aprinse au cam facut ravagii printr e mrene ,firetigre ,hot perch etc ...Dar un sfat care o sa te ajute foarte muuult sa nu mai ratezi ,leaga un carlig simplu gen trailer hoock mult mai mic decat ancorele voblerului cu florocarbon dar nodurile de legare sa fie Fixe si sa l legi de ochetul de la burta voblerului si sa fie mai departe de ancora din spate cu 2 sau 4 cm .Daca nodurile sunt fixe nu se mai incurca de ancore ,sistemul asta merge bine la Crankuri
Fir intins

-
- veteran
Pentru mreana ar trebui voblere sinking cum ar fi Salmo Hornet, culori GT, HP, YD (in general culori aprinse), Rapala Countdown sau Rapala Shad Rap.
Dane tu chiar ai prins mreana cu rapalele astea?
-
- veteran
Da, cu Shad Rap, pescuind dupa salau. Este adevarat, am prins doar una, poate fi o coincidenta.