voblere pastrav de rau
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
voblere pastrav de rau
De anul trecut m.am apucat sa dau pe rau cu naluci artificiale,am dat cu rotative de 00,0,1,si 2,dar rezultate slabe
A.s vrea sa achzitionez niste voblere pentru rau/garla
Niste recomandari?
Specia cautata pastrav
A.s vrea sa achzitionez niste voblere pentru rau/garla
Niste recomandari?
Specia cautata pastrav
Re: voblere pastrav de rau
Modele de voblere sunt o gramada! Problema e alta.... Mai avem pastravi?!?
- citizenics
- utilizator constant
Cu Jigwobbler Blue Silver Chrome de 5 cm/8g am prins acum 2 saptamani pastrav de aprox 300 g pe Mures intr-o zona unde nu ma asteptam. A fost prima data (si ultima ca l-am si agatat) cand am pescuit cu jiggwobblerul si a dat rezulate. Maine sper sa scot la apa un sexy shad tot de la Jiggwobbler sa vedem ce se intampla.
@pescar94 - rotativele sunt cele mai bune la pastravarit pe paraie/rauri (fata de voblere, nu luam in calcul si muscaritul). Cu ce model de invartitoare ai dat (marca/culoare) ?
@citizenics - interesanta treaba cu "oratania" aia de 8 grame. sunt foarte curios cum arata locul unde ai prins. era vreo cascada?
@citizenics - interesanta treaba cu "oratania" aia de 8 grame. sunt foarte curios cum arata locul unde ai prins. era vreo cascada?
- citizenics
- utilizator constant
L-am prins pe Mures (latime 20-25 m ) apa cu adancimi de pana la 2 m. Atacul a fost fenomenal. Pastravul a venit de undeva de la jumatate apei si a atacat langa mal. Am pescuit ulterior cu sexy shad-ul de jiggwobbler in acelasi loc dar fara nici un rezultat dar in alte conditii de vizibilitate in apa. Oricum pastravul era un exemplar ratacit cred, nu am auzit sa fie frecvent in zona.
Am auzit de cazuri d-astea izolate si pe Olt.
Oricum, comportamentul asta al pastravului nu ma mira. Am patit de multe ori sa-mi urmareasca voblerul pana aproape de mine si acolo sa atace. Si-i ratam pentru ca ramaneam cu gura cascata de spectacolul atacului.
@pescar94 - voblerele lui RaduBug (din celalalt thread) sunt apropiate de ce trebuie ca forma. Dar depinde cum se misca. Din experienta iti zic, ca pastraviorii de 8-9 cm nu au nici o problema sa atace voblere de 3cm. Cei de 20 cm sigur ataca voblere de 4 cm daca misca cum trebuie.
Eu cred ca pastravii marisori(ca mari nu prea mai exista in .ro) sunt destul de circumspecti legat de voblere. Eu am prins ceva pastraviori la voblere facute de mine, cam ca cele de aici dar amicul cu care merg la pescuit prindea constant ceva mai multi sau mai mari ca mine. Din experienta a vreo 2 ani de pescuit comparativ eu zic ca rotativele dau rezultate ceva mai bune.
Oricum, comportamentul asta al pastravului nu ma mira. Am patit de multe ori sa-mi urmareasca voblerul pana aproape de mine si acolo sa atace. Si-i ratam pentru ca ramaneam cu gura cascata de spectacolul atacului.
@pescar94 - voblerele lui RaduBug (din celalalt thread) sunt apropiate de ce trebuie ca forma. Dar depinde cum se misca. Din experienta iti zic, ca pastraviorii de 8-9 cm nu au nici o problema sa atace voblere de 3cm. Cei de 20 cm sigur ataca voblere de 4 cm daca misca cum trebuie.
Eu cred ca pastravii marisori(ca mari nu prea mai exista in .ro) sunt destul de circumspecti legat de voblere. Eu am prins ceva pastraviori la voblere facute de mine, cam ca cele de aici dar amicul cu care merg la pescuit prindea constant ceva mai multi sau mai mari ca mine. Din experienta a vreo 2 ani de pescuit comparativ eu zic ca rotativele dau rezultate ceva mai bune.
-
- senior
Pe paraie mici, de 2-4 metri latime, ca sa lansezsi in amonte cu greutate de 1-2 grame trebuie sa ai lingurita rotativa. Voblerul nu se misca bine recuperat dinspre deal spre vale. Dar pe un rau mai mare, lat de 5-10 metri merge sa lansezi un vobler de-a latul apei, si sa il lasi sa lucreze contra curentului. Daca dai de un mal plin de tufe si crengi nu poti pescui in apa adanca si calmda de sub crengi decat cu vobler, lasand sa il duca apa chiar sub tufe apoi recuperand. Lingura rotativa e f greu de lansat exact in aceste locuri f aglomerate. Si eu am prins mai bine pastrav la lingurite decat la vobler. Poate nu am destula tehnica pt vobler ca e mai pretentios...
au bataie marunta. am mai facut acum 5 buc la 4 cm suspending 1,5-1,6gr cu bataie asemanatoare. daca am timp am sa le fac un filmuletz scurt cu evolutiaadyy scrie: @pescar94 - voblerele lui RaduBug (din celalalt thread) sunt apropiate de ce trebuie ca forma. Dar depinde cum se misca. Din experienta iti zic, ca pastraviorii de 8-9 cm nu au nici o problema sa atace voblere de 3cm. Cei de 20 cm sigur ataca voblere de 4 cm daca misca cum trebuie.
.
daca e marunta si deasa si incepe sa miste de la viteza f. mica de recuperare sunt sanse sa fie deadly.radu_bug scrie:au bataie marunta. am mai facut acum 5 buc la 4 cm suspending 1,5-1,6gr cu bataie asemanatoare. daca am timp am sa le fac un filmuletz scurt cu evolutiaadyy scrie: @pescar94 - .....